TORSK MED MANGOSALSA OG POTETMOS

Fiskemiddag med god smak. Det er ikke feli. Kombinasjonen av torsk, eller laks for den saks skyld, med mango er veldig godt. En klassiker som jeg stadig vender tilbake til.

Jeg synes ofte torsk smaker lite i seg selv. I grunn at det er litt kjedelig. Da liker jeg at tilbehøret har mye smak, som med mangosalsa. Jeg foretrekker en litt spicy mangosalsa og har puttet godt med chili og tabasco. Du velger naturligvis selv hvor sterk du vil ha den. Smak deg gjerne til underveis mens du lager. Det er sånn du får den beste maten for akkurat dine smaksløker.

Torsk med mangosalsa
Til 2 personer

Torsk
2 -4 torskefileter

1/2 sitron
Salt og pepper

Potetmos
6 -8 poteter
1 ss creme fraiche, eventuelt gresk yoghurt eller lignende
1 hvitløksfedd
Ca 1/3 ts salt og 1/3 ts muskatnøtt

Mangosalsa
1 mango
1 vårløk
1/2 chili, eventuelt mer eller mindre
1 hvitløksfedd
1/2 sitron
3 -6 dråper tabasco, kan sløyfes
1/3 ts salt og 1/4 ts pepper

Start med potetmosen.
Skrell potetene. Ha dem i en kjele med vann. Kok opp og la potetene koke til de er møre. Det tar 15 -25 minutter avhengig av størrelse på potetene.
Hell så av vannet. La potetene dampe litt fra seg.
Finhakk hvitløkfeddet. Ha over i kjelen med potetene. Tilsett creme fraiche og krydder. Mos til potetmos.

Mens potetene koker lager du mangosalsa og torsken.
Kutt mango i terninger og vårløk i skiver. Finhakk chili og hvitløk. Bland sammen i en skål. Press over saften fra sitronen, ha over tabasco og krydder. Rør godt sammen. La stå til resten av maten er klar.

Tørk av torskefiletene. Ha på salt og pepper.
Stek på medium til høy varme 1 minutt på hver siden. Press over saften fra sitronen. Etterstek så på medium varme til fisken er ferdig, ca 2 -4. på hver side.

Fiskemiddagen blir med en gang litt mindre kjedelig når mangosalsaen er med som tilbehør. Det synes nå i hvert fall jeg! Mangosalsa er dessuten super godt tilbehør til mye annet. Det passer like godt til torsk, som til kjøtt, kylling, taco eller som pålegg på brødskiven.


Kristine  ♥

6 kommentarer

Siste innlegg