PEANUT COOKIE DOUGH ICE

Etter at jeg laget cookie dough i februar mine favorittdesserter.
Kakedeig med bønner er ikke bare utrolig godt.
Det er også fryktelig enkelt og kjempe sunt.
Ta frem barnet i deg og lag kakedeig :razz:


Denne gangen lagde jeg cookie dough med peanøttsmak og frøs den.
Det resulterte i deilig is med smak av peanøttkakedeig.
Som det utålmodige barnet jeg er, klarte jeg ikke la vær å spise deig. Jeg delte deigen i to, frøs halvparten og spiste resten fra bollen. Deigen kan gjerne spises som deig eller som is. Det er opp til deg og hvor lenge du klarer å vente.
Oppskrift på coockie dough ala brownie finner du her.

Bønner inneholder mye proteiner og fiber, og godt med jern, kalsium, folsyre, sink og B-vitaminer.
Nå kan du spise is og / eller kakedeig med den beste samvittighet.
Sukkerfri, mager og proteinrik.

PEANUT BUTTER COOKIE DOUGH ICE CREAM

1 boks hvite bønner
4 ss melk
1 ss peanøttsmør
20 – 30 g peanøttmel
3 ss sukrinmelis
8 dråper stevia english toffee
Litt salt

Hell av vannet på bønnene og skyll den under kaldt vann.
Mos bønnene med en stavmikser eller foodprosessor.
Ha i resten av ingrediensene.
Miks godt til en jevn blanding.
Spis røren nå eller sett den i fryseren.
Om du vil ha is lar du deigen stå en time i fryseren. Rør om av og til.


Jeg toppet med hjemmelaget sukkerfrie sjokoladechips, oppskriften finner du her ,og salte nøtter.

Peanøttsmør, peanøttmel og stevia enlgish toffee kjøper jeg på iHerb.
Jeg bruker dette peanøttsmøret.
Peanøttmel får du tak i her og her finner du stevia english toffee.
Bruker du koden OKE701 får du 5 $ i rabatt på din første bestilling.

Det sies at man ikke er voksen før man kan være barnslig i blant.
Jeg slikker bollen, griser på kjøkkenet og spiser deigen :grin:
Mmmm…

Kristine

41 kommentarer
    1. Hei. Jeg bare lurte på om jeg har gjort noe feil. Prøvde å lage den “sjokolade deigen” i går, men den smakte veldig rart og ble veldig “kornete” om du skjønner hva jeg mener. Har du peiling på hva jeg har gjort feil? 🙂

    2. Mmm, det hørtes ikke feil ut det heller, nei! Det bør jeg nok prøve en dag. ;D Den med sjokolade var i alle fall god, og peanøtt og sjokolade sammen er jo helt genialt. 😀 M-m-m! 😀

    3. Og jeg har enda ikke laget Cookie doughen din! Må si jeg er litt skeptisk til bønner i søtt – men når jeg får smaksløkene tilbake skal jeg tøffe meg med en bønne-oppskrift, enten denne eller sjokolade”deigen” =D

    4. Malene:
      Hei du, kjempe koselig at du har funnet veien hit.
      Herlig med nok en trenings”freak” 😉
      Håper jeg holder opp til forventningene.

    5. Eldeen:
      Hva med å prøve begge cookie dough’ene på en gang. Jeg kan tenke meg at det er super godt å ha disse oppå hverandre 🙂 Sjokolade og peanøtt. Nå gav du meg en god ide, det skal prøves 🙂

    6. Lene:
      Fiberfin kan du bytte noe av melet med. Det er som hvilken som helst annen tørrvare, bare at det inneholder mye fiber.
      Fiberhusk er et bindemiddel og det skal kun brukes litt av.
      Bakepro er et nøytralt proteinpulver uten smak 🙂

    7. Linn:
      Jeg bruker de hermetiske. Da er det bare å mose de.
      Om de er tørre må de kokes eller bløtes først. Jeg er faktisk ikke helt sikker.
      Du kan bruke kikerterter isteden for hvite bønner 🙂

    8. Ingvild:
      Jeg vil tro det blir supert med soyamelk også, ja.
      Personlig bruker jeg ikke soyamelk fordi det lager ubalanse i hormonene i kroppen og kan være skadelig på lang sikt.

    9. Ahhhh! Det var akkurat det jeg hadde behov for idag:) Takk for fine oppskrifter og en blogg som er variert nok til at jeg stadig er innom!

    10. Herregud så kreativ du er!! 😀 Denne skal jeg prøve ut mot sommeren, den må jo bli god både med rismelk eller soyamelk (og sikkert ekstra fløyelsmyk med sisnevnte..:D).

    11. Har nettopp laget den nå, den står i frysen for å godgjøre seg :))
      Hadde ikke peanøttmel, men puttet i litt FiberFin og lot det stå til.
      En liten kvalitetssjekk måtte utføres selvfølgelig, og jeg må bare si: HIMMELSK!!
      Tusen takk for at du deler disse herlighetene med oss Kristine 🙂
      Klem

    12. det der så utrolig godt ut! namnam 🙂 hvilken musikk får deg motivert på trening? please gi meg noen tips.

    13. Hei! Jeg har bare et lite spørsmål. Uansett hva jeg gjør så får jeg ikke til å gå ned i vekt. Jeg er 160 cm og veier 58 kg. Jeg spiser sunt og nok kalorier og trener regelmessig. Jeg skulle gjerne ha fått bort litt fett fra magen og lårene. Har du noen anelse om hva jeg gjør feil?? -Hilsen desperat!

    14. Hei hei!
      Hvordan går det? <3
      Kan du gjøre meg en tjeneste? - Stemme på mitt blogginnlegg, så får jeg innlegget mit lenger opp på forsiden til nettavisen n2p.no! Hadde satt utrolig pris på det! Gå til min blogg/url <3
      Vil også anbefale å registrere deg der, så får du dine blogginnlegg på forsiden, og bloggen i topplisten dems. Jeg har selv fått veldig mange nye lesere etter jeg registrerte meg! 🙂
      klem <3

    15. heisann!
      ser du bruker mye hvite bønner i dine oppskrifter, men hvordan bruker du bønnene? bløtlegger du de i vann, 8 timer i forvegen før du skal bruke de i baksten?? :p jeg har nemlig bare funnet “tørre” hvite bønner i butikken.. de som er fra go green..
      håper på svar 🙂 Linn

    16. Hej:)
      Kjempe inspirerende blogg! Har et spørsmål, hva er forskjellen på fiberfin og fiberhusk? Har de samme bruksområde? Evt når skal man bruke hva? 😀 (og hva med bakepro?)
      Hehe ganske nye i det her, så endal itt forvirret

    17. Godjenta! Jeg må si en gang til at det var kjempekoselig på lørdag 🙂 Gleder meg allerede til nest gang vi møtes! Kan vi ikke lage cookie dough da? Det ser sååå godt ut, men jeg har verken foodprosessor eller stavmikser 🙁 Ha en fin dag, søte! Godklem <3

    18. Åååh, nam! Dette mååå jeg bare prøve! Både den med peanøtter og den med kakao. 😀 Jeg elsker å slikke bollen, så dette mååå jo være perfekt for meg. ;D

    19. Har ikke oppdaget bloggen din før nå, jeg må si den passer meg helt perfekt! Skal jeg absolutt følge med på fremmover. Vil si jeg er over gjennomsnittet opptatt av trening og kosthold, men det virker som du kan en hel del mer enn meg. Denne oppskriften skal jeg prøve så fort jeg får ingrediensene i postkassen! Gleder meg til å se videre hva du har å by på:)

    20. oh my! jeg har faktisk laget noe lignende selv, og det var helt fantastisk godt! men jeg har ikke prøvd å fryse, og det skal jeg virkelig gjøre! jeg er kanskje en av de personene i verden som er MEST glad i is. sluker lett 2 liter en lørdagskveld hehe. og det samme med peanøttsmør… så det blir egentlig ganske farlig å skulle teste!
      men hey; man må jo leve litt farlig, eller hva? 😀 hihi

    21. Fantaaastisk. Gjett hva jeg har lyst på! 🙂
      Jeg vil bare få si at det var helt utrolig koselig å møte deg i går. Du er jo om mulig enda søtere og mer sprudlende i virkeligheten! Neste gang jeg er i byen må vi møtes litt mer, eller om du skulle komme til Trondheim noen gang 🙂

    22. Har du noe forslag til hvordan man kan lage karamellis (min favoritt!)? Er fryktelig allergisk mot peanøtter, så vil gjerne ha et alternativ! 🙂 Du er altså så kreativ på kjøkkenet, litt av en inspirasjon 😀

    23. heisann..
      gud du må være verdens flinkeste, hvordan peanøttmel bruker du? jeg har den pb2 eller hva den heter, er det den du bruker? 🙂

    Legg igjen en kommentar

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg