TIPS TIL Å BLI GLAD I LØPING

Løping er helt fantastisk trening! Det er billig, bra for kroppen, både fysisk og psykisk, du styrker skjelett og muskulatur, du blir glad, løping er tilgåenglig og alle kan klare det; en gjør det bare i sitt eget tempo. Er du ikke fan av løping, har jeg noen tips til deg for hvordan du kan bli glad i løping.

Selv synes jeg det var ganske så jæ*** å løpe når jeg ikke hadde løpt på flere måneder. Dere som har fulgt meg en stund, vet at jeg ikke gjorde noe kondisjonstrening fra august i fjord til april i år på grunn av prosjekt vektoppgang og så operasjonene i magen. Nå har jeg jogget 1 -2 ganger i uken de siste to månedene, og jeg har virkelig funnet løpegleden igjen! Bildene under sier vel sitt. Jeg blir så glad etter en joggetur! Disse smilebildene er riktignok fra mandagens joggetur, ettersom jeg ikke har løpt i dag.

⋄ Test en app
Det finnes mange løpeapper der ute. Test de forskjellige. Noen av de heier på deg underveis i økten, gir deg motivasjon eller sjekker distanse og tid. Teknologi kan være morsomt.

⋄ Bare gjør det
Dørstokkmilen kan være tung av og til. Men noen ganger må du bare sparke deg i rumpen og tenke på den deilige følelsen etterpå. Sett musikken høyt på og bare sett igang!

⋄ Gi det 10 minutter
Om det var tungt å komme i gang, gi det ti minutter. Si til deg selv at du bare skal løpe i ti minutter. Vil du fortsatt ikke løpe etter det, kan du dra hjem. Stort sett er løpegnisten slått inn etter ti minutter og du ønsker å fortsette.

⋄ Gode sko
Du trenger ikke dyre fancy sko, men du må ha gode sko slik at du unngår belastningsskader og vondter.

⋄ Bruk musikk
Musikk kan gi et ekstra løft, både når det gjelder motivasjon og energi. Det er faktisk bevist i vitenskapen! Ikke undervurder effekten av en ny spilleliste.

⋄ Fokuser på tid
Glem kaloriene du forbrenner og distansen du løper. Fokuserer heller på tid. Ha som mål å løpe for eksempel en halv time sammenhengende. Med tiden kan du heller fokusere på distanse.

⋄ Oppvarming 
Mange dropper oppvarming når du bare skal ut å jogge, men oppvarming er viktig for å unngå skader. Start med å gå raskt, før du så jogger lett. Ta gjerne noen tåhev også.

⋄ Nedtrapping
Bruk noen minutter på å trappe ned. Gå gjerne noen minutter før du tøyer ut leggen og hofteleddbøyer.

⋄ Varier
Du trenger ikke bare løpe den samme runden hver gang. Du kan variere type løpeøkt, for eksempel med bakkeløp, løpe i trapper, fartslek og lignende, eller du kan variere løperuten din. Variasjon er viktig for motivasjon.

Håper disse tipsene gjør deg litt mer glad i løping og at du blir fristet til å ta deg en løpetur.

 

Kristine ♥

4 kommentarer
    1. Jeg hata og løpe, men har løpt mye nå i Corona og nå liker jeg plutselig å løpe. En blir mer glad i det når man gjør det 😛

    Legg igjen en kommentar

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg