EN HYLLEST TIL GRESSKAR

Det er bugner over av gresskar i butikkene. Oktober og november er gresskartid!
Gresskar er en super grønnsak å bake med og gjør baksten ekstra saftig og god. Viste du forresten at gresskar er veldig sunt? Denne flotte oransje grønnsaken er kalorifattig og inneholder mye fiber.  Fargen forteller oss også at gresskar inneholder mye betakaroten (forstadiet til A-vitamin), i tillegg er den en god kilde til C-vitamin, kalium og folat. Her kommer en liten hyllest til gresskar med mine favorittoppskrifter. Håper du finner noe som frister :grin:

Gresskarpai
Oppskriften finner du her

Gresskarpure
Det eneste du trenger er gresskar! 
Skrap ut frøene av gresskaret, skjær i skiver og ha i en kjele. Kok i 20 -30 minutter avhengig av størrelsen. Mos med en stavmikser eller bruk en blender.
Så enkelt!

Ristet gresskar
Ristet gresskar lager du ved å dele gresskaret i biter. Legg bitene utover en bakplate. Strø over sukringold og kanel. Stek på 200 grader i 40 minutter. Ta gjerne ut bakplaten og rør om når halvparten av steketiden er gått. Avkjøl gresskarbitene noe før du serverer. Ristet gresskar kan du oppbevare i kjøleskapet i tre til fire dager. Så lag en stor porsjon!

Gresskarproteingelebiter

100 g gresskarpure, eventuelt most søtpotet eller banan
30 g vaniljeprotein
1 ss sukringold
1 ss kakemiks, kan sløyfes
1/2 ts kanel
3 gelatinplater
0,5 dl kaldt vann
0.5 dl varmt vann

Bløtlegg gelatinplatene. Smelt de så i det varme vannet.
Bland sammen gresskarpure, vaniljeprotein, sukringold, kanel og kaldt vann. Tilsett det varme vannet med gelatinplatene. 
Hell massen i en boks. Jeg brukte en matboks som jeg kledde med plastfolie. 
Sett kaldt i 2 timer og skjær i biter.
Server.

Gresskarproteinpannekaker

1 egg
1 eggehvite
2 ss kokosmel
30 g vaniljeprotein
1/2 ts bakepulver
80 g gresskarpure, kan byttes mot most banan eller søtpotet
1 ss sukringold, eventuelt sukrin
dråper stevia
1 ts kanel
1/3 ts kardemomme
1/4 ts ingefær

Bland sammen alle ingrediensene.
Tilsett eventuelt mer væske om røren blir veldig tykk.
Jeg stekte mine pannekaker i ovnen på 200 grader i 15 minutter.
Du kan også steke de i pannen på middels varme i 2 -3 minutter på hver side.

Gresskarboller
Oppskriften finner du her

Gresskarkake med sjokoladeglasur

Kake
2 egg
60 g sukringold
150 g kesam
30 g havremel
30 g vaniljeprotein
30 g kokosmel
1 ts bakepulver
1 ss kanel
1 ts vaniljepulver
200 g revet gresskar

Pisk egg og sukrin luftig.
Ha i kesam.
Rør så inn tørrvarene og revet gresskar. 
Fordel røren i en form. Jeg brukte en rund springform med 20 cm i diameter.
Stek på 175 grader i 25 minutter.
Avkjøl kaken, før du har på glasur. Som du ser, gjorde ikke jeg dette. Jeg er en utålmodig sjel. Dermed smeltet glasuren og begynte å renne av.

Sjokoladeglasur
200 g kokoskrem
2 ss smør
5 ss kakaopulver
2 ss mocca-protein
2 ss sukrinmelis
2 ss sterk kaffe, kan sløyfes
1/3 ts salt
1 ts vaniljepulver

Pisk sammen alle ingrediensene.
Fordel utover kaken.

Kristine  ♥

6 kommentarer
    1. Elsker gresskar spesielt hikkori gresskar. Kan brukes til middag også :-)=

    Legg igjen en kommentar

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg