EKSTRA KRISPY SØTPOTET FRIES

I går laget jeg en hel haug med søtpotet fries. Jeg har laget mye fries det siste året og har kommet frem til det jeg tørr påstå er den perfekte oppskriften på ekstra krispy søtpotet fries. Disse blir velykket hver eneste gang og så utrolig gode! 

Krispy på utsiden og myke, seige og gode på innsiden! Mmmmm…..

Ekstra krispy søtpotet fries

2 store søtpoteter
1 ss maizena 
1 ss olje
1 ts salt
1 ts pepper

Sett ovenen på 180 grader.
Vask potetene. Eventuelt skrell dem om du ønsker det. Selv synes jeg søtpotetene er best med skall.
Kutt potetene i fries på cirka 1 cm tykkelse. 
Legg frisene i en kjele og hell over vann. Sett kjelen på en plate og skru temperaturen på høy varme. La potetene ligge i kjelen i 10 minutter. Om vannet begynner å koke, skrur du av platen. 
Legg et ark bakepapir på en bakeplate og smør 1 ss olje på utover bakepapiret. Sett bakeplaten i ovnen 3 -4 minutter så oljen blir varm. 
Hell av vannet på kjelen med frisene. La frisene dampe av seg i 1 minutt. Bland så i 1 ss maizena, salt og pepper. Her bruker jeg hendene til å vende frisene godt i maizena, salt og pepper. Hell deretter frisene direkte over på bakeplaten med den varme oljen. Bruk hendene til å vende frisene rundt i oljen slik at alle bitene får olje, maizena, salt og pepper på seg. Strø eventuelt over litt ekstra salt og pepper etter at du har vendt godt på frisene. Det synes jeg blir best. 
Stek så søtpotet frisene i ovnen i 20 minutter. Ta ut bakeplaten og vend på potetene. Stek i ytterligere 10 minutter. 
Strø over litt havsalt rett før servering.

Vil du lage en litt enklere versjon av krispy søtpotet fries, har jeg lagt ut det før her. I denne oppskriften slipper du blant annet å koke potetene først. Jeg vil likevel anbefale deg å teste denne oppskriften på ekstra krispy søtpotet fries. Det er verdt bryet for disse blir så fantastisk gode!
Håper det faller i smak :razz: 

 

Kristine ♥

7 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg