NYDELIGE VANILJEBOLLER

Jeg har laget deilige boller!
Denne gangen ble de perfekte :grin:
De både smaker og ser ut som vanlige boller, men de er sukkerfrie, proteinrike og grove.
Får jeg friste med vaniljeboller til helgen?

Proteinrike vaniljeboller

20 g vita hjertegod lett margarin
2 dl skummet melk
1 ss yaconsirup
4 ss sukrin
1/4 ts salt
Litt økoligsk vaniljepulver
25 g tørr gjær
0,5 dl kokosmel
0,5 dl zero carb vaniljeprotein
3 dl speltmel
1 ss fiberhusk

Smelt smøret og tilsett melk og yaconsirup.
Varm opp til rundt 37 grader.
Bland sammen sukrin, salt, kokosmel, vaniljeprotein, speltmel, fiberhusk og gjær.
Tilsett det våte og bland godt.
La deigen svelle noen minutter før du elter skikkelig.
Hev deigen i 45 -60 minutter.
Rull boller, jeg fikk seks store boller, og sett dem på en bakepapirkledd stekeplate.
La bollene heve mens ovnen blir varm, i 10 -15 minutter.
Stek på 225 grader i cirka 10 minutter.

Har du ikke kokosmel kan dette byttes ut med en annen tørrvare som mandelmel, speltmel eller lignende.
Vaniljeprotein kan du bytte ut med annet proteinpulver eller eventuelt en annen tørrvare.
Har du ikke speltmel kan du bruke hvilke som helst annet mel.
Fiberhusk kan byttes ut med jbk-mel.
Yaconsirup kan sløyfes eller erstattes med annen sirup.
Økologisk vaniljepulver kan byttes ut med vaniljeessens.


Det duftet nydelig av vanilje og boller i hele huset i går.
Da jeg endelig tok de ut av ovnen, klarte jeg ikke vente og tok til meg en bolle med en gang.
Helt nybakte, varme og utrolig luftige.
Mmm, de nærmest smeltet i munnen.
Jeg lagde en enkel vaniljetopping av philadelphia light ost, sukrinmelis og vaniljepulver.
Helt nydelig.

Sunt, søtt og godt.
Spis og kos deg :grin:

Kristine

63 kommentarer

Siste innlegg