AUBERGINE “NACHOS”

I dag laget jeg middag hos en venninne. Vi hadde lyst på noe skikkelig godt og raskt. Etter en titt i kjøleskapet hennes kom vi frem til at vi skulle prøve oss på aubergine “nachos”. Dette er en vri på den populære oppskriften på søtpotet nachos. Vi byttet ut søtpotet med aubergine, la til andre grønnsaker og brukte kyllingkjøttdeig i stedet for karbonadedeig.

Det ble så godt! Både jeg og min venninne satt og mmm´met oss når vi spiste. Vi har fått oss en ny favorittrett begge to! Er du fan av søtpotet nachos må du prøve denne.

Aubergine “nachos”
Til 2 til 3

1 aubergine
Salt og pepper
1 pakke kyllingkjøttdeig, eventuelt karbonadedeig
3 ss tacokrydder, gjerne hjemmelaget
3 ss tomatpuré
2 -3 ss ketchup
0,5 dl vann
1 rødløk
1 boks maiskorn
4 -5 sopp
Revet ost, vi har brukt Jarlsberg

Skjær auberginen i skiver og legg skivene utover en bakeplate. Dryss over salt og pepper. Stek på 225 grader i 5 -8 minutter.
I mellomtiden steker du kyllingkjøttdeigen. Tilsett tomatpuré, ketchup, vann og tacokrydder. La det hele putre i 3-5 minutter.
Skjær sopp og rødløk i skiver. 
Når aubergineskivene er ferdigstekte, heller du over kyllingkjøttdeigen. Legg så over rødløk, sopp og maiskorn. Topp med revet ost. 
Stek i ytterligere 10 -12 minutter på 225 grader.

Server rykende varm og nyt! Ha gjerne over noen friske grønnsaker, jeg har brukt tomat og ruccola, og en klatt rømme eller kesam.

Aubergine “nachos” passer like bra til helgekosen som en litt ekstra god middag midt i uken. En sunn og kjempe god rett som du lager på under en halv time. 
Håper det faller i smak :razz: Ha en riktig fortsatt finfin onsdagskveld. 

Kristine ♥

10 kommentarer

Siste innlegg