DEILIG LAKS MED MAISSALAT

Dette var en skikkelig frisk og deilig middag. Laks er jo så godt! Dessuten må jeg skryte av denne laksen her. Jeg har den siste tiden kjøpt det meste av laksen min fra Rekoringen. Der selger de villaks, og jeg må bare si at denne laksen virkelig er så mye bedre enn laksen du kjøper i matbutikken. Den er også mer rosa i fargen før steking. Mer smak og mer fløyelsmyk konsistens. Villaks anbefales!

Til denne middagen, deilig laks med maissalat, har jeg brukt grillen. Jeg har både grillet laksen og maissalaten. Du kan derimot steke laksen og maiskolbene i stekepannen om du ikke har grill. Maissalat er virkelig noe jeg vil anbefale deg å teste. En forfriskende, lett og smakfull salat, som også passer utmerket som et lett lunsj med bønner eller linser, eller til andre middagsretter som til tacoen, til andre typer fisk, kjøtt eller kylling. Håper det smaker.

Deilig laks med maissalat
Til 2 personer

Laks
2 -4 laksefileter
Salt og pepper
1/2 lime

Maissalat
2 maiskolber 
2 håndfull ruccola eller annen salat
2 håndfulle cherrytomater
1/4 rødløk
1/2 lime
Koriander
1 cm ingefær
1 cm chili
1/2 ts ts salt
1 ss god olivenolje, kan sløyfes

Start med maissalaten.
Grill maiskolbene på direkte varme i 4 -6 minutter, til den har fått god farge. Eventuelt steker du de i en stekepanne på høy varme i 4 -6 minutter.  Kutt av maiskornene av maiskolbene. Dette gjør du ved å bruke en skarp kniv som du skjærer nedover maiskolbene på langs.
Del cherrytomater i skiver. Hakk salat og koriander grovt. Del rødløken i terninger. Finhakk ingefær og chili. 
Bland sammen alle ingrediensene i en bolle. Press over limesaften. Ha over olivenolje, en god klype havsalt eller annen salt. 

Ha salt og pepper på laksefiletene. Grill på indirekte varme med skinnsiden ned i 6 -10 minutter avhengig av hvor godt stekt du liker laksen din. Eventuelt kan du steke filetene i en panne på middels varme med skinnsiden ned, samt lokk på pannen i 5 -10 minutter.
Press over limesaft når laksen er ferdigstekt. 
Server. 

Du kan gjerne servere med potetbåter, kokt ris, potetmos eller deilige og sprø søtpotetfries.

 

Kristine  ♥

4 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg