FEM SPØRSMÅL OM KOSTHOLD


Forrige uke svarte jeg på fem spørsmål om trening. Her er fem spørsmål om kosthold som jeg har fått den siste uken. 

Hvordan ser en typisk matdag for deg ut?
Det varierer en del, da jeg spiser alltid etter sult og lyst. Stort sett spiser jeg egg til frokost, enten på grovbrød eller lomper, eventuelt en proteinkaffe eller lignende. Til lunsj har jeg som regel med en matboks som består av en salat med en proteinkilde, en fettkilde og en karbohydratkilde. Tunfisk, avokado, pesto og kalde poteter er en gjenganger som ofte går igjen. Før trening blir det ofte en banan eller en proteinbar, og så drikker jeg en Nocco underveis i treningen. Middag og kveldsmat er det måltidet jeg varierer mest. Da går det i alt fra lompelasagne, til wok og gryterett. Sjekk gjerne kategorien middagsoppskrifter. Kveldsmaten min er oftest enkel, lompepizza er en gjenganger. Eller så hender det at jeg lager noe ekstra godt som pannekaker eller sunnifisert bakst. 

Hvilke kosttilskudd bruker du?
Et kosttilskudd er som navnet tilsier, kun et tilskudd og kommer i tillegg til vanlig mat. Et variert og sunt kosthold burde alltid være første prioritet. Av tilskudd så tar jeg omega 3multivitamin og probiotika. Mer enn det trenger jeg ikke. Jeg fokuserer heller på å spise variert!

Unner du deg noen gang litt “vanlig” godsaker?
Hallo, om jeg gjør! Jeg trodde alle som fulgte bloggen og / eller instagramkontoen min @dedicationkristine, var klar over det. Jeg er en søtmoms og mener at det sunneste kostholdet er et kosthold hvor du både spiser sunt men også spiser “usunt” av og til. Alt med måte! Jeg prøver å holde godis og sukker til helgen, men har jeg fryktelig lyst på en sjokoladebit på en onsdag, ja, så tar jeg den og nyter den til det fulle. Personlig synes jeg det er mye bedre å lytte til kroppen, gi den det den har lyst på, i stedet for å gå amokk på lørdag fordi da er “alt lov”.

SAMSUNG CSC

Spiser du proteinbarer hver dag? Og hvilken bar er din favoritt. 
Ikke hver dag, men relativt ofte. Kanskje annenhver dag. Det hender også at det blir flere i løpet av en dag, så jeg spiser kanskje seks -syv proteinbarer totalt i løpet av en uke. Questbarer er favoritten min. Chocolate chip cookie dough troner øverst. Jeg gleder meg veldig til å smake den nye Birthday cake. Ellers så synes jeg også Barbells salty peanut er farlig god. 

Jeg lurer på hvordan ditt forhold er til pepsi MAX. Er du avhengig? Vet du noe om at pepsi MAX kan hindre vektnedgang? 
Pepsi max er en kalorifri drikk. Vil en ned i vekt, er det i bunn og grunn kaloriinntaket i løpet av en periode som har betydning. For å gå ned i vekt må du innta færre kalorier enn det du forbruker. Pepsi max kan ikke direkte inngå i å hindre vektnedgang. Det er noen mennesker som mener at de blir mer sultne når de drikker pepsi max, og dermed at de spiser mer og på den måten får i seg mer kalorier. Men det er andre som mener at de blir mindre  sulten når de drikker lettbrus og at de spiser mindre. Hva som er riktig for deg, må du nesten kjenne på selv.
Personlig elsker jeg pepsi max! Hvor mye jeg drikker går litt opp og ned, men jeg drikker nok et par liter i uken. Jeg tenker at om jeg ellers lever sunt, kan jeg gjerne unner jeg meg lettbrus med den beste samvittighet. Tennene er nok de som kommer verst ut i denne saken!

Kristine ♥

11 kommentarer

Siste innlegg