VELVEÆRE PÅ TRENING

Kroppen vår er skapt for bevegelse! Selv er jeg så heldig at jeg er glad i trening, men det har ikke alltid vært sånn og jeg vet at veldig mange ikke er like fan av trening. For meg var det viktig å finne og føle velvære på trening. Det er det fortsatt den dag i dag. Spesielt kjenner jeg på dette de dagene hvor  treningsmotivasjonen ikke er på topp. Hvis jeg har en form for velvære på trening, gjør det det litt enklere å komme seg og ikke minst være på trening. Her er mine tips til å føle velvære på trening.

⋄ Skryt at noen du synes fortjener det. Dette gjorde jeg selv her om dagen. Det var en jente som tok skikkelig tunge knebøy med god teknikk. Jeg ble ordentlig imponert og gikk bort til henne og sa det. Hun ble litt flau, men jeg kan love deg hun strålte opp. Ikke minst, fikk jeg en god følelse av å se hva komplimentet gjorde med henne.

⋄ God musikk. For meg er dette alfa omega. Har jeg god musikk på øret, blir jeg både glad og energisk. Kanskje det kan hjelpe å bruke litt tid på å lage deg en ny spilleliste? Saml dine favorittlåter og lag deg en skikkelig bra liste. Eventuelt kan du følge listen min som jeg legger ut hver måned.

⋄ Ha på klær som du føler deg komfortabel i. Shit i hva alle andre gjør. Kle deg etter det som får deg til å føle deg bra. For min del elsker jeg treningsklær og et antrekk, kan gjøre at jeg føler meg i mitt ess. Men jeg har også enkelte dager, ofte første dagen med mensuration, hvor jeg føler meg som en dass. Da ser du meg stort sett i en svart tights og en stor oversized t-skjorte. Nettopp fordi det er det antrekket som gjør at jeg føler meg best da.

⋄ Fokuser på hvordan du føler deg fremfor hvordan du ser ut. Trening handler nemlig om så mye mer enn utseende. Får du flyttet fokuset vekk fra utseende og heller mot hva trening får deg til å føle, skaper trening så mye mer velvære og glede. Hva føler du når du trener? Føler du deg sterk? Er du stolt over at du kom deg på trening  dag? Hvilke gode følelser av overskudd og mestring får du etter at du er ferdig med en treningsøkt? 

⋄ Nøyaktig hva du gjør på trening, er ikke så farlig så lenge du gjør noe som er lystbetont  og du får en følelse av mestring. Det finnes utallige former for trening. Styrketrening, crossfit, zumba, svømming, løping på møllen, spinning, gå i motbakke, trenings med strikk. Ja, muligheten er endeløse. Ikke vær så opphengt i hva alle andre gjør, men gjør det du har lyst til og det som gir deg en følelse av velvære.

⋄ I stedet for å sammenligne deg selv med de andre på treningssenteret, se heller på dem som inspirasjon. Vi er alle forskjellige og har forskjellig utgangspunkt. Du er rå på ditt, mens jeg er rå på mitt.

Og til slutt – smil til de andre. Det gjør noe med både deg og den du smiler til.

Hva gir deg en følelse av velvære på trening?

 

Krisitne ♥

2 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg