BEN OG MAT

I dag var det bendag!
Jeg elsker og hater å trene ben.
Det er forferdelig tungt når det står på og så deilig etterpå :grin:
Ekstra stas var det også med nytt treningsprogram.


Dypt konsentrert under teknikkøving.

Dagens treningsøkt så slik ut:
– Boksbøy
2 sett * 5 repetisjoner
– Strak markløft
3 sett * 6 -7 repetisjoner
– Leg curl
2 sett * 8 -10 repetisjoner
– Leg extension
3 sett * 8 -9 repetisjoner
– Legger
3 sett * 6 -8 repetisjoner

Dette var første gangen jeg har prøvd boksbøy. Måtte forresten lage min egen “boks” som dere ser.
Jeg kludret litt med teknikken i begynnelsen, men så kom det seg.
Det er også første gangen jeg har trent i korte shorts. Jammen godt at det ikke var andre mennesker på treningssenteret, da hadde jeg gått å gjemt meg. Jeg følte meg nesten naken! På den andre siden kjenner jeg at jeg får bedre muskelaktiverer når jeg ser på og tenker på den / de musklene jeg bruker. Mind muscle connection er viktig.


Til middag ble det fiskburgere med kokte poteter, kesam, avokado og fennikelsalat.
Denne fennikelsalaten er utrolig god. Ettersom den har eple i seg, blir den ekstra frisk og velsmakende. Du kan i grunn servere den til det meste av kjøtt, fisk og fugl.


Fiskeburgere
250 g sei, eller annen fisk, 1/2 egg, 1/2 ts gressløk, 1 hvitløksfedd, salt og pepper.

Lag gjerne dobbel porsjon, så har du til lunsj dagen etter. Det gjorde jeg.
Mos sammen alle ingrediensene i en foodprosessor eller med en stavmikser.
Form 3 burgere og stek i en panne på middels varme i 4 -5 minutter på hver siden.

Fennikelsalaten
1/2 fennikel, 1/2 rød eple, 1/3 vårløk, 1/5 rødløk, 1 ss sitronsaft.

Rasp grønnsakene og eple. Bland så sammen med sitronsaft.
Enkelt og veldig godt.


Dagens søte ble proteinrull.
Jeg fylte den med kesam, sukrinmelis og varme jordbær.


Proteinrull
1 egg, 1 eggehviter, 2 ss sukrin, 10 g fiberfin, 10 g vaniljeprotein, 1 ts fiberhusk, 1/2 ts vaniljepulver, litt vann, kanel og kardemomme

Pisk de to eggehvitene til hvitt skum.
Ha i sukrin og pisk videre.
Bland sammen eggeplommen med fiberfin, vaniljeprotein, fiberhusk, kanel, kardemomme og litt vann.
Vend forsiktig deigen inn i de stivpiskede eggehvitene.
Ha røren over på en bakepapirkledd stekeplate og smør den tynt utover.
Stek på 200 grader i 12 -15 minutter.
Med en gang kaken kommer ut av ovnen ruller du den sammen som en rullekake og legger et håndkle over.
Når kaken er avkjølt drar du forsiktig av bakepapiret og fyller kaken med ønsket fyll.
Du finner en annen variant av oppskriften her.

Håper du hadde en god treningsøkt i dag og at du har fylt opp med masse deilig mat :grin:
Ha en god kveld videre.

Kristine

27 kommentarer

Siste innlegg