PULLED FAVORITT

Det ble pulled pork igjen i dag.
Så fantastisk godt!
Etter at vi laget pulled pork for første gang, se oppskriften her, har jeg desidert fått en ny favoritt. Her i huset har vi spist det fem -seks ganger de siste ukene!
Det er enkelt, sunt og ufattelig godt!
I dag serverte jeg pulled pork med hjemmelagde tortillalefser og barbeque saus.
Nydelig!

Pulled pork

1 kg svinenakke, svinestek eller annen type svinekjøtt
1liten  boks tomatpure
3 dl vann
2 ss soya saus
1 ss sukrin
2 buljongterninger
1 løk
1 hele chili
5 hvitsløksfedd
1 ss røkt paprikapulver, eventuelt vanlig paprikapulver
1 ss oregano
Salt og pepper

Hakk chili og hvitløk grovt.
Del løk i terninger.
Bland sammen alle ingrediensene i en stor kjele eller form.
Legg over kjøttet.
Ha eventuelt over mer vann og væsken ikke dekker kjøttet.
Legg lokk på kjelen eller aluminiumsfolie over formen.
Sett i ovnen på 125 grader i minimum 6 timer.
Jeg satte inn kjøttet i går kveld og tok det ut i dag tidlig.

Rask barbeque saus

3 godt modene tomater i terninger, eventuelt tomater på boks
2 hvitløksfedd
1/2 chili
1/3 løk
2 ss worchestershiresaus
1 ss sukrin
1 ss soyasaus
1 ts lime
1 ts pepper
1 ts paprika pulver

Ha alle ingredisene i en blender.
Kjør til en glatt saus.
Eventuelt kan du også bruke stavmikser eller foodprosessor.

Tortillalefser
4 stykker

2 dl mandelmelk, eller annen melk
2 egg
4 ss fiberfin
2 ss mandelmel
1 ss fiberhusk
1 ts salt

Visp egg og melk godt sammen.
Tilsett resten av ingrediensene.
La svelle et par minutter.
Lag 4 rundinger på en bakplate kledd med bakpapir. Jeg måtte steke i 2 omganger.
Stek på 200 grader i 8 -12 minutter.


Dette er bare fantastisk godt.
Jeg har ingen ord som kan beskrive smakene. Nydelig! 
Både jeg og PØ ble sittende å mmmm’e.
Når du lager pulled pork; husk å lage en ekstra stor porsjon slik at du har til flere måltider. Du vil ikke angre :grin:
Håper det smaker.  

Kristine

25 kommentarer
    1. Malin:
      Ja, det tror jeg absolutt Malin. Da vil jeg tro at du bare trenger rundt 3 timer i ovnen.
      Håper det smaker. Takk for koselige ord 🙂

    2. Dette så veldig godt ut 🙂 🙂 Tror du det går ann å laga dette med strimlet svinekjøtt? Har frysern full og lurer litt på hva jeg skal lage av det!
      Takk for mange gode tips og drøssevis av motivasjon! 🙂

    3. Du er så flink, Kristine! Tortillalefsene var kjempegode! Ha en kjempefin lørdag. Jeg digger bloggen din!

    4. Malene:
      Så utrolig koselig å høre Malene.
      At oppskriftene blir brukt og godt likt er det som betyr mest for meg 🙂

    5. maria:
      Det skal sies at jeg også er veldig heldig. PØ lager også masse god mat.
      Men du vet hva de sier. Veien til en manns hjerte kommer gjennom magen 😉

    6. Jeg skjønner at ikke alle har råd til å spise økologisk og jeg mener som sagt heller ikke at økologisk alltid er det beste. På mange måter er det et lureri-begrep da dyra fores med det samme minus sprøytemidlene. Ta for eksempel lammekjøtt som med tanke på at sauer/lam er ute største delen av sitt liv (mye mer andre arter) og spiser fra naturen slik alle dyr burde så er det sannsynligvis det mest næringsrike kjøttet en kan finne- det har ingenting å si om det er økologisk eller ikke. Jeg mener at de fleste i allefall burde kjøpe lite av industri-grisekjøtt både med tanke på hvordan griser blir behandlet og hva de fores med. En sulter ikke i hjel av den grunn, det finnes andre valgmuligheter. http://whole9life.com/2013/01/the-conscientious-omnivore-pork/

    7. du er en superwoman av dimensjoner! lagde du absolutt alt dette? ble helt satt ut jeg!!! hva skjedde med å klare absolutt alt samtidig mehehe:) PØ er søren meg heldig.. blir du lei kan du alltids komme og hjelpe meg med matlagningen:D

    8. Dette så både godt og lettvint ut – takk for oppskrift, må testes 🙂
      Nå har jeg startet på modellfotograferingen, og ønsker å bruke “den vanlige jenta i gata” som modell. Har du noen tips til tema for fotoshoot tar jeg de gjerne i mot 🙂 Gå inn på bloggen min for å se de foreløpige bildene!

    9. Jeg er riktig så glad for at du ikke pusher for mye økologisk. Jeg er student og har ikke råd. Jeg skulle ønske jeg hadde mer penger, da skulle jeg spist økologisk. Jeg er fattig og må prioritere pengene mine. Jeg synes sunn mat er viktigst. Jeg tenker at når jeg får penger skal jeg spise økologisk.
      Jeg laget pulled pork i helgen. Alle vennene mine likte det også. Takk for oppskriften 🙂

    10. toril:
      Hei Toril. Tusen takk for at du la igjen noen ord. Det setter jeg virkelig pris på 🙂
      Jeg regner med at jeg snart er tipp topp igjen, takk.

      Kjøttet blir ikke dirkete kokt i og med at vannet ikke koker. Du trenger ikke dekke hele, men i hvert fall halvparten.
      Håper det faller i smak 🙂

    11. Sebastian:
      Jeg vet ikke om du har lest noe på bloggen min. Jeg har skrevet om økologisk flere ganger og også nevnt at jeg selv spiser mesteparten økologisk, både når det kommer til kjøtt / fjærkre, og frukt og grønnsaker. Jeg er abonnent på økologiske matvarer og har nevnt dette flere ganger.

      For øvrig må jeg som kostholdsrådigvier si at jeg ser hvor mange som sliter med å kun spise sunt. For mange av mine kunder blir det toppen av isberget å i tillegg skulle spise økologisk. Det blir rett og slett for mye for en del. I første omgang synes jeg det er viktig å vektlegge sunn og god mat, gjerne også økologisk om man føler seg klar for det.

      Det kan være kjekt å sjekke hva du pirker på før du pirker 🙂

    12. Janne- Jepp, det er jo slik innstilling de fleste har. Spiller ingen rolle hvordan dyra vi spiser har blitt behandlet. Får i allefall håpe du ikke blir født som en gris i ditt neste liv 🙂

    13. Har aldri sagt at kjøtt ikke var bra for menneskekroppen- er ingen vegretarianer 🙂 Kjøtt er svært næringsrik mat men det bør komme fra dyr som har levd et så bra liv som mulig og i tillegg fått spise den maten de er ment til å spise. Vet hvor vanskelig å få tak i kjøtt fra frilandsgris-Grøstad er vel blant de eneste dersom en ikke får tak i fra lokale bønder. Økologiske griser får også for med soya og mais, like ødeleggende, forskjellen er bare at det ikke er brukt sprøytemidler. Støtt heller småskaleprodusenter som har frilandsgris og som i allefall får en del av maten sin fra naturen. For folk som bor sørpå burde det ikke være noe problem.

    14. skal prøves. helt ærlig driter jeg helt i det sebastian sier. svin er godt =)

    15. Må prøve dette en gang. Ser supergodt ut!
      Sebastian: Enig at man bør velge økologisk, men kjøtt er faktisk veldig sunt for menneskekroppen.

    16. Grisekjøtt er vel det verste kjøttet en kan spise på med tanke på ernæring og i forhold til dyreetikk. Så lenge det ikke er frilandsgris får vanlige griser aldri se dagens lys og lever under uten å overdrive forferdelige forhold (på lik linje med industrikyllinger). I tillegg blir de foret med ting som griser ikke skal spise bla masse kraftfor fullt av soya og mais som er ødeleggende for både dem og oss som spiser kjøttet. Hadde ønsket du kunne ha større fokus på mat laget av næringsrike og etisk forsvarlige råvarer i bloggen din.

    17. Hei Kristine!
      Tusen takk for denne fine bloggen. Jeg er fast leser, med desverre ikke så veldig flink til å kommentere. Jeg ville bare si at jeg håper du snart blir frisk som en fisk, og at du får svar på hvorfor blodtrykket ditt er så lavt. Så over til grunnen for at jeg kommenterer i dag, for jeg lurer på om det er slik at kjøttet koker i ovnen? Skal vannet dekke hele svinesteiken. Igjen, tusen takk for denne fine bloggen, jeg har prøvd mange av oppskirftene dine, du er kjempeflink 🙂

    Legg igjen en kommentar

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg