God søndagsformiddag dere.
I dag våknet jeg med ren bakelyst. Det ble mye baking i desember, men de siste ukene har det knapt blitt noe. Nå hadde jeg nærmest abstinenser!
Søndagsmorgen består ofte av grove hjemmelagede rundstykker med brunost. Lune slik at brunosten smelter. Dette inspirerte meg til søndagsbakingen.
Da ble det grove muffins med brunostbiter, nesten som boller med brunost.
Disse er proteinrike, sukkerfrie og glutenfrie, og ikke minst utrolig gode og saftige.
Håper det faller i smak hos deg også.
Grove brunost muffins
10 stk
4 egg
1 dl sukrin
2 ss smeltet smor
1 dl melk eller vann
2 ts bakepulver
3 ss mandelmel
2 ss havregryn
2 ss vaniljeprotein
4 ss hakket brunost
Visp egg og sukrin luftig.
Ha så i tørrvarene og tilsett det våte.
Rør tilslutt forsiktig inn brunost i biter.
Fordel i muffinsformer.
Stek på 175 grader i 15 -20 minutter.
Ta en bit!
Så saftige og gode. Og når man biter inn i de deilige brunostbitene
Håper det faller i smak
Nyt denne snøtunge søndagen
Kristine ♥
Har ikke hatt brunost i hus siden jeg flyttet inn i leiligheten og det er 7 år siden sist, og tror ikke jeg har spist det andre plasser heller :p Det er jo godt, så må absolutt introdusere det tilbake 😀
Yngvild:
Da får du prøve ved en senere anledning. Disse var super gode 🙂
lovelyliller.com:
Takk 🙂
Nina Bakke:
Det var det absolutt. De er borte nå 🙂
Så kreativt 😀
Åh, det hørtes vanvittig godt ut!! Hadde jeg hatt brunost i hus skulle jeg prøvd å bake dem med en gang! Baket bursdagskaker til min egen barnebursdag de siste dagene, så nå savner jeg å bake noe som ikke er stappfullt av sukker og hvetemel!
Kjenner jeg er misunnelig på dere sørpå som får snø nå. I Trondheim er det bare superglatt! Er jo omtrent med livet som innsats man beveger seg utendørs nå! 😮
Så morsom ide, og sikkert helt nydelig på smak 😀
Andrea:
Veldig enig med deg Andrea 🙂
Kristin:
Brunost inneholder ikke tilsatt raffinert sukker, nei. Men det inneholder karbohydrater, ja. Samt en rekke næringsstoffer, vitaminer og mineraler – noe du ikke finner i tilsatt sukker 🙂
Kristin: brunost er ikke tilsatt raffinert sukker, men inneholder naturlige sukkerarter fra melken. Men brunost er jo en god kilde til både jod, kalsium og protein – og så smaker det jo så godt! 😃
De ser supergode ut, men disse er nok langt ifra sukkerfrie. Brunost er jo omtrent bare sukker, all the way 😛
Adriana:
Ja, kjempe godt 🙂
Emma Olsen:
Gjett om 🙂
Tiffany Gnaly:
Håper du prøver og at det faller i smak 🙂
Thea Bjerke:
Ja, det kan du nok 🙂
Irene:
En annen torrvare som hvetemel eller havremel 🙂
V:
På flere år?
Oj, det er en av mine favoritter!
Det ser skikkelig digg ut, har faktisk ikke spist brunost på flere år. Håper du får en kjempefin søndag!!
De så kjempegode ut! Hva kan jeg bruke i stedet for vaniljeprotein?
Kan man sløyfe sukrin og brunost hvis man ønsker en nøytral smak?
Det hørtes veldig godt ut! Takk for oppskrift :- )
Namm!
Mm så deilig!