Disse sitter jeg å gomler på nå. Fantastisk gode vaniljemuffins med karamelliserte nøtter.
De karamelliserte nøttene jeg laget på fredag, og som mystisk vis forsvant fordi de var så gode (se innlegg her), hadde jeg planer om brukte til disse vaniljemuffinsene. Det tar ikke mange minuttene å lage karamelliserte nøtter. Jeg laget like så godt en runde til i dag, slik at jeg fikk gjennomført planen min. Og det er jeg glad for!
Super saftige vaniljemuffins med en syrlig kremostglasur toppet med sprø og søte karamelliserte nøtter. De beste muffinsene på lenge!
Vaniljemuffins med karamelliserte nøtter
Muffins
2 egg
1 ss sukrin+
30 g havremel*
30 g vaniljeprotein**
1 ss kokosmel
1 ts vaniljepulver***
1 ts bakepulver
1 dl melk, eller vann
2 ss smeltet smør, kan sløyes
Nøtter
50 -60 g nøtter, jeg brukte pekannøtter
2 ss sukringold
Glasur
100 g kesam, eventuelt mer philadelphia
150 g philadephia, lett eller vanlig
2 ss sukrinmelis
1 -2 ss fibersirupgold, til pynt
Begynt med nøttene. Hakk de grovt og ha på en bakplate.
Strø over sukringold og stek på 160 grader i 10 -15 minutter. Pass på underveis så de ikke svir seg.
Lag så muffins.
Pisk egg og sukrin til eggedosis.
Bland sammen havremel, vaniljeprotein, kokosmel, vaniljepulver, bakepulver, melk og smeltet smør. Bland i eggedosisen.
Fordel i 6 -8 muffinsformer.
Stek på 175 grader i 12 -15 minutter.
Avkjøl.
Lag til slutt glasuren.
Bland sammen kesam, philadephia og sukrinmelis. Fordel over muffinsene.
Topp med karamelliserte nøtter og en liten dert fibersirup.
*havremel kan byttes ut med andre meltyper som spelt-, bokhvete-, eller hvetemel.
**istedenfor vaniljeprotein kan du bruke 30 g havremel og 1 ss sukrin+
***vaniljepulver kan byttes ut med vaniljesukker
Håper du lar deg friste og at muffinsene faller i smak. Det er jeg nesten helt sikker på! Vanilje, nøtter og karamell er en fantastisk smakskombinasjon.
Nyt søndagen med solskinn, hygge, baking og alt som hører til
Kristine ♥
Kamilla Haaland:
Gjett om. Knall gode
Margrethe:
Lag dem
Iselin Renée:
Så utrolig godt
Maria:
Veldig hyggelig at du liker oppskriftene 
Jeg kommer nok ikke til å begynne julebaksten før i slutten av november. jeg liker å holde julestemningen opp mot jul. Men om du ser i arkivet, har jeg masse godsaker der
theresekristina:
Veldig, veldig godt
janne:
Å, så utrolig hyggelig å høre. Nå ble jeg glad
Celina Berntsen:
Gjør det. De er knall gode
Ser heelt nydelige ut! Må prøves
Laget disse og de var veldig gode. Kommer til å bruke oppskriften igjen. Du er så flink !!
Nam!
Å, så deilig! Du har så mange fine oppskrifter, jeg er spesielt glad i dine sunnere julekaker, og har tjuvstartet litt på julen med noen serinakaker allerede
Det er kanskje litt tidlig, men kunne du lagt ut oppskrift på enda flere sunne sorter i år, kanskje brune pinner? Veldig glad i bloggen din!
Ååh herlig
oj oj oj, så fristene!
så gode ut