TIPS TIL OVERNATTING I HENGEKØYE

For de dere som som følger meg på instagram, kristine_aure, har dere muligens fått med dere at jeg har sovet i hengekøye ved flere anledninger. Hver gang jeg gjort det, får jeg alltid spørsmål om hva man bør tenke på og om jeg har noen tips. Derfor vil jeg dele nettopp det med dere.

Først og fremst, å sove i hengekøye er helt magisk. Har du ikke testet det, må du gjøre det! Jeg var skeptisk første gangen. Det ser idyllisk ut på bilder, men ville det bli sånn i virkeligheten? Jeg forventet at hengekøyen ville vugge mye i løpet av natten, at det skulle føles rart å sove i den og genrelt være ukomfortabel. Absolutt ikke! En hengekøye er faktisk overraskende behagelig å
sove i!

Tips til overnatting i hengekøye
⋄ Ta med myggspray og myggnetting
Første gang jeg sov ute, det var i fjord, krydde det av mygg. Det ødela mye av opplevelsen. Myggnetting til hengekøyen og en god myggspray er viktig. 

⋄ Varme klær
Selv om det er varmt og godt på dagen, blir det fort kjølig på kvelden og natten. Pakk heller med deg en fleecegenser for mye enn for lite.

⋄God sovepose
Ha med deg en god sovepose som er varm. Husk også at du skal være varm når du legger deg i soveposen. En sovepose gjør deg ikke varm, den holder på varmen. Legger du deg kald i soveposen, vil den bare isolere kulden.

⋄ Liggeunderlag
Det var også en ting jeg ikke hadde med meg på min første tur, men som jeg har hatt med meg de andre gangene jeg har sovet i hengekøye. Liggeunderlag isolerer og gjør deg mer varm, men det gjør også at du sklir mindre i hengekøyen og gir en bedre liggeposisjon. 

⋄ Ørepropper og øyemaske
For å få en god natts søvn er øyemaske eller sovemaske helt nødvendig. Det er lyst stort sett hele natten og solen står opp grytidlig. Ha med øyemaske, og også gjerne ørepropper, så du kan ha det mørkt og stille, og få en god natts søvn. 

⋄ Slippers
Dette er noe jeg hadde med på min forrige overnatting i hengekøye. Slippers gjør det enklere å hoppe inn og ut av hengekøyen enn om du skal ta tursko av og på.

⋄ Mat og drikke
Pakk med god mat og drikke. Heller for mye enn for lite. Og gjør det enkelt. Ferdiglaget lompetoast, rester etter pizza, fiskekaker, suppe på termos, kald lasagne, eller lignende. Ta med god mat, men mat som ikke trenger særlig med tilberedning.

⋄ Vin på plastflaske
Min andre overnatting i hengekøye, hadde jeg med en glassflaske rødvin. Den klarte jeg å knuse på vei til overnattingsstedet. Alt var vått og luktet rødvin. Forferdelig kjedelig! Etter det har jeg alltid helt vin over på plastflasker om jeg tar med meg vin. Har du med vin eller annen drikke, sørg for at den er på plastflaske. 

Fine og korte turer for overnatting i hengekøye i Osloområdet er blant annet Grefsenkollen, Kolsåstoppen, Bygdø, Vettakollen og Sognsvann. Litt utenfor Oslo er Kongens utsikt, Mørkgonga og Krokskogen flotte og enkle turer hvor det er fint å henge opp en hengekøye. Har du noen stedet å anbefale?

Det var mine tips til overnatting i hengekøye. Håper du lar deg inspirere til å tilbringe en natt eller to under åpen himmel. Det er en fantastisk naturopplevelse. Det er terapi for kropp og sjel med en slik natt!

 

Kristine ♥

4 kommentarer
    1. Jeg har sovet i hengekøye på vinteren også. Det er kjempe deilig. Avslappende, forfriskende og kaldt. Du burde prøve 🙂

    Legg igjen en kommentar

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg