RUMPEPROGRAM MED STRIKK

I sommerferien trente jeg mye med strikk. Jeg har helt glemt å vise dere dette rumpeprogrammet som jeg trente ved flere anledninger! Fordelen med en treningsstrikk er at du kan trene hvor som helst og når som helst. Denne økten trente jeg blant annet på stranden og på hytten. Det brant godt i rumpen etterpå skal jeg si deg! Ta frem strikken din og ta deg en rumpeøkt du også. Jeg kan love deg at du vil kjenne det svi!

SONY DSC

Rumpeprogram med strikk

Gjør alle øvelsene rett etter hverandre med 10 -20 repetisjoner avhengig av motstanden på strikken og ditt utgangspunkt. Det vil si at du starter på øvelse 1, steg til siden med hofteabduksjon. Først gjør du 10 -20 repetisjoner på høyre side, før du gjør det samme på venstre side. Deretter går du rett til øvelse 2, høye kneløft. Der gjør du totalt 20 -40 repetisjoner med annen hvert ben, altså 10 -20 repetisjoner på hvert ben, før du går rett til øvelse 3, knebøy med hopp fremover. Gjør 10 -20 repetisjoner, før du så går rett til øvelse 4, donky kickback. Ta 10 -20 repetisjoner på høyre side, før du gjør det samme på den andre siden. Da har du fullført 1 av rumpeprogrammet runde. Ta en pause på 1 -2 minutter, før du gjentar programmet en gang til. Gjør 3 -6 runder totalt.

SONY DSC

Øvelse 1 – Steg til siden med hofteabduksjon

Stå med bena samlet og strikken rundt lårene dine. Ta et bredt steg ut til siden. Løft så benet ut i en hofteabduksjon. Skvis rumpen på toppen og hold et drøyt sekund. Sett benet ned igjen, tett inntil det andre benet. Gjenta. Gjør først ønsket antall repetisjoner på høyre side, før du så bytter og gjør øvelsen på venstre side. 


SONY DSC

Øvelse 2 – Høye kneløft

Tre føttene inni strikken. Løft så det ene benet til du omtrent har hofte og lår i nitti graders vinkel. Hold et godt sekund på toppen, før du senker foten kontrollert ned igjen. Stram inn magen under hele øvelsen. Gjenta på den andre foten, slik at du tar annen hvert ben. 

Øvelse 3 – Knebøy med hopp fremover

Ha strikken i knehøyde. Ta en knebøy. Når du er i bunnposisjon, skyter du deg opp igjen samtidig som du hopper fremover med samlede ben ned i en knebøy. Reis deg opp til utgangsposisjonen og gjenta.  


SONY DSC

Øvelse 4- Donky kickback
Du får overse at jeg har et blad mitt på rumpestumpen.

Ha stikken rundt knærne. Stå på alle fire med hender og knær i bakken. Løft det ene benet og skyv det så langt bakover du kommer. Tenk at du skal få foten din langt opp mot himmelen. Hold et drøyt sekund på toppen mens du strammer rumpen, før du så senker benet rolig ned igjen. Gjør ferdig et ben, før du gjentar på den andre siden.


Om du er glad i å trene med strikk, kan du også teste denne fullkroppsøkten som jeg la ut for en måned siden. 

Håper du tar frem treningsstrikken og tester rumpeprogrammet. God trening  :grin:

Kristine  ♥ 

14 kommentarer

Siste innlegg