TING JEG GJØR FOR HELSEN MIN

God formiddag dere. Behandler pinsen deg godt? Håper det ♥ Selv har jeg ikke gjort stort annet denne helgen enn et par treningsøkter, gåtur i regnværet, god mat med mennesker som gir meg energi og masse boklesing. Jeg er faktisk nå på min tredje bok på en uke. Vips er jeg blitt en lesehest.

Uansett, i dag vil jeg snakke litt om helse og ting jeg gjør for helsen min. Mange ser på meg som en veltrent treningssfrik, og det er jeg kanskje, men for meg handler trening om helse. Jeg er genuint opptatt av helsen min, og utseende mitt er bare et biprodukt av dette. Jeg trener eller spiser ikke på noen spesiell måte på grunn av utseende, men fordi jeg vil ta vare på meg selv, gløde, føle meg bra og ha det bra. Jeg håper at noen av tingene jeg gjør for helsen min, kan inspirere deg til å ta litt bedre vare på helsen din.

⋄ Jeg stopper opp i løpet av dagen og fokuser på pusten min. Jeg vet jeg har lett for å puste kun med øvre del av brystkassen. Jeg minner på meg selv at jeg skal puste helt ned i magen.

⋄ Jeg starter hver dag med å finne minst en ting jeg gleder meg til akkurat den dagen.

⋄ Jeg setter jevnlig av meg-tid i kalenderen. Jeg er nødt til å ha en kveld for meg selv ofte hvor jeg bare slapper av, la tankene fly og nyter tiden i mitt eget selskap.

⋄ Jeg tenner stearinlys jevnlig, helst med duft. Det får meg rett og slett til å slappe av.

⋄ Jeg smiler stort til meg selv når jeg pusser tenner om morgenen. Det store smilet gjør at jeg lurer meg selv til å bli mer glad. Hjernen merker faktisk ikke forskjell på om du smiler fordi du tvinger deg selv eller fordi du faktisk smiler naturlig.

⋄ Jeg velger å høre på rolig musikk eller podcast når jeg skal steder, som for eksempel på bussen eller når jeg går. Tidligere har jeg hørt på radio og mer treningsrelatert musikk, men jeg har funnet ut at jeg slapper mer av og får ned pulsen mer om jeg lytter til rolig musikk eller podcast.

⋄ Jeg drikker rødvin jevnlig. Stort sett rundt to ganger i uken. Jeg synes det er utrolig avslappende og deilig å sette meg ned, ta meg et glass rødvin og bare være her og nå.

⋄ Jeg spiser grønnsaker til hvert måltid.

⋄ Jeg forsøker å alltid se på kroppen min med vennlige øyne. Ja, noen ganger er det vanskelig, men stort sett går det veldig greit. Finner jeg noe negativt, tar jeg fokuset vekk fra dette ved å heller fokusere på noe jeg faktisk liker ved meg selv.

⋄ Jeg går så og si alltid trappene når det er en mulighet. Hverdagsaktivitet er virkelig undervurdert!

⋄ Jeg står opp slik at jeg har ti rolige minutter på morgenkvisten. Da rekker jeg å drikke morgenkaffen min, puste dypt og bare være i nuet.

⋄ Jeg drikker vann gjennom hele dagen.

⋄ Jeg beveger meg noe hver eneste dag. Enten i form av trening, å gå en tur eller bare ta en ti minutter streching på stuegulvet. Noe bevegelse er magisk for kroppen.

⋄ Jeg klemmer mye. Riktignok nå mest med trær og den ene kohorten jeg har. Normalt er jeg en person som rett og slett elsker å klemme de menneskene jeg er glad i. Om det er familie, venner eller kolleger. Har jeg lyst til å gi noen en klem, så gjør jeg det. Å, som jeg gleder meg til corona er over og jeg kan bli klemme-guri igjen!

⋄ Jeg velger mine venner med omhu. Det høres kanskje egoistisk ut, men jeg har faktisk ikke rom eller plass til mennesker tar mer energi fra meg enn hva de gir.

⋄ Jeg leser bøker. Det er noe med å finne roen med en kopp te eller en kopp kakao, synke ned i sofaen og lese en god bok.

⋄ Jeg lager så og si all maten min fra bunnen av. Da vet jeg hva jeg får i meg, får laget næringsrike måltider og slipper mye unødvendige tilsetningsstoffer, samtidig som maten er sunn og god.

⋄ Jeg koser meg med maten min. Mat er ikke bare noe jeg spiser fordi det skal gi kroppen næring. Nei, jeg spiser kun mat som jeg synes smaker godt og som jeg har lyst på, og jeg passer alltid på at jeg faktisk nyter maten når jeg først spiser.

⋄ Jeg er raus med komplimenter. Føler jeg at noen fortjener et kompliment, enten det er en fremmed dame på gaten som har en utrolig fin veske, om det er en på trening som er rå sterk og imponerer meg, eller om det er en kollega som gjør en virkelig god jobb, så sier jeg det. Når fjeset deres lyser opp fordi de får et kompliment, varmer det sjelden min.

 

Kristine ♥

6 kommentarer
    1. Kristine. Synes det er så inspirerende å følge deg og utviklingen din. Det du skriver her om helhetlig helse er så vitkig. Takk.

    Legg igjen en kommentar

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg