MYK PEPPERKAKE PÅ 3 MINUTTER

                                                                                                                                                                               Inneholder annonselenker

Lillejulaften dere. Nå begynner det virkelig å gå opp for meg at det er jul! Jeg er kommet hjem til mitt barndomshjem og er gått i julemodus. Polarekspressen vises på TV, vi har akkurat spist pinnekjøtt og hvert øyeblikk skal vi pynte juletreet. Håper du også koser deg denne dagen.

Over til overskriften; myk pepperkake på 3 minutter. Dette er bare en variant av den gode gamle mikrokaken som alltid faller i smak. Jeg har lagt ut oppskrift på mikrokake en rekke ganger. Til lunsj i dag tok jeg utgangspunkt i denne oppskriften, og tilsatte pepperkakekrydder for å få en myk pepperkake. Det er jo tross alt lille julaften! Det gav veldig god smak og julevibber. 

I oppskriften har jeg brukt havremel og gingerbread cookie dough proteinpulver. Havremel kan byttes ut med annet mel som speltmel og bokhvetemel. Har du ikke gingerbread proteinpulver kan det byttes ut med andre proteinpulver som vaniljeprotein, eventuelt bruke mer mel og tilsette litt ekstra søtning som 1 ss sukringold og litt ekstra pepperkakekrydder. 

Myk pepperkake på 3 minutter
Til 1 person

1 egg
2 ss eggehvite, eventuelt 2 eggehviter
2 ss havremel

30 g pepperkakeproteinpulver, se tekst over for eventuell substitutt 
1 ts sukringold
1/4 ts salt

1 dl melk eller vann
Pepperkakekrydder: 1/2 ts kanel, 1/4 ts nellik og 1/4 ts ingefær
1/3 vaniljepulver

Bland alle ingrediensene i en kopp eller matboks. Start med 0,5 dl væske og tilsett mer ved behov. Tilsett nok væske til at du får en tykk kakerøre.
Ha koppen / boksen i mikroen på maks effekt og stek i ca 90 sekunder.*
Avkjøl et lite minutt før du velter kaken over på en tallerken.
Spis!

*Steketiden kan variere fra mikrobølgeovn til mikrobølgeovn. Selv liker jeg å ikke steke kaken for mye. Jeg foretrekker å ha den litt deigete i midten. Da synes jeg den blir best og mest saftigt. Ønsker du en fastere kake, kan du øke steketiden til 2 minutter. Følg med underveis. Har du ikke mikrobølgeovn kan du steke kaken i ovnen på 175 grader i 12 -15 minutter.

Jeg toppet med en ostekremglasur laget av like deler philadephia og gresk yoghurt som jeg blandet med litt salted caramel caseinproteinpulver (kan byttes ut med litt sukrinmelis). Tilslutt hadde jeg over revet kokos , cashewnøtter, peanøtter og mandler, serverte en sharon ved siden av. Smaken av sharon synes jeg går godt med pepperkakesmaken.
En supergod lunsj! Eller lunsj eller dessert. Håper det smaker! Ikke minst, håper jeg at du og dine får en riktig god jul. Dette blir en spesiell jul og nettopp derfor er det ekstra viktig å nyte alle de magiske øyeblikkene vi kommer over. God jul. 

 

Kristine ♥

4 kommentarer
    1. Mikrokaka do med sjokolade er skikkelig god. Laget mange ganger 🙂 God jul til deg. Og lykke til med streika 😉

    Legg igjen en kommentar

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg