VIETNAMESISKE STEAM BUNS – KNALL GOD MIDDAG PÅ 10 MINUTTER

I går fant jeg nyheten Steam buns fra Hatting på butikken. Jeg er jo som et barn på julaften når det kommer nyheter i butikken. Jeg blir så entusiastisk. Selvfølgelig ble den med hjem!

Steam buns er noe jeg aldri har laget tidligere, men jeg har spist det på restaurant en gang tidligere. Da fikk jeg steam buns servert med pulled pork med vietnamesiske smaker. Jeg lot meg inspirere av dette måltidet og laget noe lignende selv i dag, nemlig vietnamesiske steam buns med kyllingkjøttdeig og en asiatisk coleslaw.

Stem buns er rett og slett en type asiatiske brød som er dampet. Det blir litt som et pitabrød og de kan fylles med ønsket fyll. På pakken står det at du kan dampe brødene eller ha de i mikrobølgeovnen. Jeg har ingen steamer eller dampkjele, men jeg laget meg en kjelevariant. Jeg la rett og slett en dyp tallerken i bunnen av en kjele og la en kjøkkensil oppå den dype tallerken. Så hadde jeg vann i kjelen, men ikke så mye vann at det nådde opp til silen og lot vanne koke opp. Deretter la jeg steam bunsene i silen og lot de dampe. Det fungerte overraskende bra.

Har du ikke steam buns, kan du bytte det med for eksempel pitabrød, tortilla lefser, lomper eller lignende. 

Vietnamesiske steam buns – knall god middag på 10 minutter
Til 2 -3 personer

1 pakke steam buns, eventuelt annet tilbehør
1 pakke kyllingkjøttdeig
2 cm ingefær
1 hvitløksfedd
2 cm chili
3 ss soya saus
2 stenger vårløk
1/3 agurk
2 gulrøtter
1/2 lime
2 ss sweet chili saus
Finhakk hvitløk, chili og ingefær.

Stek kyllingkjøttdeig i en panne på medium varme sammen med hvitløk, 1 cm ingefær og 1 cm chili. Når kyllingkjøttdeigen er ferdigstekt, har du i soya saus. 
Riv agurk og gulrot. Kutt vårløk i skiver. 
Bland sammen agurk, gulrot, vårløk, resten av ingefæren og chilien, saften fra limen og sweet chilisaus. 
Klargjør steam buns, eventuelt annet tilbehør, som anvist på pakken. 
Fyll steambuns med grønnsaksblandingen og kyllingkjøttdeig. 
Server gjerne med litt ruccola, koriander og hempfrø eller sesamfrø.

Dette var en skikkelig annerledes og veldig veldig god middag. Jeg lager ikke vietnamesisk mat ofte, men dette er helt klart noe jeg kommer til å lage igjen. Vietnamesiske steam buns er enkelt og klart på bare 10 minutter. En super hverdagsmiddag om man har lyst på noe ekstra godt.

 

Kristine  ♥

6 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg