KYLLING MED LUN BROKKOLISALAT

Kylling noe det går mye av hos meg. Det er enkelt og godt, samtidig som det er sunt og inneholder godt med proteiner. Jeg har tidligere vist dere hvordan jeg steker perfekt stekt kyllingfilet.

I går serverte jeg kylling med lun brokkolisalat. Ofte gjør jeg det svært enkelt når jeg spiser brokkoli; jeg koker den. Kokt brokkoli er jo ikke det mest spennende, så jeg bestemte meg for å prøve noe nytt. Med et par enkle steg, ble kokt brokkoli omgjort til en deilig og lun brokkolisalat. En super sunn og kjempe god middag på 15 minutter. Dette skal jeg lage igjen! 

Kylling med lun brokkolisalat
Til 2

2 kyllingfileter
Salt og pepper
1 brokkoli
1/3 rødløk
1 hvitløksfedd
1 ss hvitvinseddik
1 ss dijon sennep
3 ss creme frraiche, eventuelt kesam for en magere variant

Ha salt og pepper på kyllingfileten og stek den i en panne.
Skjær brokkoli i buketter. Kok brokkolibukettene i vann til de er møre, i cirka 5 minutter. I mellomtiden skjærer du rødløk i skiver og finhakket hvitløk. Bland sammen creme fraiche, dijon sennep og hvitvinseddik. Når brokkolien er ferdig kokt, heller du av vannet og lar bukettene dampe av seg i 2 -3 minutter. Bland de så sammen med dressingen, hvitløk og rødløk. 
Server. 

Brokkoli er virkelig en super sunn grønnsak. Den inneholder mer c-vitamin og antioksidanter enn appelsin, i tillegg til masse fiber, jern, kalsium og B-vitamin. Brokkoli er også en av de grønnsakene med høyest innhold av proteiner. Ikke nok med det, brokkoli har vist seg å redusere risikoen for flere krefttyper, og det ser ut til at et jevnlig inntak av brokkoli minker faren for at allerede påvist kreft blir mer aggressiv. Hvor fantastisk er ikke det? Da sier jeg gjerne ‘ja, takk’ til en ekstra porsjon. I hvert fall når den smaker så godt som i denne retten! Håper det smaker  :razz:

Kristine ♥

                                                                                              ​kilde: Verhoeven, D.T.H., R.A. Goldbohm, G.Van Poppel, H. Verhagen & P.A. Van der Brandt.1996. 
                                                                          Epidemilogical studies on Brassica vegetables and cancer risk. Cancer Epidemiology, Biomarkers & Prevention

10 kommentarer

Siste innlegg