PIZZA MED TYNN SPELTBUNN

Pizza er aldri feil altså! I går kveld fikk jeg middagsbesøk og slo til med denne deilige pizzaen. Tynn speltbunn toppet med masse proteinrikt fyll. Mmmm. Dette er en knall god pizza. Vi var to stykker og hele pizzaen forsvant! Denne burde du prøve i helgen om du vil lage noe ekstra godt!

SONY DSC

Pizza med tynn speltbunn

Bunn 
2 dl speltmel
0,5 dl fiberfin, eller mer mel
1/2 ts salt
1/2 pakke gjær
2 dl vann

Bland sammen alle tørrvarene. Ha så i vann. Tilsett eventuelt litt mer væske om deigen blir tørr. Den skal bli smidig og litt mer klissete enn en vanlig pizzadeig. La bunnen heve i 15 -30 minutter. Ha 
Kjevl ut deigen på et bakepapir. Skru på ovnen på 225 grader og la pizzabunnen etterheve i 10 -15 minutter mens ovnen blir varm. S
tek pizzabunnen på nederste rille i ovnen på 225 grader i 10 minutter. 

Fyll 
1 boks hakkede tomater
1 liten boks tomatpure
3 ss ketchup
1 ts sukrin
Krydder; oregano, pepper, kanel
400 g karbonadedeig
Finhakket hvitløk og chili
4- 5 champignoner
3 -4 skiver ananas
Revet ost, jeg brukte jarlsberg

Bland sammen hakkede tomater, tomatpure, ketchup, sukrin, krydder og hakket hvitløk i en bolle. Smak deg til med krydderet.
 Skjær champignon i skiver og ananas i biter. 
Smør sausen over bunnen. Riv karbonadedeigen med fingrene og legg på klatter av karbonadedeig på pizzaen. Den trenger ikke stekes på forhånd.
Legg over ananas og champignon.
Strø over revet ost.
Stek på 225 grader på nest nederste rille i 15 minutter. 

SONY DSC

SONY DSC

Om du derimot vil ha en sprø pizzabunn med deilig hvit, fyldig og kremet saus og pesto, finner du oppskriften på det her
Blir det pizza på deg i helgen? :grin: 

Kristine ♥

8 kommentarer

Siste innlegg