SUNT KOSTHOLD – HVA SPISER JEG

Hva spiser du? Hva bør jeg spise om jeg vil være sunn? Disse to spørsmålene er gjengangere her på bloggen og blant mine online pt-kunder. 
Svaret mitt er veldig enkelt og kjedelig; jeg spiser alt, bare ikke alltid.  Og slik er det også med deg, du kan spise alt, bare ikke alltid. 

Hva er egentlig et sunt kosthold?
Spør du femten forskjellige mennesker, vil du få femten forskjellige svar. Det er uendelige mange meninger, råd og tips. Min personlige mening, er at alt av såkalte dietter bør kastes ut. Ut med ordet diett! Glem lavkarbo. Glem middelhavsdietten. Paleo. Lav fett. Suppedietten og Atkins. Et sunt kosthold er et kosthold du kan følge livet ut, hvor ingen matvarer er forbud. Et kosthold som gjør at du føler deg bra, har godt med energi, god konsentrasjon og humør. Det skal få frem det beste i deg.  

Et sunt kosthold består for min del av mest mulig naturlige råvarer som kylling, grønnsaker, frukt, nøtter, osv, og også en porsjon is og sjokolade.Jeg nekter meg selv ingenting og godtar lysten om den kommer. Åtti – tjue regelen synes jeg er en god leveregel. Om spiser sunt åtti prosent av tiden, skeier jeg ut med god samvittighet de resterende tjue prosentene. 

Dette er matvarer som jeg spiser mye av.

– Protein
Hel kylling, kyllingfilet, biff, karbonadedeig, svinekjøtt, kesam, cottage cheese, proteinpulver, egg, tunfisk, laks, skinke, ost, makrell i tomat og proteinbarer.

– Fett
Egg, fet fisk, avokado, creme fraiche, kokosmelk, nøtter, peanøttsmør, ekte meierismør, olivenolje og fete oster.

– Karbohydrater
Frukt, bær, grønnsaker, søtpotet, potet, surdeigsbrød, lomper, havregryn, ris, riskaker og knekkebrød.

Matvarene over, sammen med moderate mengder kaker, yoghurtgodteri og smågodt, er hva som er et sunt kosthold for meg. Men det er ikke nødvendigvis det riktige for deg. Spis den maten som gjør deg glad :grin: Nyt maten og nyt livet!

Kristine ♥ 

Siste innlegg