Peanøtt protein karamell er blitt en ny favoritt her i huset.
De er utrolig enkle og lage, det er gjort på 1- 2 -3.
I tillegg er de kjempe gode og ikke minst sunne.
Peanøtt protein karamell
3 ss peanøttsmør
2 ss honning eller yaconsirup
1 ss melk
20 g vaniljeproteinpulver
Smakstilsetning: et par dråper stevia english toffee, en liten klype salt og litt vaniljepulver
Ha peanøttsmør og honning / yaconsirup i en bolle.
Varm den lett opp i mikroen eller over vannbad slik at blandingen blir mer flytende.
Rør inn melken.
Tilsett eventuelt smakstilsetning om du ønsker det.
Ha i vaniljeproteinpulveret.
Rør godt med en skje til alt er godt blandet.
Ha massen over i former.
Har du ikke en form kan du kle et brett med bakepapir og ha massen over der.
Sett så kaldt.
Jeg var utålmodig (som vanlig) og satte mine i fryseren en halv times tid.
Det er fult mulig å lage denne peanøtt protein karamellen uten proteinpulver.
Da bruker du ikke melk, men varmer kun opp peanøttsmør, honning og smakstilsetning.
Av peanøttsmør vil jeg anbefale en økologisk variant. Jeg bruker denne som du får kjøpt i de fleste dagligvarebutikker. Mange peanøttsmør er tilsatt sukker, store mengde salt og ugunstig fett for å gjøre holdbarheten lenger, sjekk næringsdeklarasjonen før du kjøper.
Jeg brukte crunchy peanøttsmør og får da en grovere karamell. Jeg vil anbefale creamy peanøttsmør for en finere karamellkonsistens.
Ta en bit.
Nyt
Kristine ♥
nam, disse var gode 😀 tusen takk for oppskriften 😀
Woah! De så himla gode ut! Dette må jeg teste ut o.o
Hvor er det du tar det fra, Kristine?:) Disse så supergode ut!
Caroline:
Uff… Men det er mye annet du kan lage da, se mulighetene 🙂
Kjernesunn:
Du kan bruke alle nøttesmør 🙂
Anna:
Deigen kan egentlig spises opp 😉
Linda:
Det er så moro med slike tilbakemeldinger 🙂
MelissaL:
På iHerb.com 🙂
Bruker du koden OKE701 får du 5 $ rabatt.
Henriette:
Jeg har ingen anelse Henriette.
Jeg holder meg ikke unna gluten, så jeg vet faktisk ikke.
Kanskje det er en trend og litt psykologisk 😉
irene:
Å, det tror jeg også er godt, ja 🙂
Ada:
Nam, peanøttkjeks hørtes deilig ut.
Tusen takk for oppskriften Ada.
Den skal prøves 🙂
Cecilie Lykke:
Så gøy at du slo til med karamellaging med en gang. Håper de smakte 🙂
Kristin:
Herlig at det falt i smak 🙂
michelle:
Håper det faller i smak Micehelle 🙂
Anonym:
Den inneholder en del sukker og mye kalorier for lite metthetsfølelse. Jeg ville holdt meg unna 🙂
Anonym:
Da må du i såfall tilsette smør eller kokosolje for å tilføre væske og få karamellen til å holde sammen.
Benedicte:
Peanøtter er hovedingrediensen er, så jeg vil tro det blir vanskelig uten peanøttsmør.
Martine Johansen:
Takk Martine. Jeg bor i bøkene nå 😉
Charlotte:
Så herlig at de falt i smak. Det var hyggelig å høre 🙂
Disse var helt fantastiske! Måtte rett hjem og lage noen i går. Få ting slår kombinasjonen nøtter og karamell 🙂
Sweet 😀
Du er så flink!!
Åh, disse så bare vanvittig fristende ut! Skal definitivt testes så snart jeg har mulighet 😀 Takk for oppskrift og lykke til med eksamensperioden! <3
Går det ann å lage uten peanøtt smør og peanøtter i det hele tatt?
Men uten alle ingredisenser fra iHerb. (har stevia english toffee, og vanilje)
Går det ann å bytte ut peanøttsmøret med fettredusert peanutmel?
Mmm! Elsker alt som smaker peanøtt!!! Ha en fin torsdag, søta! snaaart helg – juhuu! 😀
Vet du om nutrilett sjokolade er sunt? Eller har det “samme” effekt som vanlig sjokolade?
Wow, TAKK TAKK TAKK!! Jeg som elsker peanutt smør! Dette hørtes ut som en perfekt variant! Gleder meg til å prøve ut 😀
mmmmmmm måtte slå til med å lage disse selv.. hadde ikke former så jeg lagde kladder! minst like godt haha 🙂
Da står karamellene i fryseren, haha! 🙂 Skal ikke mye til for å få i gang et karamell-hjerte som mitt, gleder meg til å smake på de!
Artig at du lagde noe med peanøtter. Jeg gjorde det samme igår. Peanøttkjeks.
Jeg prøvde meg på peanøttkjeks for andre gang igår og de ble anbefalelsesverdig gode. Her er oppskriften:
adas peanøttkjeks 9 mai (8 små kjekstopper)
2 store egg vispes en kort stund
70 g peanøttmel fra iherb.com (avfettet peanøttmel)
20 g soyaproteinpulver, jarrows, iherb eller annen tørrvare uten søtning, f.eks mandelmel
50 g sukrin/sukrinmelis
1 krm stevia
6 suketter i 2 ss kokende vann
2 g vaniljepulver eller essens
2 g kanel
2 klyper salt
2 g bakepulver
Legg 8 kladder ( bruk en spiseskje og en slikkepott) på et bakepapir. Stekes på 200 grader til de er gyldne.
146,1 g og 534 kcal, 23,67 g fett, 71,76g protein, 11, 34 g karbo.
Delt på 8:
66,75 kcal og 18,26g, 2,96 g fett, 8,97g protein, 1,42 g karbo.
Jepp, må lage dette asap!
mm.. deilig! Jeg gjorde en liten vri og byttet ut honningen meg kokosolje. Ble suuperdigg! 😉
Mm! Disse må prøves.. Bare i en annen smak 🙂
NOM! 😀 english toffe er kjempegod da :d passer sikkert perfekt til denne
Er det noen fordeler for folk som ikke har cøliaki å kutte ut gluten fra kosten??
Tenker på det at folk sier de holder vann, blir oppblåst og får mye luft. HVORFOR får man det om man tilsynelatende skal tåle det?? :p
Hvor får du kjøpt Stevia English Toffee? 🙂
Jeg er ikke i TVIL om at disse er helt totalt fullstendig superdigge! 😉
Nam, nå fikk jeg ikke lyst på da 🙂
Ha en strålende torsdag søta <3
som den elskeren jeg er av dine oppskrifter har jeg allerede laget den. Et ord er nok NAAAAM =)
Namnam 😉 så meget godt ut!
NAAAM!! har lagt deigen nå og den var god <3
Åå, de så supergode ut! Jeg er allerede veldig svak for fløtekaramellene dine, så disse skal prøves 🙂
mmm 🙂
OMG!!!!!! MÅ prøves :)))
Håper du får en superduper dag 🙂
Den skal absolutt prøves! Regner med den kan bli spennende med flere typer nøttesmør også 🙂
Åååå, de så fantastisk gode ut:) Du lager så mye digg!!! Jeg elsker peanøttsmør:)
Så utrolig godt ut! Synd jeg er allergisk mot nøtter. Er så mye her jeg vil lage, men er dessverre allergisk som sagt 🙁