TJUKK AV GODIS

Etter at jeg la ut dette bilde her på instagram i går, fikk jeg masse DM’s og tilbakemeldinger. Spiser du godis? Er ikke godteri veldig usunt? Blir man ikke tjukk av godis?

For det første; ja, jeg spiser godteri. For det andre; nei, du blir ikke nødvendigvis tykk av godis.

Dette med om blir tjukk av godis eller går opp i vekt hvis man spiser sjokolade, is eller andre søtsaker , er et spørsmål jeg ofte får.

Mitt svar er alltid; det er ok med godis med av og til, som til helgekosen eller i bursdager. Og du blir ikke nødvendigvis tykk av det. Det som gjør at en legger på seg, er at man spiser mer kalorier enn det man forbruker. Uavhengig av om disse kaloriene kommer fra kyllingfilet eller godis. Det er også slik at det skal syvtusen ekstra kalorier  til for å kunne gå opp 1 enkelt kilo! 7000 kalorier! Å få i seg syvtusen kalorier i løpet av en dag, er nærmest umulig.

Det er syv dager i uken. Om du spiser fem måltider om dagen, blir dette trettifem måltider i løpet av en uke. Tenk over hvor mange måltider dette blir i løpet av en måned eller år. Om du da spiser godis eller en bolle et par ganger i uken, vil det ha liten betydning i den store sammenheng. Se helheten. Så lenge du spiser sunt og variert åtti prosent av tiden, kan du fint nyte godteposen din av og til. Jeg pleier også å si til mine pt-kunder at det er bedre å ta en sjokoladebit eller to på en tirsdag om man virkelig har lyst på det, og da nyte disse bitene, istedenfor å gå amokk når lørdagen kommer. Alt handler om en balansegang. Som med alt annet her i livet; alt med måte.

Selv kunne jeg aldri kuttet ut godis eller sjokolade helt! Jeg koser meg med godis, is og annet søtt i helgen med den beste samvittighet. Mesteparten av tiden spiser jeg såpass sunt og variert at litt utskeielser har ingenting å si.

Nyt helgen, gjør noe morsomt, spis godis, smil til fremmede og tenk glade tanker. God helg!

 

Kristine ♥

6 kommentarer
  1. Veldig bra innlegg. Folk har desverre alt for lite kunnskap. Takk for at du opplyser og skriver <3

  2. Ohhh, yes! Det er jo totalen som gjelder! Ikke en og en matvare i seg selv! God helg, fine deg! <3

  3. Word. Folk skjønner ikke at det ikke at man kan bli tykk av alt. Og man kan gå ned i vekt av alt. Det handler bare om mengde.

  Legg igjen en kommentar

  Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
  Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
  Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg