HVERDAGSBURGER PÅ 10 MINUTTER

Ofte forbindes hamburger med helg og noe usunt, men en hamburgermiddag trenger ikke nødvendigvis ta langt tid å lage eller være usunn. Her har du en hverdagsburger som du lager på knappe 10 minutter. Kjempe god, enkel, sunn og full av gode næringsstoffer for kroppen din. 

Hverdagsburger på 10 minutter
Til 1 porsjon

1 grov brødskive, eventuelt grovt hamburgerbrød
200 g karbonadedeig
Salt og pepper
1 stor skive ost, jeg brukte Jarlsberg
1 ss kesam
1 ss ketchup
Ønsket grønnsaker, jeg har brukt tomat, salat, edamamebønner og rødløk

Form en hamburger av karbonadedeigen med hendene dine. Ha på salt og pepper på begge sider av hamburgeren. Stek i en panne på middels varme i 3 -4 minutter på hver side avhengig av hvor godt stekt du vil ha hamburgeren din. Legg brødskiven eller hamburgerbrødet i pannen ved siden av hamburgeren slik at den blir varm. Når hamburgeren nærmer seg ferdigstekt legger du på en osteskive slik at osten smelter.
Smør kesam og ketchup på brødskiven / hamburgerbrødet. Antrekk hamburger og grønnsaker på brødet. 
Server. 

Til min hverdagsburger serverte jeg sprø søtpotetfries. De finner du oppskrift på her. Jeg laget en haug av søtpotetfries på tirsdag, og de har holdt seg bra til nå i kjøleskapet. Skal du først lage søtpotetfries, lag en stor porsjon. Da kan du oppbevare frisene i en lufttett boks i kjøleskapet i flere dager. Når du skal varme de opp igjen, vil jeg anbefale at du legger frisene utover en bakeplate og steker på grillelement i ovnen i 4 -6 minutter. Da blir søtpotetfrisene sprø igjen. 

Da er det bare å si god burger-middag :razz: Ha en fortsatt fin torsdag!

Kristine ♥

8 kommentarer

Siste innlegg