HVILKEN DIETT ER BEST FOR MEG?

Det er utrolig mye snakk om dietter, sunn livsstil og vektnedgang i disse dager, og det florerer av tips om forskjellige dietter i aviser, blader og på nettet. Det finnes ufattelig mange dietter! Paleo, Atkins, Grete Rode, lavkarbo, lavfett, osv, osv. Svært mange tenker da ‘hvilken diett er best for meg?’. Det enkle svaret; ingen diett, men sunn og variert mat som du liker og trives med.

Er du en av dem som tror at en viss diett vil ha noe magisk ved seg, glem det!
Sannheten er at alle dietter virker, fordi de skaper et kaloriunderskudd. Det er det magiske! Velger du for eksempel lav fett dietten, vil den sørge for at du ender i et kaloriunderskudd, i hvert fall i starten, da du utelukker en hel matvaregruppe, altså fett. For all del, du kan også gå opp i vekt på hvilken som helst diett. Du vil gå opp i vekt om du spiser for mye og da får i deg mer kalorier enn du trenger. Det vil altså si at du også kan gå opp i vekt av for eksempel en lavfett diett, fordi du spiser for mye av andre matvarer.

For å gå ned i vekt, er ikke hovedfaktoren hvilken diett du spiser etter, men hva og  hvor mye du spiser. Så lenge du spiser mindre energi enn du forbruker, vil du gå ned i vekt, helt uavhengig av hvilken diett du velger!

Det jeg egentlig vil få frem med dette innlegget, er at det er unødvendig å kaste seg på en diett. I stedet for å hoppe fra en diett til en annen i håp om å finne den riktige dietten for deg, finn ut hva som passer for deg og dine personlige preferanser. Det å utelukke en matvare vil aldri være smart, da det ofte gjør at du går fort opp i vekt igjen når du er ferdig på dietten.  Du må derfor finne en middelvei hvor du kan spise alt, bare ikke alltid og finne ut hva som fungerer i din hverdag og med den maten du liker å spise.Jeg for eksempel, er glad i smågodt. Samtidig er jeg også glad i grønnsaker og proteiner. Jeg spiser derfor godt med grønnsaker og proteiner til alle måltider, og tar meg en sjokoladebit her og der. Det er min middelvei.

For å holde vekten nede, må du tross alt spise på denne måten resten av livet ditt. Så lik måten du spiser. Du lever tross alt bare en gang!

 

Kristine ♥

6 kommentarer

Siste innlegg