PROTEIN FUDGE

Etter at jeg lagde rå fudge i november, oppskriften finner du her, har jeg prøvd meg ut på oppskrifter for å prøve å finne en god fudge variant som inneholder mindre fett og kalorier.
Jeg ville lage en ren proteinfudge :razz:
Etter mye prøving og feiling har jeg kommet frem til denne oppskriften.
Den inneholder riktignok litt fett og karbohydrater, men smaken er så god at denne oppskriften må jeg dele med dere.

Protein fudge

100 g hvite bønner
1 ss peanøttsmør
30 g melkesjokoladeprotein
10 g kakao
1 ss sukrin
4 dråper stevia vanilje

Mos bønnene med en stavmikser eller gaffel.
Bland i peanøttsmøret. Det lønner seg at peanøttsmøret er romtemperert, da blander det seg lettere.
Tilsett proteinpulveret, kakaopulver, sukrin og stevia.
Legg bakepapir eller plastfolie i en isboks eller form og ha i røren.
Sett i fryseren i 30 minutter.
Skjær fudgen i biter og nyt.
Du kan gjerne ha fudgen i fryseren lenger. Da må den tine i 20 minutters tid før du spiser den.

Hele oppskriften gir:
295 kcal, 37 g protein, 7 g fett og 20 g karbohydrater.
Jeg fikk 12 fudgebiter, det vil si at hver bit inneholder 25 kcal.

Smaken var kjempe god med en kraftig sjokoladesmak med et hint av peanøttmsør. Med andre ord er dette paanøtt- og sjokoladefude.
Bønnesmaken er ikke eksisterende, men gir en fyldig og kremete konsisten.
Mmmm…
Så godt og likevel så magert.
Håper det smaker.

Kristine

60 kommentarer
    1. Marie:
      Proteinpulver er en tørrvare, så om du utelater det må du erstatte det med en annen tørrvare.
      Du kan altså ikke bytte ut vaniljeprotein med dråper, men du kan bytte vaniljepulver ut med stevia. Det er ingen stor forskjell på dråper og pulver, men jeg synes de egener seg i litt forskjellige ting. Stevia blir lett bitter om du tilsetter mye, vaniljepulver får en god vaniljesmak om man bruker mye 🙂

      Håper du følger med videre, takk for koselig hilsen 🙂

    2. Det så kjempegodt ut! Nå har jeg sett på mange av oppskriftene dine og du bruker så mye forskjellig.. jeg lurer på om det går an å bruke stevia vaniljedråper istede for vaniljeproteinpulver? (det vil jo inneholde mindre protein da, men smaken er kanskje den samme?) jeg lurer også på om du vet om det er noen forskjell på stevia dråper og pulver? 🙂 kjempebra blogg forresten! kommer til å følge denne fra nå av 😉

    3. Synne:
      Disse inneholder lite karbohydrater.
      Etter trening villle jeg fått i meg både karbs og proteiner.
      Det du kan gjøre er å mose en banan ned i røren. Det tror jeg vil fungere veldig bra 🙂

    4. Mira:
      Kanskje du kunne hatt de i fryseren litt lenger også?
      Jeg tror det hadde gjort dem mer fudge-aktig.
      Med litt mindre vann og litt lenger frysetid krysser jeg fingrede for at det blir perfekt! 🙂
      Det er bare koselig om du nevner det på bloggen, vettu.
      God helg skjønne 🙂

    5. Hei kristine!:) Har tenkt til å lage disse i nær framtid. Er disse tilstrekkelige å bruke til etter trening? eller er det noe mer den burde inneholde for å få maksimal restitusjon etter styrketrening?
      Håper på svar!
      – Synne

    6. Lagde de i går! Mine ble dessverre litt for flytende til at jeg kunne spise dem med annet enn skje, men de var supergode 🙂 Neste gang tror jeg at jeg skal ha litt mindre vann i peanøttsmøret mitt (siden jeg ikke bruker kjøpt, men lager fra peanøttmel). Takk for oppskrift Kristine, du skal ikke se bort ifra at det kommer et lite innlegg på bloggen min om proteinfudgene dine til helgen 😀

    7. Cathrine:
      Gjør det Cathrine 🙂
      Sunt og søtt er det jeg lever for.
      Det er koselig å dele oppskriftene med dere 🙂

    8. Nina:
      Har du mandelmel eller kokosmel?
      Du kan prøve å erstatte proteinpulveret med det, men da må du tilsette litt mer kakao 🙂

    9. Marthe:
      Ja, du kan bruke vaniljeesens.
      Kokosolje kan du bruke isteden for peanøttsmør.
      Da blir det fuge på deg også 😉

    10. Cathy:
      Hei du 🙂
      Og tusen hjertelig takk for en kjempe koselig kommentar.

      JEg elsker søtt og hadde aldri klart å leve med et kosthold uten søtt. I og med at jeg er opptatt av helsen har jeg funnet min måte slik at jeg kan spise det hver dag 😉
      Jeg har en rabattkode på iHerb, ja. OKE701.
      Om du handler med en vekt på over 1800 g blir det høy frakt. Handler du pakke med vekt på under 1800 g, betaler du kun 4 eller 5 $ i frakt. Det lønner seg derfor å bestille flere små pakker.
      Det tar alt fra 5 dager til 2 uker avhengig av hvor rask tollvesnet er.
      Håper du blir fornøyd med pakken din 🙂

    11. Heeei 😀
      jeg leser bloggen din flere ganger om dagen hver dag,
      og elsker den 😀
      Men etter å ha blitt rett og slett GAL av alle de gode sjokoladeproduktene, deserter og sjokolade du lager ser jeg at det er på tide at JEG også kjøper inn litt produkter som stevia, proteinpulver osv. Jeg er nå inne på iherb.com , var det ikke der du hadde en rabattkode? er det vanlig med høy frakt? hvor lang tid tar det før det kommer i postkassen?? Fortsett bloggingen slik du gjør nå 😀 I love it 😀

    12. Så herlig! Men jeg har noen spørsmål til deg Kristine, husmor som du er 😉
      – Kan jeg bruke vaniljeessens istedenfor stevia vanilje?
      – Tror du at peanøttsmøret kan byttes ut med noe annet, da jeg ikke tåler nøtter?

    13. Jeg lagde fudgen med en gang jeg så oppskriften. Enkel å lage og kjempe god =) Deigen var også god, jeg spiste mesteparten før den var frossen.

    14. Så genialt!!!! Har ikke proteinpulver, er det noe man må ha i eller kan det erstattes med noe annet i tilfellet?:))

    15. Lisbeth:
      Så fantastisk å lese ordene dine Lisbeth.
      Tusen hjertelig takk.
      Det var dagens store smil 🙂
      Håper fudgen faller i smak og at du har hatt en herlig dag.
      God klem 🙂

    16. anonym:
      Det er ikke mulig å punktforbrenne.
      For å få vekk fettet der må du forbrenne fett generelt på hele kroppen.
      De beste øvelsene for lår er knebøy, da gjerne med bred stilling, strak markløft og bulgarsk utfall 🙂

    17. Du er veldig flink 🙂 men tror du man kan bytte ut sjokoprotein, med bakepro, evt kokosmel?

    18. ”Legg BAKEPULVER eller plastfolie i bunnen”? Hehe.
      Den så kjempegodt ut og så magert! Ser ut til at det er ganske store,mektige biter og så bare 25 cal 🙂 Hverdagskos jo!

    19. De så fantastiske ut, skal testes ut så snart man er ferdig på jobb 😉
      Må bare si at bloggen din er heeerlig Kristine! Du er ett utrolig inspirerende menneske:)
      Er det noen dager der treningsmotivasjonen skorter, eller jeg kjenner at jeg har mest lyst
      å bare proppe i meg masse usunn mat, kan jeg alltid stikke innom bloggen din og
      hente inspirasjon 🙂
      TUSEN TAKK FOR AT DU ER SOM DU ER:)
      Stor klem fra Lisbeth i Drammen

    20. De så virkelig gode ut. Da har jeg et spørsmål, hvilken vanilla stevia anbefaler du (iherb), og hvor har du skaffet sjokolade proteinpulveret, og er begge ingredienser kjøpt på iherb?

    21. Det begynner å bli skummelt hvor spot-on du er. Kikket på helsekosten i går og lurte på om jeg skulle ta med meg en boks hvite bønner hjem, men tenkte jeg skulle finne en oppskrift først. Også går jeg inn her.. og du har postet en! Skal prøves.. I DAG 😀 Takk!

    22. det så kjempe godt ut ! 😀
      men kunne du sakt noen øvelser for inside lår ? for å få vekk det innsidefette !

    23. stevia kjem nok ikkje i helsekost før tidligst til hausten, ikkje godkjent av mattilsynet. Nokre helsekostar sel det, då som “dyrefor”. Du får høyra litt rundt. Uansett er iherb nok billigast 🙂

    24. Så spennende med bønner i! Bønner er jo veldig balanserte greier, så blodsukkeret blir ikke sånn kjempepåvirket, selv om det er litt karbohydrater.
      De så ihvertfall veldig gode ut!

    25. Denne fikk jeg lyst til å smake… Må bare skaffe meg Stevia og melkesjokoladeprotein.
      Finnes det på helsekost, eller er det mye billigere på iherb?

    26. Herlig Kristine, denne fudgen skal jeg lage neste gang søtsuget melder seg 😀 Ha en fortsatt fin da!

    27. mimi:
      Bønner virker nok skremmende for de fleste i søtsaker. Det gir ingen bønnesmak men gir en kremete og saftig konsistens.
      Prøv 🙂

    28. Cathrine:
      Gjør det 🙂
      Det er kjempe enkelt og lage og smaker deilig!
      Jeg bruker flere forskjellige typer peanøttsmør. Akkurat nå bruker jeg en økologisk variant som jeg har kjøpt på matbutikken. Den er ikke tilsatt sukker men inneholder kun peanøtter og litt salt 🙂

    29. Ser kjempegodt ut!! Den må jeg prøve, hvilken type peanøttsmør bruker du?

    Legg igjen en kommentar

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg