PROTEINRIKE SCONES

Disse sconesene er ikke bare proteinrike.
De er sukkerfrie, magre og veldig veldig gode.
Etter at Vilde laget scones har jeg hatt ufattelig lyst til å prøve.


Jeg har faktisk aldri laget hel scones før. 
Som vanlig klarer jeg ikke følge en fastsatt oppskrift. Jeg liker å gjøre det på min måte :grin: Da får jeg det akkurat slik jeg vil.
Jeg byttet derfor ut sammalt hvete og pannekakemiks med speltmel, bakepro og kokosmel.
Resultatet ble kjempe bra.
Saftig og godt.
For og ikke snakke om en supert innhold.

Proteinrike scones

60 g speltmel (eller annen meltype)
60 g bakepro (kan byttes ut med en annen tørrvare / meltype)
50 g kokosmel
2 ts bakepulver
1 ss fiberhusk
150 g mager kesam
1 ss sukrin
1/2 ts salt
1 dl vann eller melk

Bland alle de tørre ingrediensene sammen i en bolle.
Tilsett så mager kesam og vann / melk.
Rør godt til du har en fin deig.
La deigen stå og godgjøre seg i 10 minutter.
Legg bakepapir på et stekeplate.
Form så en runding som du klapper flat.
Skjær snitt i sconesen som fra midten.
Stek på 180 grader i 30 minutter.


Nystekte, ferske og varme scones.

Om du ønsker kan du gjerne lage porsjonsscones isteden for en stor.
Da ruller du boller som du setter på stekebrettet.
Ettersom jeg laget en hel, er jeg litt usikker på steketiden for små scones men jeg vil tro at de trenger å steke rundt 20 minutter.  


Scones er perfekt som nistemat.
Jeg laget dobbel porsjon. Nå har jeg scones til å putte i matpakken eller kose meg med om kvelden flere dager fremover.
Når man først griser på kjøkkenet, kan man like så godt grise litt ekstra :grin:

Kristine  

32 kommentarer

Siste innlegg