TRE FAVORITT MAGEØVELSER

Mageøvelser er mer enn bare sit ups. Faktisk er jeg veldig lite glad i vanlige sit ups. Nettopp fordi jeg ser veldig mange gjøre denne øvelsen feil og det ender med at de får vondt i ryggen og lite kontakt med magemuskelen.  Jeg vil istedet vise dere mine tre favoritt mageøvelser og gi dere noen tips til hvordan du kan få god kontakt med magemuskulaturen.

Mine tre favoritt mageøvelser for tiden


⋄ Liggende benhev på skråbenk
Ligg på en skråbenk, med bøyde ben. Jeg holder meg fast i den øvre del av benken. Start bevegelsen i hoften med å krølle bena opp mot brystet. Da løfter jeg med magemuskulaturen og fører knærne helt inn til brystet. I sluttposisjonen, der hvor knærne er i kontakt mot brystet, er rumpen løftet av benken. Hold 2 -3 sekunder før du så fører bena rolig ned til startposisjonen. Gjenta.
Denne øvelsen trener hovedsakelig den nedre del av magemuskulaturen.

⋄ Planke med føttene på ball og tå-touch
Stå i plankeposisjon med henden rett under skuldrene og leggene plassert på en ball. Stram hele magemuskulaturen og hold en nøytral rygg. Her er det viktig at du strammer magen godt under hele øvelsen. Før en og en fot sakte ned mot gulvet slik at tåen din så vidt berører gulvet. Overkroppen skal være stabil når du gjør dette. Før foten forsiktig tilbake igjen. Stå med begge bena på ballen i 5 -10 sekunder og før så andre fot forsiktig ned mot gulvet. Gjenta.
Her trener du hele magemuskulaturen.

⋄Sit ups på BOSU
Ha korsryggen plassert på på en BOSU -ball med bena høyt og føttene plassert i gulvet. Stram magen. Tenk at du skal suge navlen inn mot korsryggen, slik at du får et spenn i magen. Dette spennet skal du holde under hele øvelsen. Løft så overkroppen sakte opp mot knærne dine, slik at du tar en sit ups. Hold 2 sekunder i topposisjon og senk så rolig ned igjen. Her liker jeg å telle til 3 på vei opp, så telle til 2 når jeg er på toppen og telle til 3 igjen på vei ned. Gjenta.
Vil du gjøre øvelsen tyngre, legger du til en manual på brystet.

Jeg skal ærlig innrømme at jeg er veldig dårlig på å gjøre mageøvelser. Stort sett blir det 1 -2 øvelser 1 -2 ganger i uken. Vil du trene magen jevnlig, anbefaler jeg at du gjør 1 -2 øvelser 2 ganger i uken. Dag 1 kan for eksempel bestå av 3 sett med maks antall liggende benhev på skråbenk og planke på ball, 3 sett x maks antall repetisjoner. Dag 2 kan da for eksempel bestå av sit ups på BOSU, 3 sett med 10 repetisjoner – legg på en vekt om du må, sammen med 2 sett av vanlig planke i maks antall tid.

 

Kristine ♥

4 kommentarer
    1. Den øverste der skal jeg prøve i morgen. Det så ut som en brennende og bra øvelse. Takk for tips 🙂

    Legg igjen en kommentar

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg