TRIKSET FOR ORDENTLIG SPRØ LOMPEPIZZA

For et par måneder siden testet jeg noe nytt når jeg laget lompepizza og jeg lærte hvordan man får ordentlig spør lompepizza. Dette trikset har jeg tenkt til å dele med dere siden, men jeg har rett og slett glemt det igjen og igjen. I dag hadde jeg ikke noe spennende å komme med, jeg er nemlig på vei til New York. Da kom jeg på at dette trikset vil jeg fortelle dere om!

Når du baker boller, pensler du ofte bollene med egg for å få en sprø overflate. Jeg kom til å tenke på at dette måtte fungere med lomper også. Først prøvde jeg med et helt egg, altså både eggehvite og eggeplomme, men da ble ikke resultatet så bra. Så forsøkte jeg med bare eggehvite, og det fungerte helt fantastisk! Ved å pensle lompene med eggehvite før steking, får du en ordentlig spør lompepizza.

Trikset for sprø lompepizza

Eggehvite
Lomper, eventuelt tortillas
Ønsket krydder; jeg bruker salt, løkpulver og hvitløkskrydder
Ønsket topping

Legg lompene utover en bakeplate med bakepapir.
Smør over et tynt lag med eggehvite. Jeg bruker rett og slett fingrene mine. Jeg tar litt eggehvite på fingrene og smører det utover lompene.
Strø over krydder.

Stek lompene på 200 grader varmluft i 5 -8 minutter. De skal få en lett gyllen overflate.
Når de er ferdigstekt, legger du så lompene over på en ovnsrist.

Ha over ønsket topping.
Etterstek på 200 grader nederst i ovnen i 5 -10 minutter, til osten er smeltet.
Server.

Da får  du en skikkelig sprø og god lompepizza. Jeg har laget lompepizza på denne måten så mange ganger etter at jeg oppdaget det trikset her. Jeg er glad i lompepizza fra før av, men nå kommer lompepizzaen til et nytt nivå. Det knaser i lompebunnen. Mmmm….

Toppingen på lompepizzaene varierer jeg i det uendelig. Her har jeg smurt lompene med tomatpure og ketchup, og hatt over oregano, revet parmesan, revet Jarlsbergost, rødløk i skiver og pesto. En veldig god kombinasjon.

Håper du lar deg friste til å teste dette trikset for ordentlig sprø lompepizza.

 

Kristine ♥

10 kommentarer
    1. Beate
      Så herlig med lørdag og skal vi danse. Deilig. Høres jo ut som din lørdag var super! 🙂
      Nei, den har jeg ikke smakt. Er det melkesjokolade fra Freia? Må kjøpes med en gang jeg kommer hjem. Elsker jo jul! God klem tilbake 🙂

    2. Lurt! Skal prøves 🙂
      Har alltid pleid å vende potetbåter (eller sellerirot!) I eggehvite før jeg baker dem i ovnen. Blir så mye sprøere og bedre da

    3. Så smart!!! Så veldig godt ut! 😀 Håper du koser deg max på tur, goding! Selv sitter jeg å ser skal vi danse og spiser en god dose sjokkis! Mmmm! Hadde en fin löpeökt i dag! 4×6 intervall! Löping på Lördager har blitt en fast greie! Har du forresten smakt den nye sjokkisen med pepperkakesmak? Åhhh, shit den var GOD!!! Klem! <3

    4. Rart men spennende variant. Lomper og tortilla blir ofte litt dvassene. Skal prøve meg eggehvite 🙂

    Legg igjen en kommentar

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg