Jeg har laget deilige boller!
Denne gangen ble de perfekte
De både smaker og ser ut som vanlige boller, men de er sukkerfrie, proteinrike og grove.
Får jeg friste med vaniljeboller til helgen?
Proteinrike vaniljeboller
20 g vita hjertegod lett margarin
2 dl skummet melk
1 ss yaconsirup
4 ss sukrin
1/4 ts salt
Litt økoligsk vaniljepulver
25 g tørr gjær
0,5 dl kokosmel
0,5 dl zero carb vaniljeprotein
3 dl speltmel
1 ss fiberhusk
Smelt smøret og tilsett melk og yaconsirup.
Varm opp til rundt 37 grader.
Bland sammen sukrin, salt, kokosmel, vaniljeprotein, speltmel, fiberhusk og gjær.
Tilsett det våte og bland godt.
La deigen svelle noen minutter før du elter skikkelig.
Hev deigen i 45 -60 minutter.
Rull boller, jeg fikk seks store boller, og sett dem på en bakepapirkledd stekeplate.
La bollene heve mens ovnen blir varm, i 10 -15 minutter.
Stek på 225 grader i cirka 10 minutter.
Har du ikke kokosmel kan dette byttes ut med en annen tørrvare som mandelmel, speltmel eller lignende.
Vaniljeprotein kan du bytte ut med annet proteinpulver eller eventuelt en annen tørrvare.
Har du ikke speltmel kan du bruke hvilke som helst annet mel.
Fiberhusk kan byttes ut med jbk-mel.
Yaconsirup kan sløyfes eller erstattes med annen sirup.
Økologisk vaniljepulver kan byttes ut med vaniljeessens.
Det duftet nydelig av vanilje og boller i hele huset i går.
Da jeg endelig tok de ut av ovnen, klarte jeg ikke vente og tok til meg en bolle med en gang.
Helt nybakte, varme og utrolig luftige.
Mmm, de nærmest smeltet i munnen.
Jeg lagde en enkel vaniljetopping av philadelphia light ost, sukrinmelis og vaniljepulver.
Helt nydelig.
Sunt, søtt og godt.
Spis og kos deg
Kristine ♥
imponert:
Så utrolig koselig. Blir så glad når oppskriftene blir brukt 🙂
Tusen takk for en helt nydelig oppskrift 🙂 har akuratt bakt og sitti og kosa meg 🙂
Det ble helt perfekte boller!!! du er virkelig flink.
Ha en strålende kveld
beste bollene jeg har smakt på lenge! dette kan du virkelig 😀 tuusen takk for oppskriften : )
sara:
Så koselig at du synes det 🙂
Det er hyggelig å dele oppskrifter med dere.
ahhh, disse er så gode! skal lage dem igjen nå! nammis! tuuusen takk for super oppskrift!!:)
Ele:
Ja, da har vi svaret der.
Bedre lykke neste gang 😉
Sølvi:
Håper du fikk laget boller i helgen og at de falt i smak 🙂
Fra tjukk til smukk:
Takk for det, jeg er matvrak så må bruke fantasien, ellers hadde jeg vært rund som en ball 😉
Vilde Sofie:
Jeg sender over en real dose med boller 😉
sara:
Det har jeg ikke regnet ut dessverre.
Sofia:
Så koselig 🙂
susie:
Hva med begge deler?
Det er jo sunt og godt 🙂
Rikke:
Håper det smakte.
Jeg tipper det er ekstra godt med vaniljestang 🙂
Silje:
Som vanlig bolledeig egentlig!
Ingeborg:
Disse er jo perfekt etter trening for eksempel for å fylle på kroppen med karbohydrater og proteiner .
Håper det faller i smak 🙂
Ingrid:
Så herlig 🙂
Sitter og spiser disse nå, og kan bekrefte at det smaker ordentlige boller! NAM! Jeg hadde i noen rosiner, siden jeg er rosinbolleelsker 🙂 Nam nam nam med brunost <3
Dette er jo helt genialt! Jeg trener to ganger om dagen og det er viktig for meg å holde et godt kosthold, men det er ikke så lett siden jeg er veldig mye godte sugen. tusen takk!
Åssen konsistens er det på deigen?
De står i ovnen nå 😉 Men jeg gjorde noe jeg selv mistenker var smart! Byttet ut vaniljepulver meg ekte vaniljefrø skrapet ut av en vaniljestang 🙂
Du fortsetter å friste med herlige opskrifter!!
Handlet i går inn det jeg trengte av ingredienser til Protein rullen din, men nå ble jeg plutselig usikker på hva jeg skal lage! Proteinrull eller boller?! Tror det må bli begge deler i dag jeg! 😀
Ha en fin fredag!:)
åå fytti de så himmelske ut. du lager så utrolig mye godt 🙂 flinka
Jeg lagde disse og selv guttungen på tre år synes de var gode. Takk for at du deler 🙂
hva blir næringsinnholdet i disse da? 🙂
Så veeeldig godt ut 🙂
sv: ja sukrin går greit. da får jeg prøve det 😀
Mmmh, de så helt utrolig gode ut! Det er nesten litt skummelt å spise boller, for man vet at det er usunt, men når de er laget på denne måten er deg jo perfekt 😀
Måtte inn en tur til å la meg friste XD
Blir definitivt vaniljeboller i nærmeste fremtid!
Disse skal så testes over helgen..:D
Åååå! Kristineeee! Ikke frist meg sånn! Du har virkelig gjort det her, tror jeg, for de ser helt superawesome perfekte ut 😀
Sende over noen? 😉
De så rett og slett helt nydelige ut!! Jeg (med min elendige fantasi) er så glad for at det finnes oppfinnsomme mennesker som deg!
Du assa!! Jeg har ikke tid til å bake nå, men nå MÅ JEG BARE!!! 🙂
ååÅÅåååå de så dødsgode ut! Ja,men ser ofte ikke progresjonen selv. Ha en fin dag videre!
For noen perfekte og fristene boller! Tror jeg må prøve meg på disse selv, de så jo helt ut som vanlige boller jo. Gratulere med perfeksjonert oppskrift! 😉
Nam! Disse skal jeg helt klart lage til helgen, gleder meg! 😀 Ha en fin dag, og god trening! 🙂
Så flau, jeg glemte å ha gjær. Da har vi forklæringen 🙂 ufuf 🙂
DET så godt ut!!!
Ele:
Du brukte tørrgjær?
Da kan du eventuelt hatt feil temperatur på væsken. Den skal være mellom 30 -40 grader.
Ele:
Jeg har ingen bilder av deigen min desverre, det tok jeg ikke bilde av.
Om du ikke hever deigen nok, vil de bli kompakte. Hvor lenge hevet du bollene dine?
Hmm…jeg nettopp lagde disse men mine ble ikke som dine. De ble veldig kompakte…Kan du være så snill og legge et bilde på hvordan deigen din ser ut… Takk !
Kesia Luise:
Uten kokosmel?
Hjelpes, det går jo ikke ann 😉
JaneJane:
Da kan man lage boller selv om man ikke har alt i hus 🙂
Jeg bruker kokosmel aman prana, kjøpt på helsekosten, og red mill, kjøpt på iHerb 🙂
I d a C h a r l o t t e ~:
Det kan du trygt si 😉
Mariann:
Til cardio bruker jeg nice free, knæsj turkise kjøpt hos G-max 🙂
Livet på Svalbard:
🙂
AnnetteHelene:
Ha en strålende torsdag selv frøken <3
Kamillas treningsblogg:
For meg ble det onsdagskos, så jeg vil si de passer når som helst 😉
Kristine:
Hoho… Håper du får kost deg masse 🙂
Cicilie:
Ohyeah 😉
Karoline’s trening:
Til frimåltidet?
Kos deg! 🙂
Ebo:
MMm 🙂
LETT at disse skal testes med en gang jeg har kokosmel i hus igjen! Gått fritt for alt av mel jeg:P Du er så flink du <3
Så kjempegode ut! Veldig snilt å skrive hva de enkelte ting kan byttes ut med 😀 Men hvilket kokosmel er det du bruket?
Nam!
Hei Kristine! Veldig off-topic, men jeg lurer på noe og har søkt litt på bloggen din uten å finne det ut. Hvilke joggesko bruker du til trening? Da hovedsak til cardio 🙂
Ymmui!
Disse ble jo perfekte, og de så himmelske ut:) Dette er perfekt bakst til helgen! Tusen takk for at du delte oppskrift!
Ønsker deg en strålende torsdag søte 🙂 <3 klem fra meg
Disse så helt nydelige ut 🙂 Lørdags(eller torsdags)godt 😀
Akk, tenk å sette tenna i disse.. <3 Ser at ALLE lager proteinrullen din for tiden, så til lørdag er det ingen tvil om hva frimåltidet skal bestå av 😀
Naaaam 😀
Å, men inni granskogen da, de så ut som ordentlig boller. De skal herved lages til helgen.
Mm, så veldig godt ut =)