I dag fikk jeg lunsj besøk. Ettersom det er lucia i overimorgen, dagen for lusseboller med safran, slo jeg til og laget deilige safranscones med eplesyltetøy med smak av jul. Deilig altså!
Disse sconsene er protein- og fiberrike og kjempe enkle å lage. De kan spises med all type pålegg, men jeg synes det passet ekstra godt med deilig eplesyltetøy med julekrydder, som gav en deilig julefølelse. Vil du lage vanlige scones, kan du naturligvis droppe safran. Du kan også tilsette søtning og for eksempel litt kanel og kardemomme om du vil ha en søtere variant av scones.
Safranscones og eplesyltetøy med smak av jul
Safranscones
2 egg
150 g cottage cheese
100 g havregryn
1/2 ts salt
1 ss sukringold
1 ts bakepulver
100 g kesam
1/2 ts safran, kan sløyfes
100 g mel, jeg brukte speltmel
Ha egg, cottage cheese, havregryn, salt, safran og bakepulver i en bolle.
Mos med stavmikser til havregryn og cottage cheese har blitt til en jevn blanding. Rør i resten av ingrediensene.
La røren stå i 5 minutter.
Hell deigen på en bakplate med bakepapir.
Ta litt kaldt vann på fingrene dine og form deigen til en stor runding. Trykk den litt flat, slik at den blir ca 4 -5 cm høy.
Stek på 200 grader i 20 -25 minutter.
La den hvile i 5 minutter før du skjærer i den.
Eplesyltetøy med smak av jul
3 epler
2 ss sukringold ca
0,5 dl vann
1/2 ts kanel
1/2 ts kardemomme
1/3 ts ingefær
1/3 ts nellik
Del eplene i biter. Bland sammen alle ingrediensene i en kjele. Kok opp og la koke i 5 -7 minutter mens du rører godt.
Jeg var lat og kokte eplesyltetøyet i mikroen. Da blandet jeg alle ingrediensene ien bolle og hadde bollen på maks effekt i mikroen i 8 minutter. Når halvparten av tiden var gått tok jeg ut bollen og rørte godt med en gaffel.
La eplesyltetøyet avkjøle seg noe minutter før du serverer.
Oppbevar i et lufttett glass i kjøleskapet. Da holder det seg en ukes tid.
Ønsker du å lage lussekatter til imorgen har jeg en god oppskrift på lusseboller, lussekatter og lussesnurrer her.
Håper du lar deg friste til å lage safranscones og eplesyltetøy med smak av jul. Disse passer like bra til frokost, som til lunsj, kveldsmat eller kos. Håper du lar deg friste 😊
Kristine ♥
Dette ble kveldsmat her! Meeen hadde ikke kesam så improviserte med naturell smøreost, og det ble faktisk utrolig godt og saftig, nesten så jeg vurderer å fortsette å bruke det. Hadde forresten også bittelitt revet ingefær i røra sammen med kanel, sukrin og kardemomme… SÅ GODT!
Og siden vi spiste dem nystekte og varme frista det mest å spise dem med bare smør på! 😀 skal definitivt lage dette igjen
Ja, det vil jeg tro. Smak deg til med søtning 🙂
Hihi… Jeg som går litt i surr med dagene. Takk for oppklaringen 🙂
Så hyggelig å lese. Takk for det 🙂
Det så skikkelig godt ut. Du er flink og inspirerende 🙂
Lussekatter i morgen? Du mener vel den Torsdag, som er den 13?
Kan jeg bruke vanlig sukrin?