Jeg gjør vanligvis ikke så stor stas ut av frokosten min. I hvert fall ikke de dagene jeg må opp før seks om morgenen. Da vil jeg helst bare hive i meg mat og komme meg av gårde. I dag bestemte jeg meg for å gjøre litt ekstra stas ut av frokosten og laget en deilig grønn wrap. Det tar faktisk ikke mer enn fem -seks minutter å slenge sammen en slik wrap!
Omelettwrap har jeg skrevet om på bloggen før. Denne gangen hadde jeg i ruccola, slik at wrappen ble grønn og ekstra næringsrik. Deretter fylte jeg den med smørost, sukkererter, kikerter, reddiker og cherrytomater. Super godt!
Grønn wrap
Til 1 wrap
2 -3 egg
1 ss kesam, kan sløyfes
Litt salt og pepper
1 håndfull grønt som spinat eller andre grønne bladgrønnsaker, jeg brukte ruccola
Ha egg, kesam, salt, pepper og bladgrønnsaker i en kopp. Kjør til en glatt masse med stavmikser. Eventuelt kan du bare piske sammen ingrediensene med en gaffel.
Hell eggeblandingen over i en varm stekepanne. Stek i 2 -3 minutter på hver side.
Server.
Egg er en av mine absolutte favoritt matvarer. Jeg spiser egg hver eneste dag! Ett egg inneholder omtrent 6 gram med høykvalitets protein og alle de 9 essensielle aminosyrene er i egg. I tillegg inneholder egg en rekke vitaminer og mineraler, inkludert vitamin A, en rekke B-vitaminer og D-vitamin. Egg, og da spesielt økologiske egg, er også en av de få matkildene vi har som inneholder naturlig D-vitamin. Ikke minst skårer egg høyt på den såkalte metthetsskalaen, noe som betyr at egg holder deg mett lenge sett opp mot en del andre matvarer. Egg smaker altså ikke bare godt. Egg gjør også godt for kroppen vår!
Grønn wrap kan fylles med hva enn du måtte ønske og passer like bra til frokost, som til lunsj, middag eller kveldsmat. Håper det smaker
Kristine ♥
Frida:
Så utrolig hyggelig å høre
God helg og god klem til deg også <3
Digger at du kommer med enkle og sunne forslag til lunsj, middag og mellommåltid! Det er gull verdt ♥️ ha en fin helg (for den er straks her). Klem
Inger:
Nå tar du ordene i munnen min. Jeg har ikke påstått at økologisk er best. Jeg sier kun at egg som er økologiske eller frittgående inneholder mer D-vitamin. Jeg sier ikke noe om at det er sunnere med økologi generelt. Det er kun egg jeg uttaler meg om
Du kan blant annet lese denne studien her
https://www.sciencedirect.com/science/article/pii/S0308814616319094
Hvorfor mener du økologiske egg er sunnere og bedre enn “vanlige” egg?
Forskning viser jo t økologisk mat verken er sunnere for deg som individ, for dyret eller miljøet. Svært mange som sverger til økologisk mat er mer opptatt av den symbolske effekten av å gjøre det (og fortelle om det..) enn hva valget faktisk resulterer i… Hva er dine tanker om dette?
https://www.nrk.no/livsstil/_-okologisk-mat-er-ikke-sunnere-1.11692692
https://forskning.no/mat-og-helse-landbruk/2016/01/forskningen-kan-ikke-bevise-okologi-er-sunt
https://www.nrk.no/livsstil/–burhons-har-det-best-1.7822527
Oda:
God lunsj Oda
Den skal jeg lage nå til lunsj
Elise:
Også er det veldig godt
Smart måte å få i seg mer grønt!!!