VEGETARISK ENCHILADAFORM TIL HELG ELLER HVERDAG

Selv om veguary er over, forsøker jeg å implementere vegetarisk mat oftere. Til middag i går laget jeg en skikkelig god vegetarisk enchiladaform. Denne formen tørr jeg påstå passer like godt til helgekosen som til noe ekstra godt i hverdagen.

Enchilada og andre meksikanske middagsretter, er noe som alltid faller i smak hos meg. Her har jeg tatt utgangspunkt i de sammene smakene som klassiske enchiladas, men byttet ut kjøtt og kylling med bønner og linser, og laget en form istedet for å rulle fyllet inn i tortillalefser. Det gjør at oppskriften er enklere å lage og at det er heller ikke er så mye som må gjøres. Enchiladasausen lager du raskt i en kjele på under ti minutter. Så er det bare å ha alt i en form, og deretter vente på at formen skal steke. Det tar omtrent en halv time fra du starter å lage enchiladaformen, til den står på kjøkkenbordet og kan spises.

Vegetarisk enchiladaform til helg eller hverdag
Til 3 -4 personer

6 tortillalefser
1 løk
2 hvitløksfedd
1 gul paprika
1 grønn paprika
1 rød paprika
5 ss tomatpure
1 buljongterning
1 dl vann

2 ts spisskummen
1 ts chilipulver1 boks hakkede ttomater
1 boks kidneybønner
1 boks linser
Revet ost, jeg har brukt Jarlsberg og parmesan

Finhakket hvitløk.
Del løk og paprika i terninger.
Ha hvitløk og løk i en kjele. Fres på medium til høy varme til løken har blitt blank. Tilsett paprika, tomatpure, buljonterning, vann og krydder. Kok opp. Rør i bønnene.
Legg tortillalefsene utover bunnen av en ildfast form. Hell så over fyllet. Topp med revet ost.
Stek i ovnen på 225 grader i ca 15 minutter til osten har smeltet.
Server.

Vegetarisk enchiladaform kan du lage på forhånd og varme den opp igjen i ovnen i cirka 30 minutter når den skal spises. Eller om du er som meg, liker å lage store porsjonen slik at du har mat til flere dager, putter du restene av formen i en luftett boks og oppbevarer i kjøleskapet. Jeg hadde en skikkelig god lunsj med enchilada form i dag. Da varmet jeg opp en tallerken med middagsresene i mikrobølgeovnen i cirka 4 minutter.

Kanskje du skal bytte ut den klassiske fredagstacoen med en enchiladaform i dag? Jeg er veldig sikker på at den vil falle i smak hos både liten og stor. Kos deg.

 

Kristine  ♥

6 kommentarer

Siste innlegg