www.dedication.blogg.no

Kristine Aure

Dedikasjon til trening, mat og livsglede

Det er perfekte brd

  • 11.04.2011, 10:12



Jeg har lenge vrt p jakt etter det perfekte hverdagsbrd - et brd uten mel, med frre karbohydrater, proteinrikt, mettende, saftig og godt.
Etter mange bakstvarianter har jeg n kommet frem til den perfekte brdvarianten.
Dette er brdet jeg bakte i gr.
Kjempe godt og super sunt.

Kristines perfekte brd
2 egg
2 hvitter
1/2 boks cottage cheese
2 ss kokosolje
1 dl vann (bruk gjerne flte om du flger LCHF)
50 g kruskakli
20 g linfr
20 g sesamfr
20 g solsikkefr
20 g pofiber
1 ss fiberhusk
2 ts bakepulver
1/2 ts himalayasalt

Stivpisk de to eggehvitene med salt.
Bland sammen egg, cottage cheese, kokosolje, mos gjerne med en foodprossesor.
Bland det trre og tilsett i det vte.

Rr forsiktig inn deigen i de stivpiskede eggehvitene.

Ha i en bakepapirkledd brdform og stek p 180 grader i 1 time.
Avkjl brdet p rist.

Totalt gir denne oppskriften:
900 kcal, 63 g protein, 67 g fett og 15 g karbohydrater.

Jeg fikk 30 brdskiver, per brdskive blir dette:
30 kcal, 2,1 g protein, 2,2 g fett og 0,5 g karbohydrater.

Nystekt med brunost og syltety, bringer frem minner fra barndommen.

Dette brdet var nydelig, kjempe godt.
Enderig har jeg funnet et brd som bde smaker godt, gjr godt og som magen takler :razz:
Dette er et magert brd, proteinrikt og fult av sunne fettsyrer.


Kristine ♥

Charlotte -

11.04.2011 kl. 10:18
Kan man bytte ut pofiber med noe annet? :)

lovelyliller :) Givaway n!

11.04.2011 kl. 10:28
ja der ser man! inneholdet for HELE brdet er jo mindre enn lunchen min! fantastisk :p

springerinne

11.04.2011 kl. 10:56
Nam, nam. Dette skal testast ut:)
DET skal jeg lage i dag! Takk for oppskrift:D

Slimfast - Jakten p drmmekroppen

11.04.2011 kl. 11:16
Namnamnam!! Dette skal jeg prve nr jeg er ferdig p PSMF! :D

gymsokkbaby

11.04.2011 kl. 11:45
Aiaiai - denne skal jeg bake.

Takk for god oppskrift :)

SpisElskLev

11.04.2011 kl. 12:16
Da er brdet vi ovnen!! Takk for herlig oppskrift:)

Kristine

11.04.2011 kl. 12:29
SpisElskLev:

Det var raskt! Hper det smaker :)

helsekropp

11.04.2011 kl. 12:41
Takk for at du delte denne oppskriften med oss :)

Cecilie 26

11.04.2011 kl. 13:07
2 brd er herved ferdigstekte, og lukter helt fantastisk Kristine!! Tusen takk for en enkel og herlig oppskrift! Jeg pleier ikke kommentere, men denne gangen kunne jeg ikke la vre :)

Vegard

11.04.2011 kl. 13:36
Hei!

Har sendt deg mail ang en bloggkring. Fint om du svarer p denne s fort som mulig :)

SpisElskLev

11.04.2011 kl. 14:28
Det gjorde det absolutt! Supergodt var det:)

Camilla

11.04.2011 kl. 15:13
Hei :) Jeg bare lurer p om du vet hvor mange ss eks 20g linfr er?

Liker best bruke dl og ss nr jeg baker, heheh :)

Takk for supre tips btw!

Nikken

11.04.2011 kl. 16:05
Du er flink!

Nicole

11.04.2011 kl. 17:12
Genialt! Du er s flink :)

frk.fugl

11.04.2011 kl. 17:48
Det er da gluten i kruskakli?

Marit

11.04.2011 kl. 18:33
Hei Kristine! S koselig at du har lagt meg til p blogglisten. Kunne ikke skjnne hvorfor jeg fikk s mange besk via din side :)

Jeg flger med deg :)

Jeg skulle nok nske at jeg var litt mer bakeglad nr brdoppskrifter kommer, men det sitter langt inne gitt!

Ida

11.04.2011 kl. 19:12
h, s fantastisk oppskrift! Har egentlig ventet p litt brdbakst-oppskrifter! - Og annen bakst ogs, for den saks skyld! Synes det er kjempeflott at du n kommer med en ekstra sunn/alternativ brdoppskrift! Jeg er selv superduperglad i brd og bakst, og lever omtrent p slik kost! S veldig fint med litt inspo ogs p dette feltet i matveien! Keep it up, sweetie! <3

sunthjerte

11.04.2011 kl. 19:31
hh, herlig! Dette skal jeg prve:-)

Kristine

11.04.2011 kl. 21:13
Vegard:

Jeg har ikke ftt noen mail Vegard, har du sendt den til riktig adresse? kristinem90@hotmail.com

Vegard

11.04.2011 kl. 21:25
prvde sende igjen n :)

Gitte

12.04.2011 kl. 19:11
Hallo:) Mulig du har svart p slike sprsml tidligere, men: Kan man bytte ut himalaya-salt med annet salt? Eventuelt hvor kjper en himalaya-salt og kokosolje?

Gleder meg masse til prve brdet!

Mar

12.04.2011 kl. 21:47
Jeg byttet ut enkelte av ingrediensene(siden jeg ikke hadde disse i hus), brdet str i ovnen n, som jeg gleder meg:D Deigen smakte til og med godt!

Kristine

13.04.2011 kl. 06:58
Mar:

Hper det falt i smak, kanskje med mitt sunne hjemmelagde sjokoladeplegg p? ;)

Anna

14.04.2011 kl. 08:10
Dette skal prves :)

Vet du innhold per hundre gram? Eventuelt hva brdet veide ;)

Karoline

14.04.2011 kl. 13:21
Fr man kjpt disse indregienser p vanlig butikker, eller m noe kjpes over

nett/spess butikker?

tone

28.04.2011 kl. 13:56
Nam :) mtte bytte ut kruskakli med noe annet, da jeg ikke tler hvete. men ble

nydelig .

hvorfor har du egentlig i fiberhusk og pofiber? jeg trodde det i hovedsak var til

glutenfri bakst. bare litt nysgjerrig, om det var en baktanke her :) .

Charlotte

03.05.2011 kl. 22:11
Dette skal jeg bake i morgen:D

Vet du om det gr fint fryse dette brdet? Tror ikke jeg klarer spise 30 skiver fr det blir gammelt :)

Lilleproteiin

17.05.2011 kl. 11:19
Mitt str i ovnen n :-)

Er ikke srlig begeistret over 17. mai, s den feires hjemme med nystekt brd og sunne boller! + ntteblanding, jordbr og ananas! Og de protein-kulene dine :-D

Ha en fiiiiiiin 17 mai, Kristine! Klem

:)

20.08.2011 kl. 11:50
VEldig bra at du fr meg\d hva oppskriftene inneholder!

Hadde vrt super nyttig om du kunne tatt det med p alle oppskriftene:) <3

Kristine

30.08.2011 kl. 16:06
Hei! Gr det fryse brdet?

Camilla

31.08.2011 kl. 20:58
Hvordan oppbevarer du brdet? P kjkkenbenken eller i kjleskap?

Ser at mange oppbevarer lavkarbo-brd i kjleskapet..

Kristine

05.09.2011 kl. 12:05
Kristine:

Det gr ann fryse, ja. Har selv gjort det :)

Kristine

05.09.2011 kl. 18:50
Camilla:

Brdet mitt var tomt i lpet av tre dager. I mellomtiden hadde jeg det i kjleskapet :)

kokkeliten

21.09.2011 kl. 22:05
bakte brdet og det ble kjempe godt!

men er det meningen at det skal vre ca 2-3 cm hyt?

for lite bakepulver eller for hardhent med eggehvitene?

Kristine

22.09.2011 kl. 19:55
kokkeliten:

Nei, det skal ikke bli s lavt!

som du ser p bildet ble mitt brd 10 -14 cm.

Jeg vil tro det er eggehvitene. Du m vre forsiktig nr du vender inn deigen i hvittene, slik at de ikke detter sammen.

S flott at det smakte godt. Da kommer hyden neste gang :)

marianne

27.05.2012 kl. 21:56
M bare fortelle at dette er yndligsbrdet mitt! Baker det s ofte som jeg kan:D Nam!

Astrid

27.06.2012 kl. 22:33
Skal helt klart prves! :) Har en brdbakemaskin her hjemme, men har aldri brukt den... er det bare slenge oppi alle ingrediensene, og s lager den hele greiene?

Nina

09.09.2012 kl. 12:49
for et godt brd! nam :)

Sunniva

14.04.2015 kl. 14:55
Dette skal jeg prve! Er den en halv boks med 450g cottage cheese eller de sm boksene?

Kristine

14.04.2015 kl. 16:06
Sunniva:
Det er de gamle boksene som var p 300 g, s det er snakk om 150 g Cc :)

Mari Beate

21.03.2016 kl. 09:11
Hei! Hvordan regner du ut nringsinnhold i det du lager? Gr det an f det per 100g? :-)

Kristine

21.03.2016 kl. 19:12
Mari Beate:
Jeg regner ikke lenger, s da m du nesten regne selv :)
Kristine

Hei og velkommen til Dedication. Jeg er en livsglad personlig trener og kostholdsveileder. Her p min blogg vil du f sm tips, rd og oppskrifter til den sunne linje, samt flge min vei i livet. Jeg har troen p at god helse og en sunn livsstl er nkkelen til et lykkelig liv og en glad kropp. Legg gjerne igjen noen ord om du lurer p noe, nsker dele noen tanker, er interessert i kost og treningshjelp eller bare vil si hei :) Kontakt: kristine@helseglede.no

Search

Bloggdesign

Design og koding av KvDesign - www.kvdesign.no
hits