VIETNAMEISKS BANH MI TACO

Atlså, dette var bare så godt! Har du hørt om banh mi? Det er en vietnamesisk bagett med syltede grønnsaker, kjøtt og chilimajones. Jeg gjorde min tvist på banh mi og laget en tacovariant. Da jeg serverte dette i går, sa bestevennen med stor entusiasme ‘det er det beste jeg har spist i år’. Ja, fy søren dette var godt!

Denne oppskriften kan se litt avansert ut, men jeg skal love deg at den ser vanskeligere ut enn hva det er. Alt i alt er det bare å marinere kjøttet, så steke det, steke tortillaene og servere med noen grønnsaker. Det går overraskende raskt!

Vietnamesisk banh mi taco
Til 2 personer

Marinert banh mi biff
Ønsket mengde biff, vi brukte 400 g mørbrad
2 hvitløksfedd
1 cm hvitløk
1 cm chili
2 ss soya saus
1 lime, saften
1 ss honning

Sprø tortillas
Små tortillas

1 ss olje
Salt og pepper

Tilbehør
Ruccola eller bladspinat 

2 små gulrøtter
1 lime
1/3 ts salt og 1/4 ts pepper

Chilimajones
100 g majones, jeg brukte hjemmelaget
1 ts honing
1 ss chilisaus, jeg brukte shiraza 

Begynn med marinaden til biffen. 
Finhakk hvitløk, chili og ingefær. Ha det i en bolle sammen med honning, soya saus og limesaft. Legg i biffen og la det ligge i minimum 20 minutter. Gjerne flere timer eller natten over. 

Rasp så gulrøttene. Press over saften fra limen og ha over salt og pepper. Vips har du hurtigsyltede gulrøtter. 

Smør olje på tortillaene. Det skal kun være et tynt lag. Det holder med 1 ss olje til 5 -6 tortillas. Bruk fingrene dine eller en pensel til å smøre oljen utover.
Legg tortillane på en stekerist. 
Stek å 220 grader varmluft i 3 -6 minutter. Pass på underveis så tortillaene ikke brenner seg. De skal bli gyllene og stive, men ikke bli brent. 
Avkjøl.

Bland sammen ingrediensene til majonesen. 

Stek biffen i en panne på middels til sterk varme i en klatt smør.
Steketiden avhenger av hvor godt stekt du vil ha biffen. Vi stekte kjøttstykkene i smør i 90 sekunder på hver side. 

Legg tortillaene på en tallerken, ha over grønnsaker og kjøtt og topp med chilimajones. 

Hvor lekkert og fristende ser ikke dette ut? Hvis du ikke blir fristet til å prøve denne oppskriften, så vet ikke jeg. God middag!

 

Kristine ♥

2 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg