TING JEG LIKER

                                                                                                                                                                                        Inneholder add-linker

Hei og hopp denne fredagen. Jeg våknet på den riktige siden av sengen i dag. Jeg vet sannelig ikke hva det er, men jeg bare føler meg i go’hjørnet. En deilig i følelse i grunn!

I dag vil jeg dele ting jeg liker med dere. Neon ting jeg har kjøpt, sett på, lest og trent. Ting jeg liker som jeg håper dere også kan like og få glede av.

⋄ Kombucha
Jeg testet kombucha for første gang tidligere i uken og det falt virkelig i smak. Du har sikkert hørt om kombucha, for det har blitt en real trenddrikk. Kombucha er en drikk av fermentert te med probiotikse egenskaper. Mange hevder drikken har en immunstyrkende effekt, gir god tarmhelse og bedre næringsopptak. Mest kjent er nok kombucha for å skulle være bra for mage- og tarmkanalen vår. Jeg har ikke satt meg godt nok inn i forskningen enda til å si meg enig i dette eller ikke. Jeg likte rett og slett kombucha fordi det smakte veldig godt. Det var friskt, syrlig og også bittelitt søtt. At drikken i tillegg kommer med mineraler, vitaminer, gode bakterier for tarmen og enzymer, anser jeg som et pluss. Om drikken gjør underverker for fordøyelsen, gjenstår å se.

⋄ Hallow hold
Denne core øvelsen var helt ny for meg før jeg begynte på crossfit. I crossfitverden derimot, er hollow hold, ofte gjort sammen med øvelsen arch, en av de vanligste øvelsene for magemusklene. Dette er blitt en øvelse jeg virkelig liker. I starten synes jeg hallow hold var vanskelig. Teknikken her er viktig å mestre for at øvelsen faktisk skal trene mage- / coremuskulatur. Her må man rett og slett øve for å få til teknikken. Denne videoen viser en bra forklaring. Sørg for å tenke at du skal trekke navlen inn mot ryggraden og virkelig stramme hele magen. Korsryggen skal også være i underlaget hele tiden. Denne øvelsen får hele core-muskulaturen til å dirre og jeg blir alltid støl etterpå.

Magfølelsen
Boken Magefølelsen av Sofia Antonsson, Jeanette Steijer og Beatrice Fröling omhandler nettopp tema mage og tarm. Jeg synes jo dette meg magehelse er utrolig spennende. Det henger nok mye sammen med at jeg selv har IBS, altså irritabel tarm, og også at tarmhelse er i vinden. I motsetning til mange andre bøker, liker jeg denne veldig godt fordi den normaliserer en del ting og ufarliggjør tarm og mageproblemer. Vi er alle oppblåst eller promper av og til. En trenger ikke være syk eller ha en diagnose av den grunn. Boken tar opp alt fra magesmerter, avføring, oppblåsthet, og lignende symptomer, samt hvordan magen fungerer, fordøyelseskanalen, hva du kan gjøre og også hva du kan spise. Jeg liker denne boken fordi den ser på helhetlig helse. Tarm handler ikke bare om hva du spiser, men også om stress og aktivitet. En lettlest bok jeg vil anbefale alle som har noen som form for mageproblemer.

IcanIwill genser
Altså, denne Inhale crew neck genseren har jeg vist dere tidligere. Om jeg liker denne genseren? JA med store bokstaver. Jeg liker alt med denne genseren, passformen, lengden, fargen og stoffet. Jeg synes ofte slike gensere har en tendens til å ente være for korte, slik at jeg føler at halve magen synes, eller for lange slik at bena blir veldig forkortet. Denne er akkurat passe i lengden. Den er også super behagelig med et puselignende stoff innvendig. Jeg har den beige varianten, men jeg har også kjøpt den sorte. Jeg bare måtte ha den. I tillegg finnes genseren også i mørk grå.

⋄ Før vi dør
Eller Innan vi dör som serien heter på svensk. For dette er en svensk krimserie. Og jeg bare elsker den! Jeg begynte på sesong 1 for et par uker siden og har allerede sett ferdig sesong 1 og 2. Om du er glad i krim eller dramaserier anbefales denne på det sterkeste. Jeg tror det er den beste serien jeg har sett i år. Serien handler om politibetjent Hanna Svensson, som er en svært bestemt dame med høy moral. Hun arbeider med etterforskningssaken hvor sønnen vikles inn. Det skjer mye og har en rekke hendelser som jeg ikke forventet i det hele tatt. Ofte når jeg ser en serie, føler jeg at jeg tidvis kan forutse hva som skjer. Det kunne jeg ikke i denne serien. En soleklar favoritt. Måtte det komme flere sesonger av denne!

Håper du kan finne noe du liker. Ha en herlig fredag. Smil og ta helgen med storm!

 

Kristine ♥

6 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg