SWEET AND SPICY KYLLINGWOK

Påsken er over før jeg egentlig har rukket å registrere at det er påske. Har du hatt en fin påske? For min del bestod påsken så og si ene og alene av jobb. Mye sykepleiejobb og litt online coaching arbeid. Med en real jobbpåske, sitter jeg her og gleder meg skikkelig til helg. Det er kanskje litt dumt å si på en tirsdag, men slik er det altså. Jeg kjenner meg selv såpass godt at jeg merker med en gang jeg har jobbet for mye og hvilt for lite. Slik er det i akkurat nå. I skrivende stund sitter jeg å teller sekunder til helg, for nå trenger jeg virkelig en frihelg!

Et av tegnene på at jeg har hvilt for lite, er at jeg blir umotivert for å lage mat. Slik er det nå om dagen. Jeg blir nesten litt flau over matlagingsvanene mine for tiden! Jeg er rett og slett ikke motivert for å lage mat i det hele tatt. Spise mat derimot, det gjør jeg gjerne! Men prosessen med å tilberede og lage mat, den finner jeg fint lite fristene. Om jeg lager meg en varm middag, slik som i dag, er jeg ganske stolt og fornøyd med meg selv. Så det er jeg akkurat nå! Det skjer nemlig ikke hver dag for tiden. Når jeg først lager middag, passer jeg da på å lage en stor porsjon, slik at jeg har til 2 -3 middager. Denne sweet and spicy kyllingwokken, kan fint lages i store porsjoner og oppbevares i kjøleskapet slik at du har lunsj, matpakke eller middag til flere måltider. I tillegg tar den bare tolv minutter å lage, er skikkelig god og super sunn. Så selv en lat Kristine klarte å få det til!

Sweet and spicy kyllingwok
Til ca 3 personer

1 stor rødløk
1 brokkoli
3 kyllingfileter, ca 500 g
Ca 1 cm ingefær
Ca 1 cm chili
1 ss fibersirup eller annen søtning
2 ss tomatpuré
2 hvitløkfedd
1,5 dl vann
1 ts maizena
1 buljongterning

Del kyllingfilet i terninger.
Finhakk hvitløk, chili og ingefær. Ha i en panne sammen med kyllingen. Stek på høy varme i 3 -4 minutter til kyllingen er lett stekt.
Mens kyllingen steker, deler du brokkoli i buketter og løk i tynne skiver.
Når kyllingen er lett stekt, tar du ut kyllingen og har i brokkolien i pannen. Stek et par minutter. Ha så i løk og stek ytterligere et par minutter.
Tilsett så kyllingen sammen med tomatpuré, buljong, vann og maizena.
Kok det hele opp og la det koke i 2 -3 minutter.
Server.

Jeg serverte med kokt ris. Da gjorde jeg det også enkelt for meg selv og kokte opp en stor kjele med ris. Da har jeg ris til flere måltider også. 
Har du et enkelt mattips å dele?

 

Kristine ♥

6 kommentarer
    1. Anonym
      Vi får mat på jobb, foccacia sandwich med div pålegg som currysalat, egg, osv, så det har blitt en del av de, lomper eller knekkebrød med pålegg og alt for mye sushi. Jeg blir ikke ordbeltig mett av kald mat. Føler at middag skal inneholde en god dose grønnsaker og være varm. Så slik mat er ikke optimal for meg og min kropp 🙂

    2. Lompepizza eller omelett spiser jeg mye av. Jeg er bare en og lager sjeldent middag til bare meg selv.

    3. Hva spiser du på de dagene du ikke gidder å lage mat/middag? Hva ender du som regel opp med da?

    Legg igjen en kommentar

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg