SAFTIG KYLLING MED HØSTLIG POTETMOS

Kantareller er noe jeg spiser veldig sjeldent. Men det er jo super godt. Hver gang jeg spiser det, tenker jeg ‘hvorfor spiser jeg ikke dette oftere?’.

Det er høytid for kantareller nå. I går laget jeg en middag med nettopp kantareller. Jeg laget en høstlig potetmos hvor jeg blandet inn hvitløkstekte kantareller og spinat. Det gav et ordentlig piff til potetmosen og potetmosen ble ekstra god! Til høstlig potetmos serverte jeg saftig kylling og tyttebær. En veldig god middag.

Saftig kylling med høstlig potetmos
Til 2 personer 

2kyllingfileter, jeg har brukt Stange kyllingbryst
Salt og pepper 4 poteter
1 stor ss creme fraiche, eventuelt kesam eller yoghurt for en magrere variant
2 håndfulle spinat
Ca 200 g kantarell, eller annen sopp
1hvitløksfedd
Salt og pepper

For best resultat anbefaler jeg at du steker kyllingen som beskrevet her.
Del potetene i 4 og kok dem møre, i ca 10 -15 minutter. Hell av vannet.
Mens potetene koker steker du kantarellene.
Finhakk hvitløken og ha den i en panne. Bruk gjerne litt smør. Ha i kantarellene i pannen og et dryss salt og pepper. Stek raskt på medium til høy varme i 2 -3 minutter, til kantarellen har fått en lett gyllen overflate.
Når potetene er ferdigkokte, heller du av vannet og lar potetene dampe fra seg noen minutter. Mos de så til potetmos med creme fraiche og litt salt og pepper. Rett før servering blander du inn spinat og stekt sopp.
Server.

Nå skal jeg sette i gang med dagens middag. Jeg er ikke helt sikker på hva det blir enda. I dag blir det en runde av ‘jeg tar det jeg har’. Til tider forsøker jeg å tømme kjøleskapet og bruke opp diverse rester. I dag blir en slik middag.

Ha en fortsatt god kveld.

 

Kristine ♥

4 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg