NISSELUER

I går hadde jeg pepperkakeverksted med små brødrene mine. Da begynte julestemningen å titte frem. Det årlige pepperkakeverkstedet, hvor vi lager pepperkaker etter mammas oppskrift (dette er virkelig verdens beste pepperkaker, du finner oppskrift her), etterfulgt av varm sjokolade med krem og tid sammen, er den ultimate juletradisjonen for meg. I dag ville jeg fortsette med julestemningen. Jeg satte på julemusikk her hjemme hos meg selv og laget disse søte marsipankonfektene som er formet som nisseluer. Ble de ikke skjønne?


Her har jeg rett og slett laget marsipan, hvor jeg har stekt halvparten av marsipanen som marsipankjeks, så toppet med marsipan og deretter dyppet luene i sjokolade med rød konditorfarge. Vips ble det søte, små nisseluer.


Nisseluer

Marsipankjeks
30 g sukrinmelis
1 ss fibersirup

80 g mandelmel (ikke fettredusert) eller kvernede mandler
2 eggehviter

Marsipan
30 g sukrinmelis
1 ss fibersirup
80 g mandelmel (ikke fettredusert) eller kvernede mandler

2 eggehviter
½ ts vaniljepulver

Hvit sjokolade
Råd konditorfarge.

Start med marsipankjeksene.
Bland sammen mandelmel og sukrinmelis. Tilsett eggehvitene og fibersirup.
Kjevl ut deigen og stikk ut rundinger.
Stek på 175 grader i 10 minutter.
Avkjøl på rist.

Las så marsipanen.
Bland sammen sukrinmelis, mandelmel og vaniljepulver. Tilsett eggehvitene og sirup.
Form små luer av marsipanen.

Smelt sjokoladen over vannbad.
Dypp den nederste delen av luen i den hvite sjokoladen og fest så luen til marsipankjeksen.
Bland rød konditorfarge i resten av sjokoladen.
Dypp toppen av luen i den røde sjokoladen.
Vent til sjokoladen har smeltet.
Server og nyt.


Jeg synes bare disse ble så søte. Nesten for søte til å spises. Men bare nesten!
Er du glad i marsipan håper jeg du tester nisseluer. De vil glede både smaksløker og synet!


Kristine ♥

4 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg