Oh, det her var skikkelig godt. Jeg laget denne kaken i dag morges, da jeg skulle få en venninne over på kaffe. Jeg laget, som dere sikkert skjønner, en supersaftig banankake med sjokoladekrem.Ettersom det var så fint var, endte det for øvrig med at jeg og min venninne gikk en tur i solen i stedet og drakk kaffe ute. Så nå sitter jeg her med banankake og koser meg på egenhånd.
Jeg tilsatte hakket sjokolade i banankaken. Dette er valgfritt. Du kan fint droppe det og kaken blir likevel veldig god. Men let’s face it. Hvem liker vel ikke litt ekstra sjokolade? Jeg gjør i hvert fall det.
Supersaftig banankake med sjokoladekrem
Til 1 rund form med 20 cm i diamanter
Supersaftig banankake
2 godt modne bananer
2 egg
0,5 dl melk, eventuelt vann
150 g mel, jeg brukte 100 g havremel, 50 g rismel
2 ss sukringold
1/2 ts salt
1 ss kanel
1 ts kardemomme
1 ts bakepulver
100 g mørk sjokolade grovhakket, valgfritt
Ha bananer og egg i en bolle. Mos med en stavmikser. Du kan også bruke en blender eller foodprosessor. Eventuelt kan du også bare mose godt med en gaffel, noen bananklumper gjør ingenting.
Tilsett resten av ingrediensene og bland godt med en sleiv.
Rør inn hakket mørk sjokolade
Hell røren i en form.
Stek på 175 grader i 40 -45 minutter.
Avkjøl før du skjærer i det.
Sjokoladekrem
200 g gresk yoghurt, eventuelt philadelphia eller lignende
100 g mørk sjokolade
1/4 ts vaniljepulver
Smelt sjokoladen og rør inn i kremosten sammen med vaniljepulver.
Ha over kaken.
Supersaftig banankake med sjokoladekrem er veldig lett å lage, og den smaker super godt! I tillegg blir den ekstremt saftig. Håper du lar deg friste til å ta deg en bakerunde.
Kristine ♥
Pernille
Da håper jeg du koste deg med kake 🙂
Mia
Kesam er ikke nødvendig 🙂 Håper det smaker 🙂
Skal kjøpe bananer som skal modnes i dag. Ser digg ut!!
Hei! Den kaken ser fantastisk ut! Det står kesam i fremgangsmåten, men finner det ikke i ingredienselisten. Hvor mye kesam
skal brukes? Takk!!