THAI LAKSEBOLLER

Jeg så den nye kjøttdeigen av laks på butikken i går. Ettersom jeg er en sucker for alt nytt, måtte jeg ta den med meg hjem. Den må jo prøves! I mine øyne er det litt begrenset hva man kan bruke denne til. Jeg tenkte med en gang på laksetaco eller lakseboller. Og valget falt på sistnevnte. Jeg laget super gode thai lakseboller. Dette var bare så godt! 

Thaimat er jo generelt godt. Jeg elsker at det ofte er raskt, enkelt, sunt og veldig smakfullt. Denne retten er ingen unntak. Server thai lakseboller med det du selv ønsker. Jeg valgte squashpasta med kokoskrem. Det var veldig godt til. Annet tilbehør kan være ris eller nudler. 

Thai lakseboller med suqashpasta
Til 2 personer

Thai lakseboller
1 pakke kjøttdeig av laks*
1 cm chili
1 hvitløksfedd
1/2 lime

1 håndfull koriander
1/3 ts salt, 1/4 ts pepper

Squashpasta
1 squash
1 dl kokoskrem, eventuelt kokosmelk
1 cm ingefær
1/2 lime
1 ts honning
1/4 ts salt og 1/4 ts pepper

Start med laksebollene. 
Finhakk chili, lime og koriander. Bland sammen med laksekjøttedeig, saften fra limen, salt og pepper. Her brukte jeg en skje og rørte alt sammen. 
Bruk en spiseskje og hånden din til å låge kjøttboller. 
Stek i en panne på middels varme i 3 -5 minutter på hver side. Jeg hadde lokk på pannen.

Mens laksebollene steker, deler du squashen. Bruk en ostehøvel til å skjære tynne skiver av squashen.
Finhakk ingefær.

Når laksebollene er ferdigstekt, ta de ut av pannen. Ha i 1 ss smør eller olje (anbefaler avokadoolje) i pannen. Ha i ingefær og squash. 
Stek på middels til høy varme i 1 minutt. Ha så i limesaft, kokoskrem, honning salt og pepper. 
Rør rundt og server.

*finner du ikke kjøttdeig av laks, kan du finhakke laksefileter og lage lakseboller av det

Ser det ikke friskt og godt ut? Jeg har rester til i dag og gleder meg allerede! Ha en fortsatt fin tirsdag.

 

Kristine ♥

4 kommentarer
    1. Maiken
      Hihi. Tar ikke så mye lenger tid å lage disse enn laksefilet. Kanskje 3 -4 minutter. Håper det faller i smak om du prøver 🙂

    2. Det var noe anna enn laksefileten jeg pleier å spise. Om jeg gidder å stå kjøkkenet en dag skal jeg teste den a oppskrifta. Takk for alt du deler Kristine ♥

    Legg igjen en kommentar

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg