Den beste gulrotkaken

Denne kaken lagde jeg som årets bursdagskake og jeg angrer ikke et sekund.
Dette er den beste gulrotkaken jeg noen sinne har smakt!
Dommen på jobben var også klar – denne var knall god :mrgreen:
Jeg tok utgangspunkt i denne oppskriften fra funksjonellmat, men gjorde et par endringer.

Verdens beste, og sunne, gulrotkake
4 egg
3 dl sukrin
1,5 dl jyttemel, eller annen meltype
50 g mandelmel, kan erstattes av annen tørrvare
20 g hi-maiz
20 g pofiber, kan erstattes av annen tørrvare
1 ss fiberhusk
2 ts bakepulver
5 dråper steiva vanilje, ikke nødvendig
1 ss kanel
1/2 ts kardemomme
100 g skyr
30 g smør, ikke nødvendig
5 ss kokosolje
6 dl revet gulrøtter
100 g sukkerfri hvit sjokolade, ikke nødvendig

400 g philadelphia light
100 g skyr naturell
4 ss kokosolje, kan droppes
3 dl sukrinmelis
6 dåper stevia vanilje

Pisk egg og sukrin til eggedosis. Ha i temperert smør og olje, sammen med skyr.
Bland tørr varene og ha i eggedosisen. Tilsett gulrøtter og hakket sjokolade.
Stek på 180 grader i 45 minutter.
Avkjøl på rist.

Til glasuren blander du alle ingrediensene godt sammen før du smører på kaken.
Jeg lagde hjerter av sukkerfri melkesjokolade for å pynte kaken.

Om du ønsker å gjøre kaken magrere kan du droppe oljen og smøret og erstatte dette med skyr.
Det er også mulig å bytte den hvite sjokoladen med nøtter eller tørket frukt, eventuelt ikke bruke noen av ingrediensene.
Det er heller ikke nødvendig å bruke en så  stor glasur oppskrift. Jeg elsker denne glasuren, den er farlig god, og lagde derfor ekstra mye. Det er fult mulig å halvere den, men selvfølgelig blir kaken best om du velger den litt mer kaloririke originaloppskriften.


Fantastisk god og sunn kake.
Spis og kos deg :razz:

Kristine ♥

Ps. Jeg trekker vinneren av gårsdagens konkurranse i morgen kl 10.00.
Du finner den her
.

21 kommentarer
    1. Merethe Desirée:
      Så bra at de falt i smak 🙂
      Det er lov til å smugsmake litt på bursdagen, det er vel fortjent. Stor bursdagsklem til deg <3
      Håper du har hatt en fin bursdagshelg og at selskapet i dag ble vellykket 🙂

    2. Ooh, høres ut som en god mix! Good luck 🙂 Muffinsene er laget og herregud så gode de ble! Gjorde om litt, tok ananasbiter i stedet for kokosmasse, og kokosmel i stedet for mandelmel ? helt knall. (utenom at de ikke er like luftig som vanlig muffins, men det kommer vel av at det ikke er så mye røre i forhold til frukten.) Smugsmakte (det er tross alt selve bursdagen min i dag, selv om feiringa er i morgen) med litt ostekrem på, himmelsk <3 Neste gang skal jeg også prøve en mix med mørk sjokolade, og ikke i muffinsform. Takk for tips og ha en strålende helg Kristine =)

    3. Merethe Desirée:
      Jeg har tent til å lage gulrotkaken selv, med valnøtter og mørk sjokolade. Denne er kjempe god, håper den faller i smak hos deg også 🙂

    4. Åh, denne MÅ testes! Tenkte å lage en slik til bursdagen min i helga også! =) Hadde tenkt til å justere funksjonellmat sin kake, men her har du gjort det for meg, så TAKK 😀 Hehe. Skal teste ut med rosiner og kokosmasse istedet for hvit sjokolade, håper på suksess 🙂
      Og muffinsformer istedet for langpanne. Wish me luck 😉

    5. Jeg prøvde denne i går. Og du overdrev ikke! Det er den beste gulrotkaken noensinne! Til og med kjæresten min som hater alt det sunne jeg prøver å bake synes denne var utrolig god 🙂 Denne skal jeg skrive ned!

    6. Mmmm, himmeln:)
      Nå har jeg sjekket litt angående krom, 6-8 tabl daglig fodelt utover dagen. Når sug avtar kutter man gradvis ned:)
      En klem til deg

    7. Gratulerer så mye med dagen! 🙂
      Vet du om Skyr naturell skal gå ut? Jeg finner den hverken på rema1000 eller Meny lenger.
      Skal til byen (Bergen) i ettermiddag, så skal sjekke ut Meny der også, for sikkerhetsskyld 😉

    8. Nam, den så god ut. Gulrtot kake er så godt, må nesten lage denne neste helg:)

    Legg igjen en kommentar

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg