SPIS INNMAT 

Alle som følger meg på instagram har fått med seg at jeg spiser innmat, altså kjøtt av organer. Spesielt lever og hjerte spiser jeg jevnlig. Og hvorfor gjør jeg det, tenker du kanskje? Jo, fordi innmat er noe av det mest næringsrike du kan spise. Innmat er faktisk det beste du kan gi kroppen! Her får du enormt mye næringsstoffer. Innmat inneholder nemlig flust av vitaminer og mineraler. I innmat finner du de viktige fettløselige vitaminene som vitamin D, E, A og K. God med mineralene jern, magnesium, kobber, fosfor. Du finner også masse B – vitaminer i innmat, samt C -vitamin. Ja, det er faktisk mer C – vitamin i lever enn i appelsin! 

Innmat er også ofte svært rimelig. Dette er jo deler av dyret som de fleste ikke spiser, dermed blir de solgt for en rimelig penge. Jeg kjøper for eksempel storfehjerte til cirka nitti kroner kiloen gjennom Rekoringen. Ser man dette opp mot mørbrad, entrecôte eller indrefilet må man mangedoble prisen. 

Jeg liker også veldig godt prinsippet om å spise kjøttet fra nese til hale. Altså spise hele dyret. Når man spiser hele dyret, vil det si at bønder kan oppfostre færre dyr for å mate samme antall mennesker. OG de slipper å kaste forskjellige stykker av dyret. Det er langt mer bærekraftig! Spiser man kun de “fine” stykkene på et dyr, dette regnes ofte som ytrefilet, indrefilet, mørbrad og entrecote, går man glitt av mye spiselig kjøtt. 

Selv kjøper jeg innmat gjennom Rekoringen. Da vet jeg at dyrene jeg spiser har hatt det bra. Oftest kjøper jeg lever og hjerte. Jeg pleier å kutte leverstykkene opp i terninger og steke i en stekepanne sammen med litt smør, salt og pepper, slik dere ser på bildet over. Deretter putter jeg de steke bitene i en boks og setter boksen i fryseren. Så tilsetter jeg en spiseskje eller to med lever i matpakken min 3 -5 ganger i uken.  Når jeg har lever som et tillegg til min vanlige matpakke, synes jeg det ikke smaker spesielt mye lever. Hjerte steker jeg som biff. Stofehjerte er veldig saftig og godt. Flere av mine online coaching kunder, for ja, jeg anbefaler å spise innmat (men det er ikke et must) forteller også at de blir overrasket over hvor godt hjerte smaker og at det minner om biff. Når det gjelder lever er det flere som tilsetter en del lever når de bruker karbonadedeig eller kjøttdeig. Så om de skal lage bolognesesaus eller hamburgere, tilsetter de en liten del lever uten at det påvirker smaken.  

Jeg pleier å si at innmat er naturens multivitamin. Det er faktisk noe av det beste du kan gi kroppen din!
Håper du ble inspirert til å spise innmat.

 

Kristine ♥

2 kommentarer
    1. Digger at du har introdusert meg for lever og at jeg har kunne slutte å ta multi vit. Det beste er å få vitaminer fra mat 🙂 🙂 Digger å ha deg som coach.

    Legg igjen en kommentar

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg