FLØYELSMYK HAVREGRØT

Nå er det lenge siden jeg har spist havregrøt. Det henger nok sammen med at det på sommerhalvåret frister mer med friske og kalde matretter, som min super smoothie eller en deilig salat. Varm mat som grøt og suppe, er ikke like fristende. Etter trening i dag, fristet det plutselig skikkelig med grøt! Da laget jeg denne fløyelsmyke og superdeilige havregrøten. Dette er den perfekte havregrøten i mine øyne. Deilig konsistens, god smak og masse deilig næring. 

Fløyelsmyk havregrøt
Til 1 person

30 g havregryn
30 g havremel
1 ss chiafrø, eventuelt linfrø
1 egg
1 dl vann
1 dl kokosmelk, helst fullfett
1/5 ts salt
1/4 ts kanel og 1/4 ts kardemomme

Ha havregryn, havremel, chiafrø, vann, kokosmelk, salt, kanel og kardemomme i en kjele. 
Kok opp. La det koke i 5 -6 minutter. 
Ha i egget og rør godt.
Jeg liker så å mose det hele med en stavmikser. Det gir en ekstra fløyelsmyk konsistens, men det er ikke nødvendig. 
Smak deg eventuelt til med søtning om du ønsker det. Jeg synes ikke det er nødvendig. 
Server.

Jeg toppet med kremet peanøttsmør, jordbær og kakaonibs. Kremet peanøttsmør lager jeg ved å blande 2 ss peanøttsmør med 1 ss kokosmelk, bittelitt salt, bittelitt kanel og bittelitt kardemomme. Det blir så utrolig godt. Prøv det! Hvis peanøttsmøret er veldig hardt, kan du varme det opp i mikroen noen sekunder, før du blander det med resten av ingrediensene. 

Hvis du har lyst på en skikkelig fløyelsmyk og deilig havregrøt, anbefaler virkelig jeg denne oppskriften! Kanskje noe for torsdagskveldsmaten senere i dag?

 

Kristine ♥

2 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg