REFUEL

I ettermiddag har jeg bare slappet av, lest og fylt på meg energi.
Det høres kanskje merkelig ut med mitt nyttårsforsett i år var å lære meg å ‘refuel’. Altså lære meg å hente inn energi.
Jeg har hatt ganske store problemer med å klare og slappe av og ble egentlig bare stresset om jeg måtte sette meg ned. Jeg har i flere år vist at jeg ikke vil klare å holde det samme tempoet og at jeg faktisk må lære meg å slappe av. Da jeg fikk påvist alt for høye kortisolverdier (kroppens stresshormon), skjønte jeg at noe måtte gjøres. Et nytt liv begynte derfor i januar.
Det har kostet mye, og jeg skal love dere at det har vært ekstremt vanskelig til tider, spesielt i begynnelsen, men det har vært verdt det! Jeg er rett og slett blitt et nok så nytt menneske. Stadig får jeg høre at jeg er mer harmonisk, strålende og balansert enn noen sinne, og det er akkurat slik jeg føler det.
Ikke glem å stoppe klokken av og til.
Sleng deg på sofaen, gjør det du har lyst til, slapp av og fyll energilagrene.
Det å kunne hvile og ikke gjøre noen ting er faktisk en viktig del av å ta vare på seg selv.



Jeg tente lysene, laget god middag og slo på stor tromma med et glass pepsi max.
Potetmos, ovnsbakte grønnsaker, bacon og svin indrefilet.
Potetmos: kokte poteter som jeg moste sammen med presset hvitløk og litt smør.
Grønnsaker: squash i skiver, rødløk i båter, hele cherrytomater som jeg krydret med hvitløk, chili og paprika krydder og stekte sammen med kjøttet.
Bacon: biff bacon som jeg freste raskt i pannen.
Svin indrefilet: Krydres med pepperblanding og hvitløk før jeg la den på et stekebrett med grønnsakene og stekte på 160 grader til steketermometeret viser 55 grader.
Server og nyt.


Selvfølgelig fortjener man dessert etter en slik flott og god middag.
Jeg tror faktisk jeg spiser dessert hver eneste dag!
For meg er dessert bare en annen måte å bruke egg, kesam, proteinpulver, osv på. Det blir som et normalt, men søtt, måltid.
I dag lagde jeg peanøttmuffins, oppskriften finner du her, men isteden for peanøtttopping laget jeg sjokoladeglasur (sjokoladeprotein, mager kesam, stevia dark chocolate, sukrinmelis og kakaopulver).
Muffinsene serverte jeg med jordbær, bringebær, blåbær og knekkebrød med kesam, sukkerfritt syltetøy, sukrin og kanel.

Ha en riktig fin onsdag :grin:
Ta et pust i bakken.

Kristine

20 kommentarer
    1. Jeg prøvde å lage brownie kjeks som du har lagt ut oppskrift på tidligere, men mine ble helt flate og veldig tørre. :/

    2. Elisabeth:
      Tusen takk for slike ord Elisabeth. I og med at jeg selv har vært spiseforstyrret, vet jeg hvor vanskelig det er! Livet er ikke verdt å bli kastet bort på en slik sykdom! Lykke til, du klarer det 🙂

    3. Maja Nordic:
      Takk søte 🙂
      Jeg synes norsken din var bra, jeg! Så den skal du ikke skamme deg over.
      Med en fortid hvor jeg har vært igjennom mye forskjellig, tror jeg kanskje at jeg vokste opp litt fortere enn jeg kanskje burde. Men man lærer 🙂

    4. I will write in English because my Norwegian skills aren’t so good yet to express my thoughts properly 😉
      I read this note and I was very impressed how mature you are! I’m little older than you and also have been in so many ‘dark places’. I still have to work with that, treat myself better and let myself relax.. So each word I read in your note was so accurate! It’s seems that we both (and not only we:) in the process of continuously working with our minds and bodies. Cheers for that! 🙂
      Have a nice day!

    5. Kjenner til den følelsen… vanskelig å sitte rolig om man har mye man vil gjøre og så videre…
      likevel kommer man ikke veldig langt om man presser seg til tomgang.
      Håper du hadde en fin kveld!

    6. Det hørtes ut som en perfekt refuel dag! Ah, du kan virkelig å kose deg – og unner deg at du har lært deg til dette. Det er jo også godt å ha litt ekstra energi også da 🙂 Ha en fin kveld!

    7. Så bra at du har tatt tak i det! Det er rett og slett utrolig viktig. Tror ikke jeg hadde overlevd om ikke jeg hadde vært NM, OL og VM-mester i avslapping, mellom slagene.:p

    8. Du har så rett Kristina=) Når kroppen få nok hvile og god nok søvn har man det bra med seg selv også;)
      Stresshormon er ikke bra, da vil man få noe lavere forbrenning med på kjøpet, så det bør man unngå.

    9. Fine du! 🙂 herlig innlegg. Glad for deg. Eg har lært meg det samme, etter å ha vore duracellkanin i altfor mange år. Og no har eg i tillegg storhandla på iHerb, og ska prøva masse bake/dessertoppskrifter du har lagt ut! 😀 takk for at du deler – av alt! ♥

    10. ååh, herregud, du er en sånn inspirasjon! har slitt med bulimi i over et år nå, men nå har jeg virkelig bestemt meg, dette gidder jeg ikke mere! du gir meg motivasjon til å bite tennene sammen og holde ut. Når jeg ser på deg så ser jeg med egne øyne at det faktisk er mulig å være tynn og markert samtidig som man spiser ordentlig og riktig og trener! og du gir meg så utrolig mange ideer når det kommer til sunn,god og riktig mat 😀

    11. Einig i at det rett og slett må lærast det å klare å slappe sjikkeleg av, eg slit framleis med det. Må liksom alltid ha noko å gjere 😛
      Den middagen såg forresten utruleg smakfull ut! 🙂

    12. Ja der er vi flere som har noe å lære Kristine. Kloke ord! Jeg hadde samme nyttårsforsett, og nå har jeg det som høstforsett og 😉 Blir utrolig fort rastløs, noe “må skje” hele tiden, det kan være stressende i seg selv.. Gjennom sommeren har jeg blitt flinkere til å slappe av innimellom. Det er fortsatt ikke lett, men det kommer seg! Slike ting er nok vanskelig for “flinke” jenter som har tusen baller i luften. Men vi skal klare det 🙂

    Legg igjen en kommentar

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg