Det var forespørsel om oppskrift på sjokoladekaken jeg lagde i går.
Her kommer den
Dette er dessidert den beste av mine kake-oppskrifter!
Sjokoladekake med is-topping
Kake:
1 egg
2 hvitter
15 g sjokoladeprotein
15 g hi-maiz
15 g mandelmel
10 g 100 % kakao
2 ss sukrin
1 ts fiberhusk
Litt kanel, kardemomme og vaniljeesens
Glasur:
3 hvitter
15 g kakao
2 ss sukrin
1 ss splenda
Stivpisk egghvitene med sukrin.
Bland sammen egg, sjokoladeprotein, hi-maiz, mandelmel, fiberhusk, kanel, kardemomme og vaniljeesens. Tilsett et par ss med vann om massen blir tørr. Bland så sjokoladeblandingen med de stivpiskede egghvitene. Ha deigen i en form og stek på 180 grader i 20 -25 minutter. Avkjøl kaken.
I mellomtiden lager du glasuren.
Stivpisk egghvitene, tilsett sukrin og splenda og pisk litt til. Ha til slutt i kakao og pisk forsiktig før du setter glasuren i fryseren i 30 minutter. Rør om et par ganger underveis.
Når kaken er avkjølt brer du glasuren over.
Hele kaken innholder:
355 kcal, 50 g protein, 13 g fett og 11 g karbohydrater.
Jeg spiste hele kaken med den beste samvittighet
testa den kaken, men brukte litt mager kesam..
veldig god
Den var helt nydelig god altså
Dina:




Eller eventuelt bare droppe det, det er jo kakaopulver i kaken fra før av
Tine:
Det kan du, men da lønner det seg kanskje å ta litt ekstra kakao i
Inez:
Du kan erstatte det med litt ekstra mel og kakaopulver.
Maria:
Jo, men de har forskjellig konsistens, og jeg synes det blir best med en blanding.
Victoria:
Takk for tipset
Silje:
Gå på helsekosten, det er der jeg har kjøpt alt
Fredrik:
Denne smaker like godt, tørr jeg påstå! Men det er noe eget med mammas bakst
Ser utrolig godt ut, men helt ærlig – det kan da ikke bli det samme som en ‘ordentlig’ sjokoladekake? Ser for godt ut til å være sant.
Hvor får man tak i noen av de litt mer spesielle ingrediensene til kaken? De har liksom ikke sånt på kiwi hvertfall :p
Yammi, kaker er et fristende syn for øyet…En annen side med sykt mye fristende ( dog i en noe usunnere versjon, men får mye inspirasjon ) er; foodgawker.com…En fryd for øyet, om ikke annet!
latterlig lite energi for mye volum. I like!
yum
Åh, for en herlig kake! Skal prøve å lage en selv- og også spise hele med god samvittighet! Gleder meg
Hyggelig at du deler oppskrifter!
Er ikke sukrin og splenda litt det sammen? Det trodde jeg……
Kan man kutte ut/erstatte proteinpulveret med noe?
Ah namnam:) Har dessverre ikke halvparten av ingrediensene en gang, ellers skulle jeg prøvd den ut!
SV: har ikke pulsklokke jeg heller, men skal kjøpe en før jeg flytter til Frankrike. Blir lettere å holde styr på treningen da:)
Kan man bruke bakepro idtede for proteinpulver?
Så helt nydelig ut..nam:D Kan man bruke kakao istede for proteinpulver, og hva er egentlig fiberhusk?