TIPS TIL BEDRE SELVFØLELSE

                                                                                                                                                                                       Inneholder add-linker

Selvfølelse er noe vi alle må jobbe med. Selv slet jeg mye med veldig dårlig selvfølelse da jeg var i ungdomsårene, noe som førte til destruktive tanker, depresjon og lite energi. Gjennom årene har jeg jobbet mye med selvfølelsen min og jeg kan med hånden på hjertet si at livet er virkelig så mye bedre når du har tro på deg selv og har det godt med den du er. Selvfølelse er en konstant prosess som varier evig og noe som er viktig å jobbe med. Jeg ønsker virkelig at alle, ja, du også tar seg tid til å jobbe selvfølelsen. Her har du noen tips til en bedre selvfølelse.

Jeg har på meg Bowery tights, Swirl top og Iconic sports-bh. Denne finne toppen finnes forøvrig også i sort og pudderrosa.

Positivitetsbok
Ha en liten positivitetsbok hvor du hver dag skriver ned minst en positiv ting ved deg selv. Jeg har selv bare en liten blokk med post-it lapper på nattbordet. Hver kveld skriver jeg da ned en positiv ting ved meg selv. Det kan være alt fra at du så bra ut i t-skjorten du hadde på deg i dag, at du gjorde noe bra da du stilte opp for en venninne, at du er en god kollega, at du fikk til noe eller noe helt annet.

⋄ Fokuser på hva du får til
Veldig mange av oss tenker hovedsakelig på hvordan vi ser ut når vi tenker på oss selv. Vi er ekstremt opptatt av utseende. Forsøk å flytte fokuset fra hvordan kroppen din ser ut, til hva den får til. Om du klarer å endre dette fokuset, vil du fort få en følelse av at du får til veldig mye og at du i grunn er ganske så bra!

⋄ Ikke sammenlign deg med andre
Vi har alle forskjellig utgangspunkt, forskjellige historier og forskjellige liv. Det aller fleste av oss sammenligner våre egne dårlige sider med andres gode sider. Bare dropp det! Du er unik i deg, og har positive og negative sider, akkurat som alle andre.

⋄ Se hele deg
Om du er blant de som ser deg selv i speilet og med en gang tenker på at nesen din er litt skjev eller at puppene er litt forskjellige, forsøk å ta fokuset vekk fra et spesifikt området og istedet se hele kroppen din og deg som et helt menneske. Du er mer enn nesen eller puppene din. Du kan også forsøke å fokusere på de delene av deg selv som du liker. Har du et fint smil, trekk blikket vekk fra nesen og over til smilet dit. Alle andre som ser deg, ser hele deg som en helhet og ikke bare et spesielt område.

⋄ Gled andre
Det å glede andre eller gjøre noe positivt for andre, gjør at du sitter igjen med en fantastisk god følelse. Denne go’følelsen gjør også at du føler at du gjør noe godt og at du er et godt menneske. Du kan melde deg som frivillig, hjelpe en venn i nød, eller rett og slett gjøre noe så lite som å hjelpe den eldre damen med bæreposene sine eller holde døren opp for en fremmed. Gjør du noe godt for andre, smitter det rett og slett over på deg selv. 

⋄ Positive egenskaper
Lag en liste over dine positive egenskaper. Bruk ti minutter på dette. Synes du det er vanskelig kan du for eksempel spørre en venn eller et familiemedlem om å hjelpe deg. Skriv ned alt du eller dere kommer på. At du er en god venn, at du stiller opp for andre, at du er dyktig i jobben du gjør, at du kan mye om sykdom, at du er sterk i knebøy, at du har et fint smil. Ja, få alt ned. Ha denne listen et sted den er lett tilgjengelig. Har du en dårlig dag, tar du frem listen din og leser den høyt for deg selv.

⋄ Gjør det du har lyst til
Ja, gjør de tingene du har lyst til! Mange er redd for å gjøre ting. Jeg husker for eksempel da jeg var yngre at jeg følte meg stygg i bikini og ikke ønsket å gå på stranden med de andre fordi jeg var redd for hva de tenkte om meg, men innerst inne hadde jeg jo så lyst! Ikke la dine egne tanker om deg selv hindre deg. Har du lyst til å gjøre noe, drit i hva andre tenker og mener, og bare gjør det!

Kjære deg, jeg håper du tar med deg disse tipsene og bruker de i hverdagen din. Livet er virkelig så mye bedre når du har det godt med deg selv.

 

Kristine ♥ 

4 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg