I går laget jeg kremet sopp til middag som jeg serverte med kyllingfilet. Kremet sopp er så utrolig godt. Også er det så enkelt og raskt å lage! Jeg lager ofte kremet sopp som middagstilbehør. Det passer til alt fra svin og kylling, til storfe og stek. I tillegg er kremet sopp så saftig og smakfullt at jeg synes det fungerer både som saus og som en grønnsaksrett. To fluer i en smekk, med andre ord! Har du ikke bestemt deg for hva du skal ha til middag i dag, lag noe godt med kremet sopp. Her kommer oppskriften jeg alltid bruker.
Kyllingfilet med kremet sopp
Til 2 porsjoner
2 kyllingfileter, jeg foretrekker Stangekylling
Salt og pepper
Ca 300 g sopp
1 rødløk
1 hvitløksfedd
1 ss soya saus
Ca 100 g creme fraiche
Jeg brukte denne stekemetoden for å få perfekt stekt kyllingfilet.
Mens kyllingfiletene står i ovnen, lager du kremet sopp. Del sopp og rødløk i skiver. Finhakk hvitløksfeddet. Ha løk, sopp og hvitløk i en panne på medium varme. Stek i 4 -5 minutter til løken har blitt blank og soppen har blitt myk. Tilsett creme fraiche og soyasaus. La det hele steke ytterligere 1 minutt. Server.
Jeg serverte kyllingfilet og kremet sopp med kokte poteter, litt ruccola og cherrytomater. Et perfekt sammensatt måltid med karbohydrater, proteiner og fett, som smaker knall godt!
La deg friste og lag kremet sopp til middag
Kristine ♥
Guro:
Herlig å høre Guro 🙂
Kristine Larsen:
Det var det også 🙂
Irlin:
Hihi… Herlig å høre 🙂
Karianne:
Men kyllingene har det litt bedre da 🙂
Åse Marie:
Ja 😀
Anonym:
Bare vanlig champignon 🙂
Linn:
Å, det skal jeg teste. Takk for tipset Linn 🙂
Du burde teste kremet sopp på samme måte som du bruker, tilsett også litt bacon og bytt ut soyasaus med sweet chili 🙂
Hva slags sopp bruker du?
Digg!!!
Stange kylling er veldig godt men også veldig dyrt 😛
Du får sunn mat til å se så godt ut!! 🙂
Så kjempe godt ut!
Dagens middags inspo :-):-)