Sjokoladekake Med God Samvittighet

Det var forespørsel om oppskrift på sjokoladekaken jeg lagde i går.
Her kommer den :mrgreen:
Dette er dessidert den beste av mine kake-oppskrifter!


Sjokoladekake med is-topping

Kake:
1 egg
2 hvitter
15 g sjokoladeprotein
15 g hi-maiz
15 g mandelmel
10 g 100 % kakao
2 ss sukrin
1 ts fiberhusk
Litt kanel, kardemomme og vaniljeesens

Glasur:
3 hvitter
15 g kakao
2 ss sukrin
1 ss splenda

Stivpisk egghvitene med sukrin.
Bland sammen egg, sjokoladeprotein, hi-maiz, mandelmel, fiberhusk, kanel, kardemomme og vaniljeesens. Tilsett et par ss med vann om massen blir tørr. Bland så sjokoladeblandingen med de stivpiskede egghvitene. Ha deigen i en form og stek på 180 grader i 20 -25 minutter. Avkjøl kaken.
I mellomtiden lager du glasuren.
Stivpisk egghvitene, tilsett sukrin og splenda og pisk litt til. Ha til slutt i kakao og pisk forsiktig før du setter glasuren i fryseren i 30 minutter. Rør om et par ganger underveis. 
Når kaken er avkjølt brer du glasuren over.

Hele kaken innholder:
355 kcal, 50 g protein, 13 g fett og 11 g karbohydrater.
Jeg spiste hele kaken med den beste samvittighet :grin:

14 kommentarer

    1. Dina:
      Eller eventuelt bare droppe det, det er jo kakaopulver i kaken fra før av 🙂
      Tine:
      Det kan du, men da lønner det seg kanskje å ta litt ekstra kakao i 🙂
      Inez:
      Du kan erstatte det med litt ekstra mel og kakaopulver.
      Maria:
      Jo, men de har forskjellig konsistens, og jeg synes det blir best med en blanding.
      Victoria:
      Takk for tipset 🙂
      Silje:
      Gå på helsekosten, det er der jeg har kjøpt alt 🙂
      Fredrik:
      Denne smaker like godt, tørr jeg påstå! Men det er noe eget med mammas bakst 😉

    2. Hvor får man tak i noen av de litt mer spesielle ingrediensene til kaken? De har liksom ikke sånt på kiwi hvertfall :p

    3. Yammi, kaker er et fristende syn for øyet…En annen side med sykt mye fristende ( dog i en noe usunnere versjon, men får mye inspirasjon ) er; foodgawker.com…En fryd for øyet, om ikke annet! 😀

    4. Åh, for en herlig kake! Skal prøve å lage en selv- og også spise hele med god samvittighet! Gleder meg 🙂 Hyggelig at du deler oppskrifter!

    5. Ah namnam:) Har dessverre ikke halvparten av ingrediensene en gang, ellers skulle jeg prøvd den ut!
      SV: har ikke pulsklokke jeg heller, men skal kjøpe en før jeg flytter til Frankrike. Blir lettere å holde styr på treningen da:)

    6. Så helt nydelig ut..nam:D Kan man bruke kakao istede for proteinpulver, og hva er egentlig fiberhusk?

    Legg igjen en kommentar

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

    Dette skjemaet er beskyttet av reCAPTCHA.
    Googles Personvernregler og vilkår for bruk er gjeldende.

Siste innlegg