www.dedication.blogg.no

Kristine Aure

Dedikasjon til trening, mat og livsglede

Det er perfekte brød

  • 11.04.2011, 10:12



Jeg har lenge vært på jakt etter det perfekte hverdagsbrød - et brød uten mel, med færre karbohydrater, proteinrikt, mettende, saftig og godt.
Etter mange bakstvarianter har jeg nå kommet frem til den perfekte brødvarianten.
Dette er brødet jeg bakte i går.
Kjempe godt og super sunt.

Kristines perfekte brød
2 egg
2 hvitter
1/2 boks cottage cheese
2 ss kokosolje
1 dl vann (bruk gjerne fløte om du følger LCHF)
50 g kruskakli
20 g linfrø
20 g sesamfrø
20 g solsikkefrø
20 g pofiber
1 ss fiberhusk
2 ts bakepulver
1/2 ts himalayasalt

Stivpisk de to eggehvitene med salt.
Bland sammen egg, cottage cheese, kokosolje, mos gjerne med en foodprossesor.
Bland det tørre og tilsett i det våte.

Rør forsiktig inn deigen i de stivpiskede eggehvitene.

Ha i en bakepapirkledd brødform og stek på 180 grader i 1 time.
Avkjøl brødet på rist.

Totalt gir denne oppskriften:
900 kcal, 63 g protein, 67 g fett og 15 g karbohydrater.

Jeg fikk 30 brødskiver, per brødskive blir dette:
30 kcal, 2,1 g protein, 2,2 g fett og 0,5 g karbohydrater.

Nystekt med brunost og syltetøy, bringer frem minner fra barndommen.

Dette brødet var nydelig, kjempe godt.
Enderig har jeg funnet et brød som både smaker godt, gjør godt og som magen takler :razz:
Dette er et magert brød, proteinrikt og fult av sunne fettsyrer.


Kristine ♥

Charlotte -

11.04.2011 kl. 10:18
Kan man bytte ut pofiber med noe annet? :)

lovelyliller :) Givaway nå!

11.04.2011 kl. 10:28
ja der ser man! inneholdet for HELE brødet er jo mindre enn lunchen min! fantastisk :p

springerinne

11.04.2011 kl. 10:56
Nam, nam. Dette skal testast ut:)
DET skal jeg lage i dag! Takk for oppskrift:D
Namnamnam!! Dette skal jeg prøve når jeg er ferdig på PSMF! :D

gymsokkbaby

11.04.2011 kl. 11:45
Aiaiai - denne skal jeg bake.

Takk for god oppskrift :)

SpisElskLev

11.04.2011 kl. 12:16
Da er brødet vi ovnen!! Takk for herlig oppskrift:)

Kristine

11.04.2011 kl. 12:29
SpisElskLev:

Det var raskt! Håper det smaker :)

helsekropp

11.04.2011 kl. 12:41
Takk for at du delte denne oppskriften med oss :)

Cecilie 26

11.04.2011 kl. 13:07
2 brød er herved ferdigstekte, og lukter helt fantastisk Kristine!! Tusen takk for en enkel og herlig oppskrift! Jeg pleier ikke å kommentere, men denne gangen kunne jeg ikke la være :)

Vegard

11.04.2011 kl. 13:36
Hei!

Har sendt deg mail ang en bloggkåring. Fint om du svarer på denne så fort som mulig :)

SpisElskLev

11.04.2011 kl. 14:28
Det gjorde det absolutt! Supergodt var det:)

Camilla

11.04.2011 kl. 15:13
Hei :) Jeg bare lurer på om du vet hvor mange ss eks 20g linfrø er?

Liker best å bruke dl og ss når jeg baker, heheh :)

Takk for supre tips btw!

Nikken

11.04.2011 kl. 16:05
Du er flink!

Nicole

11.04.2011 kl. 17:12
Genialt! Du er så flink :)

frk.fugl

11.04.2011 kl. 17:48
Det er da gluten i kruskakli?

Marit

11.04.2011 kl. 18:33
Hei Kristine! Så koselig at du har lagt meg til på blogglisten. Kunne ikke skjønne hvorfor jeg fikk så mange besøk via din side :)

Jeg følger med deg :)

Jeg skulle nok ønske at jeg var litt mer bakeglad når brødoppskrifter kommer, men det sitter langt inne gitt!

Ida

11.04.2011 kl. 19:12
Åh, så fantastisk oppskrift! Har egentlig ventet på litt brødbakst-oppskrifter! - Og annen bakst også, for den saks skyld! Synes det er kjempeflott at du nå kommer med en ekstra sunn/alternativ brødoppskrift! Jeg er selv superduperglad i brød og bakst, og lever omtrent på slik kost! Så veldig fint med litt inspo også på dette feltet i matveien! Keep it up, sweetie! <3

sunthjerte

11.04.2011 kl. 19:31
Åhh, herlig! Dette skal jeg prøve:-)

Kristine

11.04.2011 kl. 21:13
Vegard:

Jeg har ikke fått noen mail Vegard, har du sendt den til riktig adresse? kristinem90@hotmail.com

Vegard

11.04.2011 kl. 21:25
prøvde å sende igjen nå :)

Gitte

12.04.2011 kl. 19:11
Hallo:) Mulig du har svart på slike spørsmål tidligere, men: Kan man bytte ut himalaya-salt med annet salt? Eventuelt hvor kjøper en himalaya-salt og kokosolje?

Gleder meg masse til å prøve brødet!

Mar

12.04.2011 kl. 21:47
Jeg byttet ut enkelte av ingrediensene(siden jeg ikke hadde disse i hus), brødet står i ovnen nå, å som jeg gleder meg:D Deigen smakte til og med godt!

Kristine

13.04.2011 kl. 06:58
Mar:

Håper det falt i smak, kanskje med mitt sunne hjemmelagde sjokoladepålegg på? ;)

Anna

14.04.2011 kl. 08:10
Dette skal prøves :)

Vet du innhold per hundre gram? Eventuelt hva brødet veide ;)

Karoline

14.04.2011 kl. 13:21
Får man kjøpt disse indregienser på vanlig butikker, eller må noe kjøpes over

nett/spess butikker?

tone

28.04.2011 kl. 13:56
Nam :) måtte bytte ut kruskakli med noe annet, da jeg ikke tåler hvete. men ble

nydelig .

hvorfor har du egentlig i fiberhusk og pofiber? jeg trodde det i hovedsak var til

glutenfri bakst. bare litt nysgjerrig, om det var en baktanke her :) .

Charlotte

03.05.2011 kl. 22:11
Dette skal jeg bake i morgen:D

Vet du om det går fint å fryse dette brødet? Tror ikke jeg klarer å spise 30 skiver før det blir gammelt :)

Lilleproteiin

17.05.2011 kl. 11:19
Mitt står i ovnen nå :-)

Er ikke særlig begeistret over 17. mai, så den feires hjemme med nystekt brød og sunne boller! + nøtteblanding, jordbær og ananas! Og de protein-kulene dine :-D

Ha en fiiiiiiin 17 mai, Kristine! Klem

:)

20.08.2011 kl. 11:50
VEldig bra at du får meg\d hva oppskriftene inneholder!

Hadde vært super nyttig om du kunne tatt det med på alle oppskriftene:) <3

Kristine

30.08.2011 kl. 16:06
Hei! Går det å fryse brødet?

Camilla

31.08.2011 kl. 20:58
Hvordan oppbevarer du brødet? På kjøkkenbenken eller i kjøleskap?

Ser at mange oppbevarer lavkarbo-brød i kjøleskapet..

Kristine

05.09.2011 kl. 12:05
Kristine:

Det går ann å fryse, ja. Har selv gjort det :)

Kristine

05.09.2011 kl. 18:50
Camilla:

Brødet mitt var tomt i løpet av tre dager. I mellomtiden hadde jeg det i kjøleskapet :)

kokkeliten

21.09.2011 kl. 22:05
bakte brødet og det ble kjempe godt!

men er det meningen at det skal være ca 2-3 cm høyt?

for lite bakepulver eller for hardhent med eggehvitene?

Kristine

22.09.2011 kl. 19:55
kokkeliten:

Nei, det skal ikke bli så lavt!

som du ser på bildet ble mitt brød 10 -14 cm.

Jeg vil tro det er eggehvitene. Du må være forsiktig når du vender inn deigen i hvittene, slik at de ikke detter sammen.

Så flott at det smakte godt. Da kommer høyden neste gang :)

marianne

27.05.2012 kl. 21:56
Må bare fortelle at dette er yndligsbrødet mitt! Baker det så ofte som jeg kan:D Nam!

Astrid

27.06.2012 kl. 22:33
Skal helt klart prøves! :) Har en brødbakemaskin her hjemme, men har aldri brukt den... er det bare å slenge oppi alle ingrediensene, og så lager den hele greiene?

Nina

09.09.2012 kl. 12:49
for et godt brød! nam :)

Sunniva

14.04.2015 kl. 14:55
Dette skal jeg prøve! Er den en halv boks med 450g cottage cheese eller de små boksene?

Kristine

14.04.2015 kl. 16:06
Sunniva:
Det er de gamle boksene som var på 300 g, så det er snakk om 150 g Cc :)

Mari Beate

21.03.2016 kl. 09:11
Hei! Hvordan regner du ut næringsinnhold i det du lager? Går det an å få det per 100g? :-)

Kristine

21.03.2016 kl. 19:12
Mari Beate:
Jeg regner ikke lenger, så da må du nesten regne selv :)
Kristine

Hei og velkommen til Dedication. Jeg er en livsglad personlig trener og kostholdsveileder. Her på min blogg vil du få små tips, råd og oppskrifter til den sunne linje, samt følge min vei i livet. Jeg har troen på at god helse og en sunn livsstl er nøkkelen til et lykkelig liv og en glad kropp. Legg gjerne igjen noen ord om du lurer på noe, ønsker å dele noen tanker, er interessert i kost og treningshjelp eller bare vil si hei :) Kontakt: kristine@helseglede.no

Search

Bloggdesign

Design og koding av KvDesign - www.kvdesign.no
hits