SAFRANSCONES OG EPLESYLTETØY MED SMAK AV JUL

I dag fikk jeg lunsj besøk. Ettersom det er lucia i overimorgen, dagen for lusseboller med safran, slo jeg til og laget deilige safranscones med eplesyltetøy med smak av jul. Deilig altså!

Disse sconsene er protein- og fiberrike og kjempe enkle å lage. De kan spises med all type pålegg, men jeg synes det passet ekstra godt med deilig eplesyltetøy med julekrydder, som gav en deilig julefølelse. Vil du lage vanlige scones, kan du naturligvis droppe safran. Du kan også tilsette søtning og for eksempel litt kanel og kardemomme om du vil ha en søtere variant av scones.

Safranscones og eplesyltetøy med smak av jul

Safranscones

2 egg
150 g cottage cheese
100 g havregryn
1/2 ts salt
1 ss sukringold

1 ts bakepulver
100 g kesam
1/2 ts safran, kan sløyfes
100 g mel, jeg brukte speltmel

Ha egg, cottage cheese, havregryn, salt, safran og bakepulver i en bolle.

Mos med stavmikser til havregryn og cottage cheese har blitt til en jevn blanding. Rør i resten av ingrediensene.
La røren stå i 5 minutter.
Hell deigen på en bakplate med bakepapir.
Ta litt kaldt vann på fingrene dine og form deigen til en stor runding. Trykk den litt flat, slik at den blir ca 4 -5 cm høy.
Stek på 200 grader i 20 -25 minutter.
La den hvile i 5 minutter før du skjærer i den.

Eplesyltetøy med smak av jul 

3 epler
2 ss sukringold ca
0,5 dl vann
1/2 ts kanel
1/2 ts kardemomme
1/3 ts ingefær
1/3 ts nellik

Del eplene i biter. Bland sammen alle ingrediensene i en kjele. Kok opp og la koke i 5 -7 minutter mens du rører godt.
Jeg var lat og kokte eplesyltetøyet i mikroen. Da blandet jeg alle ingrediensene ien bolle og hadde bollen på maks effekt i mikroen i 8 minutter. Når halvparten av tiden var gått tok jeg ut bollen og rørte godt med en gaffel.
La eplesyltetøyet avkjøle seg noe minutter før du serverer.
Oppbevar i et lufttett glass i kjøleskapet. Da holder det seg en ukes tid. 

Ønsker du å lage lussekatter til imorgen har jeg en god oppskrift på lusseboller, lussekatter og lussesnurrer her.

Håper du lar deg friste til å lage safranscones og eplesyltetøy med smak av jul. Disse passer like bra til frokost, som til lunsj, kveldsmat eller kos. Håper du lar deg friste 😊


Kristine ♥

7 kommentarer
    1. Dette ble kveldsmat her! Meeen hadde ikke kesam så improviserte med naturell smøreost, og det ble faktisk utrolig godt og saftig, nesten så jeg vurderer å fortsette å bruke det. Hadde forresten også bittelitt revet ingefær i røra sammen med kanel, sukrin og kardemomme… SÅ GODT!

      Og siden vi spiste dem nystekte og varme frista det mest å spise dem med bare smør på! 😀 skal definitivt lage dette igjen

    Legg igjen en kommentar

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg