Det er perfekte brød


Jeg har lenge vært på jakt etter det perfekte hverdagsbrød – et brød uten mel, med færre karbohydrater, proteinrikt, mettende, saftig og godt.
Etter mange bakstvarianter har jeg nå kommet frem til den perfekte brødvarianten.
Dette er brødet jeg bakte i går.
Kjempe godt og super sunt.

Kristines perfekte brød
2 egg
2 hvitter
1/2 boks cottage cheese
2 ss kokosolje
1 dl vann (bruk gjerne fløte om du følger LCHF)
50 g kruskakli
20 g linfrø
20 g sesamfrø
20 g solsikkefrø
20 g pofiber
1 ss fiberhusk
2 ts bakepulver
1/2 ts himalayasalt

Stivpisk de to eggehvitene med salt.
Bland sammen egg, cottage cheese, kokosolje, mos gjerne med en foodprossesor.
Bland det tørre og tilsett i det våte.

Rør forsiktig inn deigen i de stivpiskede eggehvitene.

Ha i en bakepapirkledd brødform og stek på 180 grader i 1 time.
Avkjøl brødet på rist.

Totalt gir denne oppskriften:
900 kcal, 63 g protein, 67 g fett og 15 g karbohydrater.

Jeg fikk 30 brødskiver, per brødskive blir dette:
30 kcal, 2,1 g protein, 2,2 g fett og 0,5 g karbohydrater.

Nystekt med brunost og syltetøy, bringer frem minner fra barndommen.

Dette brødet var nydelig, kjempe godt.
Enderig har jeg funnet et brød som både smaker godt, gjør godt og som magen takler :razz:
Dette er et magert brød, proteinrikt og fult av sunne fettsyrer.

Kristine ♥

43 kommentarer
    1. Hei! Hvordan regner du ut næringsinnhold i det du lager? Går det an å få det per 100g? 🙂

    2. Dette skal jeg prøve! Er den en halv boks med 450g cottage cheese eller de små boksene?

    3. Skal helt klart prøves! 🙂 Har en brødbakemaskin her hjemme, men har aldri brukt den… er det bare å slenge oppi alle ingrediensene, og så lager den hele greiene?

    4. Må bare fortelle at dette er yndligsbrødet mitt! Baker det så ofte som jeg kan:D Nam!

    5. kokkeliten:
      Nei, det skal ikke bli så lavt!
      som du ser på bildet ble mitt brød 10 -14 cm.
      Jeg vil tro det er eggehvitene. Du må være forsiktig når du vender inn deigen i hvittene, slik at de ikke detter sammen.
      Så flott at det smakte godt. Da kommer høyden neste gang 🙂

    6. bakte brødet og det ble kjempe godt!
      men er det meningen at det skal være ca 2-3 cm høyt?
      for lite bakepulver eller for hardhent med eggehvitene?

    7. Hvordan oppbevarer du brødet? På kjøkkenbenken eller i kjøleskap?
      Ser at mange oppbevarer lavkarbo-brød i kjøleskapet..

    8. VEldig bra at du får megd hva oppskriftene inneholder!
      Hadde vært super nyttig om du kunne tatt det med på alle oppskriftene:) <3

    9. Mitt står i ovnen nå 🙂
      Er ikke særlig begeistret over 17. mai, så den feires hjemme med nystekt brød og sunne boller! + nøtteblanding, jordbær og ananas! Og de protein-kulene dine 😀
      Ha en fiiiiiiin 17 mai, Kristine! Klem

    10. Dette skal jeg bake i morgen:D
      Vet du om det går fint å fryse dette brødet? Tror ikke jeg klarer å spise 30 skiver før det blir gammelt 🙂

    11. Nam 🙂 måtte bytte ut kruskakli med noe annet, da jeg ikke tåler hvete. men ble
      nydelig .
      hvorfor har du egentlig i fiberhusk og pofiber? jeg trodde det i hovedsak var til
      glutenfri bakst. bare litt nysgjerrig, om det var en baktanke her 🙂 .

    12. Får man kjøpt disse indregienser på vanlig butikker, eller må noe kjøpes over
      nett/spess butikker?

    13. Dette skal prøves 🙂
      Vet du innhold per hundre gram? Eventuelt hva brødet veide 😉

    14. Jeg byttet ut enkelte av ingrediensene(siden jeg ikke hadde disse i hus), brødet står i ovnen nå, å som jeg gleder meg:D Deigen smakte til og med godt!

    15. Hallo:) Mulig du har svart på slike spørsmål tidligere, men: Kan man bytte ut himalaya-salt med annet salt? Eventuelt hvor kjøper en himalaya-salt og kokosolje?
      Gleder meg masse til å prøve brødet!

    16. Åh, så fantastisk oppskrift! Har egentlig ventet på litt brødbakst-oppskrifter! – Og annen bakst også, for den saks skyld! Synes det er kjempeflott at du nå kommer med en ekstra sunn/alternativ brødoppskrift! Jeg er selv superduperglad i brød og bakst, og lever omtrent på slik kost! Så veldig fint med litt inspo også på dette feltet i matveien! Keep it up, sweetie! <3

    17. Hei Kristine! Så koselig at du har lagt meg til på blogglisten. Kunne ikke skjønne hvorfor jeg fikk så mange besøk via din side 🙂
      Jeg følger med deg 🙂
      Jeg skulle nok ønske at jeg var litt mer bakeglad når brødoppskrifter kommer, men det sitter langt inne gitt!

    18. Hei 🙂 Jeg bare lurer på om du vet hvor mange ss eks 20g linfrø er?
      Liker best å bruke dl og ss når jeg baker, heheh 🙂
      Takk for supre tips btw!

    19. Hei!
      Har sendt deg mail ang en bloggkåring. Fint om du svarer på denne så fort som mulig 🙂

    20. 2 brød er herved ferdigstekte, og lukter helt fantastisk Kristine!! Tusen takk for en enkel og herlig oppskrift! Jeg pleier ikke å kommentere, men denne gangen kunne jeg ikke la være 🙂

    Legg igjen en kommentar

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg