TIPS FOR Å FÅ BEDRE KONTAKT MED RUMPEN I HIP THRUST

God, god mandag dere ♥ Jeg er fylt med energi og inspirasjon etter kvinnehelsekonferansen i helgen, samt mye hvile og god mat. For å få brukt litt av den energien, startet jeg dagen med en fullkroppsøkt. Hip thrust var en av øvelsene under dagens økt. Derfor vil jeg komme me noen tips til hvordan du kan få bedre kontakt i øvelsen hip thrust.

Hip thrust var en øvelse jeg alltid har likt. Det tok faktisk en god stund før jeg følte at jeg fikk kontakt med rumpen. I starten kjente jeg det hovedsakelig i korsryggen. Etter å ha lest meg opp om øvelsen, prøvd og feilet, har jeg endret innstilling totalt. Nå elsker jeg hip thrust og kjenner øvelsen så godt i rumpen! Er du slik jeg var, er det noen enkle ting du kan gjøre for å få bedre kontakt.

Tips for å få bedre kontakt med rumpen i hip thrust

◦ Bruk en stepp kasse eller en lav benk. Selv forsøker jeg å bruke benkpress benken på senteret der jeg trener, den er nemlig lavere enn de andre benkene.

◦ Plasser midtre del av scapula på benken. Altså, skal du legge deg på benken slik at midtre del av skulderbladene, den øvre dele av ryggen, treffer benken.

◦ Leggene dine skal være omtrent loddrette, slik at du har en god bøy i knærne.

◦ Du skal trykke gjennom helen på føttene dine. Det betyr at du skal ha mesteparten av vekten på helene dine, slik at du i teorien kan løfte tærne når du utfører øvelsen.

◦ Se på stangen, der du har lagt stangen på hoftekammen, under hele øvelsen, slik at hodet vipper opp og ned i takt med kroppen. Da blir det også en real dobbelthake, som du ser av bildene.

◦ Når du er i bunnposisjon, stopper du rett før du treffer bakken. Rumpen skal altså ikke i bakken mellom repetisjonene.

◦ Squeeze rumpen sammen på toppen. Stopp gjerne et lite sekund og klem rumpen godt sammen når du er på toppen, før du senker igjen.

◦ Prøv deg frem med forskjellig avstand mellom føttene. Finn ut hvordan du skal plassere føttene for å kjenne det best mulig i rumpen. Selv har jeg kommet frem til at å ha føttene plassert i omtrent samme avstand som skuldrene mine, samt at jeg peker tærne lett utover, gir meg best kontakt med rumpen. Jeg har derimot enkelte pt-kunder som føler at de får bedre kontakt med rumpemuskulaturen de står smalere. Prøv deg frem til du finner din benvinkel.

Håper du får bedre kontakt i hip thrust nå. Lykke til og fortsatt god mandag!

 

Kristine ♥

2 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg