TYNNE PROTEINRIKE PANNEKAKER

Pannekaker smaker godt til alle måltider, synes jeg. Frokost, lunsj, middag eller kveldsmat. I dag ble det tynne proteinrike pannekaker som en slags blanding av middag og dessert. Jeg brukte chiafrø i oppskriften. Chiafrø gjør pannekakene saftigere samtidig som de tilfører masse næring. Chiafrø inneholder nemlig godt med sunt fett, da spesielt omega-3 fettsyrer, samtidig som de inneholder mye kalsium, magnesium, jern og fiber. Det at chiafrø inneholder godt med fiber, gjør at de er bra for fordøyelsen vår. I 1 stor ss chiafrø, ca 15 gram, som jeg har brukt i denne oppskriften, er det 2,4 g proteiner, hele 6 g fiber og 2,7 g omega3 . Har du ikke chiafrø kan du erstatte det av linfrø, eventuelt 2 ss ekstra med mel.

Disse tynne proteinrike pannekakene er en søt versjon. Vil du ha en salt versjon, dropper du kanel, kardemomme og sukringold.

Tynne proteinrike pannekaker
Til 1 porsjon, 3 -4 pannekaker

2 egg
30 g havremel
20 g speltmel, eventuelt mer havremel
1 ss chiafrø
100 g kesam, eventuelt yoghurt eller lignende
2 dl melk
1/3 ts salt
Krydder: 1/2 ts kardemomme 1/2 ts kanel 1 ts sukringold

Bland sammen alle ingrediensene i en bolle. La svelle i 5 minutter.
Stek på middels varme i en panne i ca 1 minutt på hver side. Jeg bruker ghee i pannen når jeg steker. 
Server.

Spis pannekakene som de er eller ha på godt pålegg. Jeg valgte jordbærsyltetøy og kesam. Se så saftige og gode inni!

Resten av min fredagskveld består av rydding i leiligheten. Jeg har nemlig hatt en real opprydning denne uken hvor jeg har gitt bort masse til Fretex og solgt flere ting på finn og tise – sjekk meg forøvrig ut på Tise, kristine_m_a, og nå ligger det klær, pledd og pynteting overalt i hele leiligheten. Jeg skal sjenke meg et glass rødt, tenne noen lys, sette på rolig musikk og nyte ryddingen så godt som mulig. Det føles ganske så deilig med en slik opprydning!
Håper du nyter fredagskvelden. God helg.

 

Kristine ♥

4 kommentarer
    1. Har en pose med chiafrø jeg ikke har fått brukt fordi jeg ikke helt vet hva jeg skal bruke de til. Denna skal jeg teste 🙂

    Legg igjen en kommentar

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg